Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksek maaşla çalışıyorum. Emekli olursam düşük gelirim olacak. Ne yapmalıyım?

sucre_

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
79
Selam arkadaşlar, kamuda çalışıyorum söylemesi ayıp aylık ortalama 115k maaş alıyorum. Emekli olursam takribi 36k bağlanacak. 41 yaşındayım yoruldum artık işe gidesimde gelmiyor mental olarak çok zorlanıyorum. Benim yerimde olsanız emekli mi olurdunuz çalışmaya devam mı ederdiniz?

@sucre_, çalışmaya devam ederdim
Hiçbir şeyi kafaya takmayın huzur islam'dadır huzuru yakalamak istiyorsak peygamber efendimiz S.A.V hayatını okuyalım inanın iyi gelecek insanları kafaya takmayın matrak geçin onlarla sonuçta memursunuz kıymetini bilin

Kendim o kadar maaş alan çalışan olsam hayır Hasenat işi yaparım mutlu olmanın yolları çok sakın böyle bir hata yapmayın genç yaşta emekli olmayın

@sucre_, evin araban birikiminizi varsa hiç düşünme ol. Ben de kamuda yım 61k alıyorum emekli olunca 19 k verecekler 4 yıl var emekliliğime 39 40 yaş gibi emekli olurum. Bir daha gelmeyecem bu dünyaya. Çalış çalış nereye kadar.
Engelin ve teşisin nedir?

@Engelli52, normalde söylemezdim ama bam telinden vurdun.aylık düzenli olarak 3 öğrenciye yardım yapıyorum zaten zaman zaman apartman köşelerinde yatan evsizleri görüyorum onlarada yardım yapıyorum.

@ŞamilBasayev67, bipolar olduğum için para tutma biriktirme imkanım olmadı bu söylediklerinin hiç biri yok ben de ve hiç bir zaman da olmayacak. He allah çok çok gecinden versin annemin evi var ilerde o kalır bana ona güveniyorum bitek.

@sucre_, maşallah devam et çalışmaya devam et yardım etmeye de devam et ne kadar çok gelir o kadar çok yardım inşallah ahirette yüzün güler Allah rızası için yardıma devam dua etmeyi de unutma Bu gariban kardeşine

sucre_' Alıntı:
bipolar olduğum için para tutma biriktirme imkanım olmadı bu söylediklerinin hiç biri yok ben de ve hiç bir zaman da olmayacak.

sucre aceba sorabilir miyim neden olmadı?
yani 115k maaş alıyorum diyorsun ve araba alma imkanım olmadı diyorsun, sadece nedenini merak ettim. Ben öğretmenim kamuda o kadar almıyorum ama iyi kötü bir arabam var mesela.
tek başıma umreye gittim (tursuz) ve bu yaz başka ülkeye gezmeye gitmek istiyorum.

bu arada ben olsam emekli olmazdım.

@kar&yağmur, atak dönemlerimde aşırı para harcıyorum hatta bankalara borçlanıyorum. yasal danışman atandı artık borç yapmıycam maaşının 3/2 sini anneme göndercem. Böyle bi karar aldım öbür türlü elimde değil bi şekilde har vurup savuruyorum paraları

@sucre_,

anladım. Allah şifa versin ne diyim. Ben başka başlıktada söyledim sanırım bir uğraşı bir hobi veya amaç edinmek bence güzel olur.
ayrıca tekrar söyliyim o arkadaşım bana döndü ve trekking programının ismi ile buraya iletişim numarası bıraktı. isterseniz özelden paylaşayım ancak bu program istanbulda var mı onu bilmiyorum. dediğim gibi eğer isterseniz özelden ileteyim siz araştırırsınız.

@sucre_, 1982 doğumluyum 2004 ' den beri memurum. Seninki kadar olmasa da makul bir maaşım var. Erken engelli emeklilik hakkı da kazandım ama şimdilik düşünmüyorum. Gücüm yettiği kadar devam edeceğim. Emekli olsam senin de yazdığın gibi maaşım çok düşecek. Ayrıyeten şu anki çalışma ortamını , iletişim imkanlarını vs bırakıp eve kapanmak da bana göre değil. O yüzden durmak yok ; yola devam diyorum. Rabbim , ne kadarını nasip etmişse...

@sucre_,
Evde kapanıyorum anti sosyalim doğa yürüyüşü grubu arıyorum v.s. falan deyince bende seni emekli evden çıkmayan biri sandım.😃

115.000 TL maaş bence eğer çalışabiliyorsan engelin buna müsaade ediyorsa bence bırakma derim çok iyi maaş 115.000 TL emekli olsam maksimum 38 ila 40.000 TL maaş alacaksın

@sucre_, arkadaşın olmasın işe gidip geliyorsun ya sosyalsin işte maaşında iyi takıl kafana göre ye iç gez dolaş arkadaş illa şart mı ?

@sucre_, kanka falan hikaye paranı yemeye bakar çoğu kendin ye Avm ye git sinema izle hamburgercide falan otur ye, iç mis gibi .😉

Valla muhterem kardeşim, herkesin ve her ailenin durumu farklıdır, kimsenin şartları başkasına uymaz.

Ben de yıllarca nefret ede ede gittim işe. İstanbul trafiğinde her gün 40-45 km gidişin ve bir o kadar da gelişin (toplam 80-90 km) ne demek olduğunu ancak İstanbul’da ikamet edenler ve bu çileyi çekenler bilir. Ama evli olunca evde senin para kazanmanı bekleyenler var. Mecburen sıkıntı çeke çeke yıllarca anam ağladı yollarda ama çalıştım, bırakmadım işi gücü. Ne zaman ki kalp krizi geçirdik o zaman “benden bu kadar” dedim.

Şayet sağlığın el veriyorsa, evli de olsan, bekâr da olsan çalışmaya devam derim.

Sağlığın el vermiyorsa o zaman mecburen bırakacaksın çalışmayı.

Kira derdin yok ise, evli değil isen zar zor da olsa belki idare edersin rakamını belirttiğin o emekli maaşı ile. Dikkat et “geçinirsin” demiyorum, “belki zar zor idare edersin” diyorum ama her şeyden kısmak şartı ile.

@sucre_,amerika vizesine basvurup dünya turuna cıkın :) tavsiyemdir memur arkadaslar da aynı sekil yapabilir türkiye de memur olup bir ömür geçmez

Bence ücretsiz 1 aylık izne ayrıl öyle bir hak varsa. Bulunduğun şehirdeki etkinliklere katıl. Sinema tiyatro vs vs. Kafa dinlersin hem. Sokaktan 100 kişiye sorsak o maaşa kimse emekli olmayı tercih etmezdi şahsen ben emekli olmazdım

Üst Alt