Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yönetmelikte hangi düzeyde işitme kayıpları emeklilik için yeterli sayılıyor?

@Hayrullah Diyaroğlu,
Daha önce ameliyat olduğunu bir yerde yazmış ama implant detayı göremedim kendisi ile iletişime geçen oldumu bilmiyorum ben yazmıştım donus göremedim İmplant olmadan emekli olan birisi henüz göremedim 15 Ocak sonrası implant olamıyorsa isitme cihazı ile de fayda göremiyor olması gerekiyor tabi bunu heyet aciklamasi lazım ben YSK kararını bekliyorum yeni rapor çıkarıp bu detayları yazdıracağım ağırdan alıyorum malum verilen maaşları görünce acele etmiyorum tabiki anayasa mahkemesini de beklemiş oluyorum
Diger platform lar da İsitme engelli olanların hepsinin red aldığını gordum bu kişiler implant olmayan kişilerdi

Bizde ablam için emeklilik ikinci arar karar şöyle yazıldı rapora muayne KBB ve konuşma terapisti muayne sonucu soyle KULAK BURUN BOGAZ HASTALIKLARI
saf ses odyometri sag 100/72 sol 100/72 isitme engel orani %52, ameliyat öyküsü yok, isitme cihazi kullanmiyor ameliyat ile cihaz ile düzeltilemeyecek kalıcı çok ileri düzeyde isitme kaybi mevcuttur, alici ve ifade edici dil becerierinin eksik oldugu gözlemlenmistir hastanin konusmazsinda rezonansinda fariilitkiar (hipemazal?) oldugu gäzlemlenmistir, konugma engel raporu oran %38
LABORATUVAR TETKIK/GORUNTÜLEME SONUCLARI:
ICD KODU VE TANILARI
IÇ HASTALIKLARI
200.B-GENEL MUAYENELER, DICER KULAK BURUN BOGAZ HASTALIKLARI
R47.8-KONUSMA BOZUKLUKLARI DIGER VE TANIMLANMAMIS, H90.3-SENSORINORAL ISITME KAYBI, BILATERAL
KARAR:
KESIN KARARIN BÖLGE SAGLIK KURULUNCA VERILME SINE DAÍR SAGLIK KURULU KARARIDIR.

Son düzenleme:
@hepsiyAh,
Tesekkur ederim evet simdi hatırladım tüp takılı kulağında ,ne yazıkki dogustan hic duymayanları emekli etmemeleri tüp takılı kişileri emekli etmeleri bu mevzuatın çelişkili adaletsiz olduğunu gösteriyor( lafım tüp takılı olanlar icin degil onlarında hakkı olduğunu düşünüyorum )implant ta da aynı implant ile kişi duyabiliyorken İsitme engelli olup implant olmayanlar nasıl bir durumda kalıyor ve emeklilik hakkı elde edemiyor aklım almiyor

Tek hastalık olan Sag kol brakiyal pleksustan yeni yasadadan sonra emekli olan varmı

Üst Alt