Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdışı ithal aracı satmadan yurtiçinden ÖTV'siz araç alabilir miyim?

murat14

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sayın site yönetimi ve değerli arkadaşlar 2005 yılında getirtmiş olduğum aracı 9 yıldır kullanmaktayım.Mevcut aracımı satmadan yurtiçinden ÖTV muafiyetli 2. bir araç alınabilirmi?Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim,saygılarımla..

sevgili murat14,
evet yurtdışından aldığınız aracınızı satmadan yurtiçinden ötvsiz araç alabilirsiniz.bende sizin gibi 2005 yllında aldığım aracı kullanıyorum.özel donanımlı otomatik vitesli araç kullanıyorum ancak nasıl bir arac alacağıma karar veremedim.alacağınız aracın benzinli mi dizel mi ve markası yazarsanız belki bende düşünebilirim aynısı selamlar

Bende 2005 yılında aracımı getirdim,10 yıllık süremin dolmasına 14 ay kaldı fakat benim tahammülüm kalmadı.:) mevcut aracımın yakıt maliyetinden bıktım dizel jetta yada polo düşünüyorum,wolksvagen doğuş oto ile telefonla görüştüm araç alıp alamayacağımı araştırıp geri dönecekler,bekliyorum,ötv'siz 2. araç alınma konusunda eminmisiniz?

bende geçen yıl kia ceed dizel otomatiği için bayii ile vergi dairesine telefonla görüştük alabileceğimi söylediler ancak elime geçmesi gereken paranın temininde bir sorun çıktı o yüzden almadım.eger araba alacak olursanız lütfen buraya yaz çünkü bende polo almayı düşüniyorum

BUGÜN GELEN SATIŞ TEMSİLCİSİ ARKADAŞIN MAİLİ:
Raporu kontrol eden arkadaşlarımız otomatik vites araç alımında sıkıntı olmayacağını söylediler ancak son durumu netleştirmek için birde vergi dairesinden onay alacaklarmış, belki raporun güncellenmesi ve üzerine başka ibarelerin eklenmesi yönünde bir durum olabilirmiş, vergi dairesinden kesin bilgi geldikten sonra size net bilgi verebileceğim

arkadaşım 2013 kasımda hyundai ix35 araç aldım.yut dışından 2007 yılında aldığım araç duruyor. satmadım.ama mtv de birini tercih edeceksin.yeni aracın mtvsi pahalı olduğu için eski aracın mtvsini verirsin.satmana gerek yok.maliye trafik önce yok dediler.genelge var dedim.o şekilde aldım.önceki aracı aldığın raporun duruyorsa tekrar rapor almana gerek yok.

cahit gönen arkadaşım teşekkür ederim bilgi için

Cahit, bu konuda hangi genelgeyi(yazıyı temel aldın?

Konu ile ilgili BİMER 'e başvuruda bulundum,sonuç geldiğinde paylaşırım.. Şu anda dilekçe GELİR YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞI-1'de gözüküyor.

Üst Alt