Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde 100 görme engelli raporum var. Vergisiz otomobil alabilir miyim? [Soru]

wt

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
yüzde 100 görme engelli raporum var başbakanlıktan aldığım engelli kimliğindede yüzde yüz yazıyor . . bu raporları kullanabiliyormuyum yoksa yenidemi almam gerekiyor . yeni uygulamada iki gözünüzde tamamen kör olsa bile yüzde 85 veriyorlarımş .

Otomobil için alacağınız raporun %100 olması durumunda ÖTV siz araç alabilir,ancak aracı siz kullanamazsınız.Sizin yerinize başkası kullanır.Alacağınız raporun %85 olması durumunda,görme engelli olduğunuz için ÖTV siz araç alamazsınız.

yani eski rapor ve özürlü kimliğim ile alabilirim değilmi illa yeni rapor almamam gerek yok

Hayır.araç için yeni rapor almanız gerekmektedir.

ben eski raporuma aslı gibidir damgasını vurdurdum kimlik fotokopisinde ekledim bakalım ne olacak

Otomobil almak için, bu amaçla alınmış rapor olması şart. Başka amaçlarla alınan raporlar hiç bir işe yaramaz maalesef.

Ve yeni raporda %90'ın altında oran olursa, araç almanız maalesef mümkün değil.

işte burasını anlayamıyorum önceden alanlar aldı yeni rapor yönetemnilği ile biz artık alamıyacağız zira yüzde 85 rapor veriyorlar körlere

Evet.Yeni Yönetmelik çok kişiyi mağdur etti.

bu konuda tepkinizi gösterin lütfen ben her yere yazıyorum . verilen hak nasıl geri alınır . bizim günahiımız ne .

dostlar seçimler geliyor, güçlü ve ses duyuran bir kampanya yapalım derim. Ulusal kanallarda çıkmadıktan sonrada Türkiyede bir iş yürümüyorki

Bu zaman kadar ne kadar neler değişti arkadaşlar bazan geln iyi oldu bazan giden bu değişir elbet te ama ne zaman

Üst Alt