Kendimi bir alanda geliştirip yurtdışından iş bulup çalışma ve oturma izni alarak yaşamak istiyorum. Bunun için en uygun sektörler ve meslekler hangileridir? Elektrikçi, kaynakçı, sanayi ustası gibi ara meslekleri önermeyin, çünkü vücudum kuvvetli olmadığı ve el becerim olmadığı için yapamıyorum. Bir de okuyacağım bölüm diplomasının yurtdışındaki denkliği nasıl olur?
Gerekirse başka sektörlerde de kendimi gelişmeyi deneyebilirim ama akademisyenlik benim her zaman hayalim olarak kalmıştır. Türkiye'de torpil olayları fazla döndüğü için ömrümün yarısını akademik kariyer için harcamayı göze alamadım. Peki yurdışında bu işler nasıl işliyor? Yurtdışında akademisyen olmak için şartlar nelerdir?
Gerekirse başka sektörlerde de kendimi gelişmeyi deneyebilirim ama akademisyenlik benim her zaman hayalim olarak kalmıştır. Türkiye'de torpil olayları fazla döndüğü için ömrümün yarısını akademik kariyer için harcamayı göze alamadım. Peki yurdışında bu işler nasıl işliyor? Yurtdışında akademisyen olmak için şartlar nelerdir?