@hsef34,
Burada k9 koroner arter hastalığınin ek 1 deki kodu ve koroner arterde en az orta düzey etkilenme olması lazım bunun için de %10 ila 29 oranında iskemi şartı istiyorlar ..
N5 diyabetin kodu hafif düzey etkilenme için noropati nefropati kalp damar rahatsızlıkları dan en az birinin hafif düzeyde olması lazım sizde koroner arter tanısı var ancak ek 1 de diyabete bağlı ilave bir hastalık norapati ,retinapati yada nefropati vb olmadığından buradan da degerlendirmemisler
C/1 görme azlığı muhtemelen ek 1 ile uyumlu olmadığı için buradan da bir degerlendirme olmamış
R/2 ise birden çok hastalığın hafif düzey olması halinde ağır düzey sayılmasını belirten ortak hüküm maddesi ..
Olayi toparlarsak ek 1 deki kriterler sağlanması gerçekten zor parametreler ancak dikkat çekici nokta şu ki
Seker hastalığı yanında noropati .nefropati retinapati yada kalp damar rahatsizliklarindan biri daha olur ve organ etkilenmesi olursa ek 1 e göre sizin hafif derecede etkilenme ile emekli olabilmeniz lazım..
Ancak sgk kurulu kalp damar yani koroner arter deki ateoskleroz vb durumları sanki ayrı hastalık gibi değerlendirip burada iskemi olup olmadığına göre karar vermiş.. oysa ek 1 de diyabete bağlı olarak etkilenme yeterli görünmesi diğer parametrelerin dikkate alınmaması lazım... kendi hastalık listesini kendileri uygulamayip manipule ediyorlar ..
İstedikleri şartlarla doğru dürüst kimse emekli olamaz ..
Sgk kurumunu is mahkemesinde dava ederseniz şayet ek 1 diyabet hastaliginin hafif düzey engel orani şeklinde belirttiği parametre lerden teknik olarak zaten en az birini karşılıyorsunuz bence kazanabilirsiniz ama malesef ülkemizde en basit dava 2 yıl en az 2 yıl da istinaf süreci ve malesef bu davalar yargitaya gidiyor keza sgk kurumu bütün itiraz yollarını deniyor 2 yılda yargıtay sürse sonuca ulaşmanız tahmini 6 yıl sürüyor..
Belkide bu yüzden artık herkese Red veriyorlar Red yiyen 10 başvurunun 1 belki 2 tanesi bu masrafa ve zaman kaybına girip dava açar kazanırsa zaten kurum maaşını öder ama 8 tanesinin dava bile acmayacagini bildiği için Red etmeyi belki talimatla yada genel uygulama olarak yapmaya başladılar..
Benim durumumda size benziyor aslında..
Bendede şeker ,tansiyon ,kolesterol, şekere bağlı noropati ,astim ,ve koroner arter de tıkanıklık ateoskleroz mevcut ve bende Red yedim itiraz ettim sonucun olumlu olacağını düşünmüyorum..
Bu süreçte en çok dikkatimi çeken şey ise rapor sürecinde sft testi sırasında sft yi ilacli yapmaları ve benim teknisyen e bunu ilacli yapmanız hata keza inhaler i kullanınca zaten nefesim açılıyor bunu ilaçsız yapmanız lazım desemde nafile o da aldığı talimatı uyguladı ve test değerlerim normal gözüktü.. kısacası sft sonuçlarını bile ilacla yaparak manipule ediyorlar amaç emekli etmemek artık
Kısacası olayi kabullendim artık bir çözüme ulaşabileceğimi sanmıyorum günde 9 farklı ilac kullanarak sağlığımı korumaya çalışıyorum..
Bildiğim tek şey eninde sonunda bir kademeli emeklilik çıkacak o zamana kadar bekleyeceğim artık..