Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından engelli statüsünde araç ithal etmeye dair..?

turan yılmaz

Aktif Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
4
Sayın form arkadalar yurtdışından ithal araç almanın şart ve kuralları nedir

ve örneğin o km bi araç ithal ettireceksiniz ülkemizdeki o km arac ile arasındaki fark

ve maliyeti toplam ne fark çıkıyor

yakın zamnada aramızda yurtdışında araç getirten oldu acaba

yurt içi:
1- Araç 5 yıl sonra vergisiz şekilde satılabilir
2- Aracın plakasında sakat damgası olmaz
3- Araç araç sahibi dışında H sınıfı sürücü belgesi bulunan kişiler tarafından da kullanılabilir. Ayrıca % 90 ve üzerinde raporla alınmışsa, aracı kimlerin kullanabileceğine dair hiç bir kısıtllama yok.
4- Sol alt ekstremiteden sakatlığı olanlar ile % 90 ve üzeri raporlu kişi adına üzerinde hiç bir donanım bulunmayan araç vergi avantajı ile satın alınabilir.
5- Alım her ilden gerçekleşebilir

yurt dışı:
1- Araç ancak 10 yıl sonra vergisiz şekilde satılabilir
2- Aracın plakasında sakat damgası olmaz
3- Araç araç sahibi ya da 3. dereceye kadar yakınları dışındakiiler tarafından kullanılamaz.
4- Üzerinde özel donanım bulunmayan araç vergi avantajı ile satın alınamaz.
5- Alımancak Ankara Naklihane'den gerçekleşir. Raporlu kişinin Ankara'da heyete girmesi şart.
6- Alım için aracı kullanmak gerekir çoğunlukla. Güvenilir aracı bulmak her zaman risktir. Gelecek aracın sicili ve aracının hukuki temizliği önceden kestirilmesi zor bir bilgidir.
7- 3 yaş sınırı var

http://www.engelliler.biz/forum/oze...ali-icin-yapacaklari-tum-islemler-burada.html

Yurtiçinden almanız daha avantajlı olacaktır...

kısmet hanım iyi güzel diyorsunuz da ben otomotiv sektöründe çalışıyorum

örnek verecek olursak her engellinin 0 km araç alacak durumu yok benim yok şahsen

şimdi ben alacağım araca temiz olsun uzun süre binerim 10 yıl yani

ve dışardan 10 bin tl malolaçak toplamda bi araç arayışındayım şu an

ülkemizde bu paraya malesefki 2000 altı modeller ve km 250 lerde olan araçlar var
dışardaki getirdiğinin km düşük oluyor genelde

şimdi bi ayrı konuda engelliden devir

araştırıyorum engelliden engelliye satış yurtdışından getirmiş

istediği fiyat normal satış fiyatıyla aynı fark yok

aynı şekilde ülke içinden almış 5 yıl dolmamış devirle satıyor

kardeşim normal aracın 2 el araçla fiyat aynı

YANİ ENGELLİ ENGELLİYİ KAZIKLAMAYA ÇALIŞIYOR

SAÇMALIK YA

arkadaşlar fiyat yönülden ucuza gelir diye alıcaksanız gerek yok. ülkemizde zaten vergi ötv yok engelliler vergiden muaftır. gele aynı kafa kafaya gelicek...

kardeş 0 km den bahsetmiyom ben

2 el de ötv diye vergi diye bişey yok

2 elde sadece yıllık vergiyi vermiyosun okadar

Şuanda yurtdışından hangi guruptan alırsanız alın 3 yaşındaki bir araba fiyatına Türkiyeden 0 km bir araba alirsiniz. KELEBEK arkadaşında söylediği gibi riskte var. Ben 2007 yurt dışından getirdim uygun fiyata geldi ama aldığım araca harcadığım parayla birlikte 0 km araba alırdım Türkiyeden. Şimdi 10 yıl dolsa satsam diye bekliyorum inanın.

arkadaşlar ben küçük araç deyilde bi minibüs getirtmeyi düşünüyorum binek araçla büyük araç arasında bi kural degeşikligi varmı yoksa aynı şartlarla getirilebilirmi

gümrükten alınan araç nasıl oluyor

örnek gümrükte istediğim BMW 3,20 buldum diyelim 2000 model

gümrükten alınan arabada yaş şartı varmı

Üst Alt