Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından ithal edilmiş bir aracın yine engelli birine satışı..?

beyazsayfa01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Aracımı 2008 yılında özürlü birinden Almanya plakalı olarak Ankara gümrükten işlemlerimi yaparak aldım.Engelli birine aracımı devredeceğim.
Yurt dışından ithal edilmiş bir aracı yine engelli birine 5 yılını doldurduktan sonra Ankaraya gitmeden noter kanalıyla satışı yapılabilir mi? Aracımı engelli birine satmak istiyorum fakat illaki Ankaraya gidip üzerimden düşürmem gerektiği söylendi doğrumdur.Nasıl bir yol çizmem gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim

Engelli birine 3 yol geçtikten sonra satabilirsiniz.fakat alan kişi 10 yil sonra satabilir.siz 2009 da çikan yasa 5 yildan 10 yila cikardi satilamazligi. Bir mahkeme karari var biraz bekleyin netlessin ondan sonra satarsiniz .bence alacak olan özürlü arkadaş iiçin iyi olmaz 10 yil çok zaman.

alacak arkadaş bunu biliyor .
benim anlamaya çalıştığım benimde ankaraya gidip aracı üzerimden düşürmem mi gerek

Size gümrüğün numarasini vereyim oradan daha saglikli bilgi alirsiniz. 0312 397 15 27

mahkeme kararı dediniz biraz açarmısınız. aynı sıkıntı bendede var.

Ben de kişisel olarak gitmek gerektiğini biliyorum.

Üst Alt