Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından ÖTV'siz araç nasıl getirilir?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
ben yüzde 98 engelliyim benim adıma yurt dışından(kktc,den)araç getirmek istiyorum izlenecek yolu anlatırsanız memnun olurum...

bu araç hangi vergilerden muaf oluyo(ötv..kdv..mtv)hepsindenmi oluyo aydınlatırsanız memnun olurum...teşekkütler

kktc deki araçların direksiyonları sağ tarafta kullanman zor araçlarda kdv muaf olmuyor yurt dışından araç getirmek biraz zor ankaraya gidip gelmen lazım yurt dışından gelen araçlar ankaradan onaylanıyor

direksiyonlar sag da var sol da var....ne gibi işlem yapılıyo ankarada birde hangi vergilerden muaf oluyoruz

Aracı siz kullanacaksanız, aracı kullanmanız için üzerinde özel donanım blunan aracı ÖTV-KDV ve diğer gümrük vergilerinden muaf olarak ithal edebilirsiniz. Aracınızı 10 seneden önce satarsanız, kaçıncı yılında sattığınıza bağlı olarak, vergilerin bazılarını geri ödersiniz. Alacağınız aracı sizden başka hiç kimse kullanamaz.

Aracı siz kullanmayacaksınız, üzerinde sizin araca binip-inmenizi sağlayacak özel donanım bulunmayan bir aracı yurt dışından getirtemezsiniz. Alacağınız aracı sadece ruhsatta adı yazılacak 3. derece yakınlarını kullanabilir.

tamam abi bilgiler için saol

aracı ben kullanmayacam inip binmeö için özel donanım yaptırsak ötv ve kdv den muaf olurmu?

OturanBoğa diyelim ki 40 bin TL değeri olan bir aracı yurtdışından bir arkadaşımın vasıtasıyla Türkiye'ye getirmek istiyorum ÖTV+KDV olmadan fiyatı ne olur ve arkadaşım aracı yollayabilir mi yoksa benim mi alışverişi yapmam lazım yurt dışına çıkıp ?

Evet, üzerinde özel donanım bulunan araç için Ankara Naklihane onay verir: http://www.engelliler.biz/forum/oze...ali-icin-yapacaklari-tum-islemler-burada.html

blackrace, ithalat süreci senin için de aynen geçerli. Naklihane'den izin alacaksın, sonra aracı Ankara'ya getirip onaylatacaksın... Aracın fiyatı yurt dışı alış fiyatıdır. ÖTV-KDV ödemeyeceksin girişte. Bir miktar gümrük masrafı vs. olur o kadar.

Üst Alt