Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yıllardır okb + depresif bozukluk deniyordu, şimdi Bipolar Bozukluk deniyor..?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
390
[FONT=sans-serif]Benim rahatsızlğımın tanısı okb + depresif bozukluk idi yıllardır artık bipolar teşhisi kondu acaba benim rahatsızlığım yeni mi bipolara döndü yoksa yıllardır bana konan depresif bozukluk teşhisi bipoların depresyon dönemimiydi iki kez mani dönemi geçirdim ve bipolar teşhisi kondu en son bilgisi olan var mı bu konuda acaba ben uzun yıllardır bipolar mıydım yoksa yeni mi bipolara çevirdi rahatsızlığım bu konuda kafam çok karışık yıllardır depresyondaydım 2007 den beri antidepresan kullanıyorum.[/FONT]

Benimde tanılarda sürekli değişiklikler var. Genelde depresif bozukluk bipolar birde anksiyete.
Ama sana şunu da söyleyeyim hepsi aynı anda da olabilir yani sen sadece bipolar değil ayrıca diğer bahsettiklerinde olabilirsin. Hem okb hem depresyon hemde bipolar.

Öncelikle geçmiş olsun. Sorunuza bizim buradan net olarak cevap verebilmemiz mümkün değil diye düşünüyorum. Herhangi bir psikiyatristtense bipolar konusunda uzmanlaşmış bir psikiyatrist bulup ona gitmenizi tavsiye ederim.

Bir de esas size yazmak istediğim konu, antidepresan meselesi. Ben de bipolar hastasıyım ve ne zaman antidepresan kullansam mani dönemine girmeme neden oldu. Bunun gibi birkaç ilaç daha var maniyi tetikleyen. Bunlar işin uzmanı doktorlar tarafından biliniyor. Örneğin benim doktorum bir üniversite hastanesinde profesördü ve benim depresyonum için bana antidepresan yerine Lamictal vermişti. Lamictal bir epilepsi ilacı, ama bipolar hastalarının depresyonunu düzenlemekte de kullanılıyor. Size tavsiyem doktorunuzla bu konuyu enine boyuna görüşmeniz. Mesela Zanax da maniyi tetikleyen ilaçlardan biri.

Ben 18 yıldır bipolar hastasıyım, doğru ilaçlar ile bu hastalıkla daha rahat mücadele edebilmek mümkün. Geçmiş olsun.

Benim merak ettiğim konu aslında ben sürekli depresyonda olan bir insandım ve 2007 den beri ilaç kullandım bir yerde okumuştum bipolar teşhisi ancak mani dönemi yaşanırsa konabiliyormuş aslında bipolar olup uzun süre bu iki uçlu duygu durumunun depresyonunda da olabiliyormuş hasta galiba ne dersiniz.

Okb miyim bipolar mı?

Geçmişe çok takıyorum çok sinir bozucu bir şey iki kişi özellikle aklımdan hiç çıkmıyor on senedir görmediğim halde gece gündüz aklıma geliyorlar kafaya takma olayı bende 2007 de bir kız konusunu takmamla başladı çok acı veriyordu doktora gittim okb dedi ben bu sefer farklı konuyu ve kişileri takıyorum sürekli aklıma geliyorlar çok rahatsız edici bir düşünce 2014 ten itibaren üç kez atak geçirdim bipolar teşhisi kondu bana ama beni sadece geçmiş takıntısı rahatsız ediyor takıntının bipolarla bir alakası var mı neden geçmişi sürekli düşünüp takıyorum hastalık kaynaklı mı yoksa okb miyim ? Yoksa hastalık kaynaklı değil mi benim yapım mı böyle o yüzden mi hastalanıyorum ?

@sokr@t, yakın zamanda manik ya da depresif atak geçirdiniz mi? Antipsikotik ya da duygudurum düzenleyici kullanıyor musunuz?

@Pickle,2017 den beri psikoza girmedim o sıra geçirdiğim manik atak mıydı ondanda emin değilim psikoza girdim 20 gün kadar hastanelik oldum atak mıydı geçirdiğim acaba ? ama depresif ruh halindeyim şu sıralar özellikle prozac risperdal cedrina kullanıyorum .

Son düzenleme:
2017'den beri mani veya psikoz atağı geçirmediyseniz niye antipsikotikleri bıraktırmadılar ki? Benim doktor 5 yıl kullan ondan sonra bakarız dedi.

Takıntı konusunu doktora anlattınız mı? Ne yaptı?

Takıntı konusunu doktorlara zaten anlatmıştım sadece senede bir ilaç raporu almaya gidiyorum hastaneye verdikleri ilaçlar bunlar .

