Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdışına yerleşmek için en iyi meslekler hangileridir?

berke26

Üye
Konular
63
Reaksiyonlar
355
Kendimi bir alanda geliştirip yurtdışından iş bulup çalışma ve oturma izni alarak yaşamak istiyorum. Bunun için en uygun sektörler ve meslekler hangileridir? Elektrikçi, kaynakçı, sanayi ustası gibi ara meslekleri önermeyin, çünkü vücudum kuvvetli olmadığı ve el becerim olmadığı için yapamıyorum. Bir de okuyacağım bölüm diplomasının yurtdışındaki denkliği nasıl olur?

Gerekirse başka sektörlerde de kendimi gelişmeyi deneyebilirim ama akademisyenlik benim her zaman hayalim olarak kalmıştır. Türkiye'de torpil olayları fazla döndüğü için ömrümün yarısını akademik kariyer için harcamayı göze alamadım. Peki yurdışında bu işler nasıl işliyor? Yurtdışında akademisyen olmak için şartlar nelerdir?

istediğin ülkenin iş ilanlarına ve gereklilik şartlarına baktın mı?

yurtdışında da akademisyen olmak zor. bizim ülkede torpili olmayanları saymazsak ezberi iyi olan akademisyen olabiliyor. Madem bu zorlu yola gireceksin bizim ülkede 2 yıllık veya 4 yıllık bir sağlık bölümü okuyabilirsin. dünyanın her yerinde geçerliliği olan bir meslek. ama sağlık sektörü de yorucudur nöbetleri mesaileri göze almalısın.

Üst Alt