Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yönetmelikte hangi düzeyde işitme kayıpları emeklilik için yeterli sayılıyor?

Dün haber geldi: Her iki kulak 120/73, tek kulak implant, %52+20 engel oranı (duyma+konuşma) için kurul onay vermiş, emeklilik işlemlerinizi başlatabiliriz dediler. 2007 Ekim SGK girişliyim, muhtemelen hafif değil orta oran verilmiş (telefonda bilgi vermediler, gidip öğrenmem lazım), yoksa 18 yılı henüz doldurmadığım için onay çıkmazdı.
Hala haber bekleyen arkadaşlara bilgi, yeni yönetmelik çıkar çıkmaz başvurmuştum, süreç daha yeni sonuçlandı. DYS ekranına da boşuna bakmayın, bende Nisan ayından beri hareket yok.

@Sgeyik1,

Ben de sana yakınım desibel olarak. 70 desibel üstü hafif tanıdan emekli oluyor diyorlar.

@Freedomm,

Odyog testi şöyle yazio
Saf ses ortalaması hava yolu sağ 80 sol 76 db
Saf ses ortalaması kemik yolu sağ 69 sol 69
Açiklama da :Bileteral ileri derece Snik tespit edilmiştir yazio

Sağ:320
Sol :305

@Sgeyik1,

Eğer odyo testi hesaplaması doğrusa işte
Sağ:320
Sol :305

Engel oranı %43

Merhaba hayırlı sabahlar

Bnm kulağım Saf ses hava yolu sağ 80 sol 76 db
Saf ses kemik sağ 69 sol 69 sol

Raporda İleri derece Snik bileteral Snik tespit edilmiştir yazio

Snik bileteral engelli emeklilik için mümkün oluomı

Sgk çalişma gücü kaybı listede ne yazio bilgin var mı yada liste var mı

İleri derece Snik bileteral tespit edilmiştir yazio
Snik anlamı ne acaba

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Sgeyik1,

Hafif çıkabilir ama implant varmi yokmu onu sorabilirler eger implant şartı olursa hafif vermeme durumu olusavilir

Hastalığınız sonradan mi dogustan mi bunlari dikkat alırlar implant hafif tanıda zorunlu olarak varsa implantsiz hafif tanıya girmeyebilir bu durumu çoğu kişi bilmiyor

Uygulamada bu sekilde emekli olan oldu ama implant varmıydi bilemedim hafif tanıdan sizin ile aynı dsb oranlarına sahip ti

@Sgeyik1,

Merhaba ben de sizinle aynı durumdayım. İşitme kaybımız neredeyse aynı. Desibel olarak hafif tanıya girebiliyoruz ama ımplat şartı var mı yok mu onu öğrenemedik. Bir kişi emekliğiye başvursa son durumu bize söylerse ben de ona göre başvurcam. Benim kulaklarımda implat yok. desibel kaybı 77 ve 78 iki kulak kaybım var.

1. sayfaya bakarsanız kriterler yazılmış ancak saçmalık paragrafların ilk cümlesinde. Deyim yerindeyse cerrahi müdahale/implant şart olduğu takdirde kimse işitmeden hafif tanısı bile alamaz.

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Cerrahi yöntemle takılan işitme sağlayıcı cihazlar kullanan, kalıcı iki taraflı ileri/çok ileri (cihazsız olarak yapılan ölçümde 500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 71dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı

@Sgeyik1, büyük ihtimal evet ama bu seviyelerde basvuru yapan birisi vardı muhtemelen implant vardı şart zorunluluk gibi en dusuk implantsiz 91 dbs iki kulakta üstü olması gerektigi gibi görünüyor

Bu saçmalığı cok kez dillendirdim ama bu yeni birsey olmadığı icin ciddi mağduriyet oluşturuyor

@Freedomm
diye bir arkadaş vardı. Hafif tanıyla emekli oldu. İmplant yoktu. Hatta ben sordum siz de implant varmıydı diye. Cevap olarak implant yoktu dedi

@Sgeyik1,
Tam olarak kaç olduğunu hatırlamıyorum ama benimki ile onunki birbirine yakındı. Benim sol 101 db sağ 71 %42, onunki de %43 idi (db lerini hatırlayamıyorum geçmişe dönük mesajlarına bakmak lazım)

@Hayrullah Diyaroğlu,
Bşy sorcam bnm sağ 80 sol 76 db
Rapor Snik bileteral ileri derece tespit edilmiştir yazio

Ama bnm sigorta başlangıç 2007
Sgk sordum
Sigorta suresi 17 yıl 9 ay prim 6000
Ama eylül de tam 18 yıl sigorta yıl oluo

26 şubat beri bekliyorum Temmuz da belli olacak eğer onay olsa da hafif derece den ama 3 kalio eylül de yine mi hastane rapor alçam

Üst Alt