Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüksek doz Antipsikotik Ateist yaptı!

StandartQ

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
9
Bu normal mi
Şizofreni teşhisinden sonra yüksek doz antipsikotik iğneler vurdular
İnanç tanrı hayat saçma geliyor
Hiç hevesim yok
Oruçta tutmuyorum ne öyle butün gün aç kalmak saçma geliyor

Bir de ilaçlar işe yaramıyor diyorlar :)

Şaka bir yana, bu gel-gitlerin nedeni zaten hastalığın. Aynı ilacı kullanmaya devam ettiğinde belki de ilerde aşırı dindar olacaksın. Olur öyle...

Anksiyete üzerine araştırıyordum.Semptomlardan biri yaşanılan durumun kader olduğu ve bu konuda bir şey yapalımacağı düşüncesiydi.Bir noktada kadere inananlar hasta olarak tanımlanıyor.Normalde kendini gerçekleştiren bir kehanete dönüşmemesi için durumun üstüne gitmek lazım ama hırsıza hırsız dersen tutuklanıyor sürünüyorsun.'Tuhaf'.Bu tarz düşüncelerin değerli olduğuna inanmıyorum.

@OturanBoğa, 🙂abi yine de maneviyatı güçlü tutmak lazım, yani dinsiz olabilirsiniz ama bir şekilde hayatı daha iyi yaşamak uğruna bir zihniyete ihtiyaç var. Ben de dinsizim ama maneviyatı boş bırakamam, maneviyatı olmayan insan ya intihar eder ya da kendine ve çevresine safi zarar olur.

Hastalığımın ilk zamanları çocukluk-ergenlik yıllarıma denk geliyor ve o dönemde hastalığımdan ve başıma gelenlerden ötürü isyan edip Tanrı'ya inanmamaya başlamıştım. 7 yıldır ise Hristiyanlık'la iç içeyim ve 4 yıldır imanlıyım. Yaşadıkça, hayat tecrübesi edindikçe ve sorguladıkça Tanrı'ya inanmaya başladım ve iman ettim. Bu benim hikayemin özetinin özeti. Demek istediğim, ilaçlarla ilgisi yok bunun.
Hastalık benim için hem isyana hem de Tanrı'ya dönmeye sebep oldu. Anlıyorum ki bazıları başlarına gelen kötülüğü (hastalık ya da başka bir şey) Tanrı'ya dönüş için, yani tövbe için bir fırsat görüyor. Bazıları da ruhsal körlük içinde tabiri caizse ergenlik dönemi isyankarlığını Tanrı için de yaşıyor ve Tanrı'ya asi oluyor. Hoş, bunları Hristiyan bir arkadaşımla paylaştığımda "sen gerçek ateist görmemişsin" dedi. Haklı olabilir. Gördüğüm tüm ateistler ergenlik çağında olmasa da ergendi. :)

Aslolan mutluluk. Gerçekten mutluysan ne olduğunun hiç bir önemi yok. Mutlu bir dindar mutsuz bir ateistten iyidir.

@Mara, Aileniz hristiyan kökenliyse iki kitap bilip karşılaştırınca bir uzaklaşma oluyor.

@NewDay, Kur'an'ı da okumaya başlamıştım zamanında. İnanın elimin tersiyle ittim. Burada müslümanlar var, kendilerine saygısızlık etmek istemem lakin benim çocukluktan beri aradığım Tanrı ile özdeş bir izlenim vermiyor.

Ailem müslüman bu arada.

Her neye inanıyorsan zaten diğer inançlar cehennemlik. Aslolan senin kalbinde ne hissettiğin.

Deizm ateizm gibi saçmalıklara inanmasam da bazen bana da çok yorucu geliyor din
Zaten insan olarak yaşamak zorken bide dinin yükümlülükleri bazen çok ağır geliyor bana :*(
öteki tarafta ceza olmasaydı yüksek ihtimalle yapmak zorunda olduklarımın çoğunu yapmazdım oruç gibi.. namaz gibi

@Mara, Rab kavramı sevgi hoş tabi ama bağnaz tutucu gruplar bu inanışta da mevcut.Bi de herhangi bir şey olsa gazzede hristiyanları nasıl bombaladılarsa bizi de bombalarlar.Ülkeden dışarı çıkabilsek güzel ülkede işte.Bir ayette allah derken sıradaki ayet rabbınız diye başlıyor bir etki tepki var.Gerçekte ne olduğu da durumu değiştirmiyor.

@NewDay, aslında sadece Tanrı'ya bakmak lazım, yani insan gözlerini sadece O'na çevirmeli. İnsan yanlış yapar, doğası bu. İnsanı kendisine rehber edinen çuvallar. Azizler bile şunu der: Dua ederken bile günaha giriyorum. Yani en kusursuz gözüken davranışımız bile kusurlu, hele Tanrı'nın gözünde hepten kusurlu. Yalnızca O'nun merhametine ve lütfuna sığınabiliriz.

İnanın, bağnaz insanlar sevgi yasasını yerine getirmiyor. İsa, Tanrı'yı seveceksin derken komşunu da kendin gibi seveceksin der. Bu -kendi adıma konuşayım- çok zor. Ama Tanrı, yüreğimize bakıyor. Eğer sevgi için istekli isek O lütfeder ve merhamet eder. Ben buna inanıyorum.

Siyaset konuşmak için yeterince donanımlı değilim fakat "Öldürmeyeceksin" diyen bir emir var. Bu, Tevrat'ta yazılı. Derinliğine inersek insan kardeşine "aptal" demek bile onu öldürmektir. Kaldı ki can almak...

İnsanlar Tanrı'nın buyruklarına uymuyor. :) Masum insanların canını almak nedir? Tanrı'yı alet edip öldürürler ama Kitap'ta böyle bir şey yazmıyor.

Rab, masum insanların yardımcısı olsun ama güçlü olanların da zayıfların hakkını savunmak gibi bir sorumluluğu var.

Ben bu arada oruç döneminde olmamıza rağmen oruç tutmuyorum mesela bir Hristiyan olarak. Rab affetsin. Hasta olarak bazı şeyler için sorumluluğumuz var ama bazı şeyler için de Tanrı bize taşıyamayacağımızdan ağır bir yük yüklemez. İster müslüman olun, ister hristiyan olun, bazı şeyleri akıl edebilirsiniz.

Dini olarak konuşmayacağım ama ben kendi fikrimi söyleyeyim, bence hasta olanlar kendilerine zulmetmemeli. Dindar hastalarda bunu görüyorum, ibadet edeceğim diye zorlanıyorlar, günahkarlık hezeyanını geçtim...

Demek Beyninizin bir kosesinde hep sorgulayan bir yapi varmis demek bu da ilacla daha da aciga cikmis olabilir.

Üst Alt