Son düzenleme:
@sokr@t, bendede geçmişe yönelik takıntı vardı. İyileştikçe geçti. Şu an 13 aydır remisyondayım.

@dreamfail,geçmişte tanıdığım iki kişi sürekli aklıma geliyorlar sinir oluyorum geçmişe bu kadar takmam hastalık sebebiyle midir?

@sokr@t, bende senin gibiydim. 6 yıl önce kavga ettiğim birisini aklımdan çıkartamıyordum, ama tedaviye cevap verip iyileştikçe mental olarak olsun unutkanlığım olsun hep olumlu gelişme oldu.

@sokr@t,

Merhaba, ben bipolarim 1.tipim ve takik olduğum insanlarin ne söylediklerini ; ne de yaptıklarını asla unutmam.cagristiran her durumda ,en ince ayrintisina kadar bana yaptığı kallesligi unutmam,sürekli hatırlar nefretimi koruklerim.ayrintilara kadar hatırlarım ...hatta büyütürum durumu; Hiç arkadaşım yok bu yüzden. Evet bu durum benim hastalığımdan kaynaklanıyor.

@çılgın bipolar, benim bu iki kişiyi sürekli hatırlayıp sinir olmam hastalığımdan mı kaynaklanıyor yani bipolarda böyle takıntı durumu oluyor mu yoksa obsesif miyim ?

Bende öyleyimdir. Haksızlıga dayanamam. Söyleneni asla unutmam. Bak ben yaklaşık 13 yıldır çalışıyordum. Bu hafta cumartesi günü haksızlık yaptıkları için bırakıp gittim evime

Aslinda işimi seviyordum. Zamanımı geçiriyordum. Tek kelime dahi etmeden. Giyindim hiç bir şey istemeden gıttım

Benimde ilk teşhisim okb idi sonrasında büyük bir olay yaşadım. O an atak gecirmişim. Bir hafta hastanede yattım. Sonrasında sonuç bibolar tanısı kondu.

@çılgın bipolar, depresif atak sende ne şekilde ilerliyor biraz bahseder misin ben gerçekten depresif atak mı geçiriyorum onu anlamak istiyorum .
@Mustafa 1972, benim durumumda aynı bende atak geçirdikten sonra teşhis bipolara döndü o yüzden emin olamıyorum acaba gerçekten bipolar mıyım diye normalde geçmişe takıntılıyım başka da bir sıkıntım yok bipolar mıyım okb mi ? Okb bipolara çevirir mi ?

bence bipolarda takıntı oluyor bende var yani enazından maniye sürekleyen olaydaki kişileri unutamıyorum aşamıyorum çoğu zaman aklıma geliyorlar sinirim geçmiyor remisyonda da olsam takıntı haline getirdim onları

@mehmet985, benim zaten bir kızı takıntı yapmamla başladı psikiatri sürecim takıntı olduğu için okb dediler ilk başta sonra başka kisileride takıntı yaptim en sonunda da atak geçirdim teşhis bipolara döndü belki de ben hep bipolardim atak geçirince ortaya çıktı doğru teşhis.Bipolarda da takıntı oluyor demek ki!

@sokr@t, bir sabah uyanıyorum ve yataktan kalkacak halimin olmadığını heryerimin tüm kemiklerimin agridigini hissediyorum.yemek yiyemiyorum kendimden ve herşeyden nefret ediyorum.telefona bile bakamıyorum,birsuru pişmanlık ve suçluluk hissediyorum.kendimden nefret ediyorum tirnagimi bile kesemiyorum,aynalardan nefret ediyorum.mariana çukuruna düşmüş gibi bir ruh hali.surekli ağlıyorum ve bağırıyorum.major depresyon oluyor benim ki.

@çılgın bipolar, majör depresyon teşhisi bana konmuştu zaten daha o zamanlar atak gecirmemistim bipolar denmiyordu belki de ben hep bipolardim depresif atak geçiriyordum okb ya da majör depresyon deniyordu atak geçirince bipolar olduğum ortaya çıktı.

@sokr@t, bencede o şekilde olmuştur.cunku bipolar teşhisi zor konuluyor.ozellikle bipolar 2 , eğer manik atak gecirdiysen zaten kesin bipolarsin.

@sokr@t, ayrıca bipolar olupta OKB , anksiyete, hiperaktivite bozukluğu yanında oluyor.yani bipolar+OKB gibi..

@çılgın bipolar, üç kez atak geçirdim kisileri olan biteni kafaya takıyorum bu da beni depresyona sokuyor nihayetinde atak geçiriyorum o yüzden kafaya takacağım kişilerden uzak duruyorum akraba arkadaş falan .

Üst Alt