Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurt dışından engelli statüsünde araç alabilmem için ehliyetimi değiştirmem gerekiyormuş..?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, yurtdışı ithal araç almayı karar verdik prosedürler hepsi uygun benim için şöyle bir durum var ehliyetimi 2018 de aldım ehliyet raporumu yenilemem gerekiyormuş nasıl bir yol ilerlemem gerekiyor beni bilgilendirirmisiniz ? Süreç nasıl ilerleyecek

Aile hekimine gidip hastaneye sevk alıyorsunuz. Hastalığınızca gerekli branşlardan muayene oluyorsunuz. Detayları geçmiş başlıklarda açıklanmıştı. Bi bakın isterseniz

Yani ilk ehliyet raporunu çıkarttığımız gibi sil baştan tekrar heyete gireceğim dimi sonra il sağlık müdürlüğüne?

@yilmazthm21,

MERHABA HAYIRLI OLSUN SİZİN İÇİN, BİZ DE YURT DIŞINDAN ARAÇ ALMAK İSTİYORUZ FAKAT PROSEDÜRLER İLE İLGİLİ DOĞRU BİLGİYE NASIL ULAŞABİLİR ? %90 ÜZERİ RAPORUMUZ VAR . NERDEN DOĞRU BİLGİLERE ULAŞIRIM ACABA?

Merhaba bu konuyu araştırdım bende. Sağ bacak yada sağ kolda ortopedik engel olması gerekiyor. Ehliyette de kodların bulunması gerekiyor. Ancak arabayı kişisel olarak yurtdışından nasıl alıp Türkiye'de gümrüğe teslim edeceğiz. KDV ödeniyor mu? Aracı bir başkası kullanabiliyor mu? Bu bölümleri netleştiremedim bende.

@yilmazthm21, evet. Hastalık veya engel durumunuza göre ya tek hekim raporu yada birkaç hekimden rapor yada heyete çıkacaksınız.

Üst Alt