Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yönetmelikte hangi düzeyde işitme kayıpları emeklilik için yeterli sayılıyor?

@Freedomm merhaba başvuru yaparken nelere dikkat etmemiz gerekiyor senin db oranların ile bir çok kişi var emekli olamayanda var bir çok kişi var yaşadığın süreç hakkında bilgi verirsen yeni gelecek araştıracak olan arkadaşlara rehber olabilir

@linguist, seninle aynı orana sahibim İsitme konuşma 62 SGK red verdi

Sende implant var o yuzden onaylanmış bizim implant yok

Son düzenleme:
@Manemm,

Olabilir, ben de yönetmelik değiştikten sonra bunu iddia etmiştim. Sonuçta SGK hastalık listesinde cerrahi yöntemden söz ediyor. Fakat sonrasında bazı arkadaşlar implant olmadan da onay alanların olduğunu söylediler. Uzmana sorayım dedim ama ne muayeneyi yapan doktor ne de raporu aldığım sağlık kurulundaki doktorlar net bir cevap veremedi. Yalnız hastalık listesinde orta düzey için "Ameliyat ve işitme cihazlarıyla düzeltilemeyen" ifadesi var: belki SGK sağlık kuruluna sunulan sağlık raporunda bu yönde bir bilgi yer alırsa iş değişebilir. İmplant herkes için uygun değil sonuçta, ileri yaşlarda da verim alma şansı düşük. Tekrar doktorunuzla görüşün, sağlık raporunda bu tür bir eklemenin yapılıp yapılmadığını sorun. Pratik hakkında bilgim yok, benimki sadece teorik mantık yürütme.

@linguist,

Evet dediğiniz gibi doktorlara yönetmenliğe göre açıklama yapmasını istemek lazım raporu yazarken tabiki bu süreçte kimse bu detayların istendiği ni bilemedi ki SGK bunu ara karar ile aciklamasi gerekir di cunku dsb araliklari uygunluk gösteriyordu direk red yazmasıda işi baştan savmak oldu yüksek saglik kurulu kararın akabinde tekrar talep edeceğim yeni rapor ile bunu belirtmesini isteyeceğim bakalım kaybolan 6 aylık sürecime üzülüyorum yasa değişmese vergi indirimi ile emekli olmustum hayır olsun insaallah

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM, ameliyat olamamasını( yada ameliyat olmuş) ve İsitme cihazı ile fayda görememesini KBB bölümü yazarak verirse SGK durum bildirir olarak verebilir yoksa bizim gibi durumu açıklamadan o aralikta kayıp var deyince red yada ara karar cikiyor

Üst Alt