Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yönetmeliğe göre Evre 1 ve 2 kanser hastalarına verilen oran nedir?

sevil_

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
21 Haziran 2011 Güncel:

Merhabalar.
Ankara Vergi indirimimi % 55 olarak onayladı. Bugün yazı işyerime geldi.

II-(Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign tümörü olan hastalar: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarındaözür oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir. )

Benim eski yönetmeliğe göre onkoloji kiliniği 2. derece tümöre %10 verdi.Yeni yönetmelikte Sevil hanım %20 yazıyor.

Ben de öyle görüyorum ama oranım beklediğimden 10 puan eksik geldi bir yerlerde bir yanlışlık var yada uygulanmıyor. Vergi indirimi için yetiyor ama Ankaranın kırpma payı pek yok. Bu yüzden 10 puanımı almam gerek :)

Yanıtın için teşekkürler arkadaşım. Hasekiden alınan raporlarda bir kopyası hastaya veriliyor. O kopyada hangi hastalıktan ne kadar oran aldığı yazıyor mu? siz hasekiden almıştınız raporunuzu.

Haseki vergi indirimi için alınan raporların kopyasını vermiyor, zaten her polikiliğin verdiği yüzde elinizdeki raporda yazıyor ,siz zaten o raporu heyete veriyorsunuz, heyetten cıkan rapor tümünün yüzdesi kaç onu gösterir, memur en son cağırdığında cıkan yüzdeyi rica ederseniz söyler, size o raporun kopyesini vermezler Ankaraya gidiyor direk.Onkoloji rapora 2. evre yazdıysa bu yeni tabloya göre %20 dir.Hasekideki onkoloji doktoru bayan cok ilgileniyor, bir o doktorun tavrını sevdim :)

Pazartesi günü heyete girdim, çarşamba günü saat 10.00' da gel sana fotokopi vereceğiz dediler. Hatta bir başkası da alabilirmiş.
Poliklinikleri gezdiğimde hiçbir doktor puan belirtmedi, sadece hastalıkları yazıp o hastalıkla ilgili belgeleri eklediler.
Evet son çağrıldığımda puanımı sordum ve söylediler. Kanserim 1. evre ama zaten 1. ve 2. evreye % 20 verilmesi gerekiyor.(Yeni yasaya göre).
Benim onkoloji doktorum bana hiç bir şey sormadı kağıda Ca evre 1 yazdı ve geçmiş olsun dedi o kadar. :)
Bu arada hiçbir poliklinikte sorun yaşamadım. Daha önceki raporumu başka hastaneden 20 günde almıştım ve hergün sinir harbi yaşamıştım.

Kalıcı hipotiroit ve Evre I malign tümöre verilen oran %10

Sayın Oturan boğa değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Ayrıca konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarında önerilerini bekliyorum.

Bugün vergi indirimi için başvurduğum raporum sonuçlandı. Hastahane Defterdarlığa, defterdarlık Ankaraya gönderecek sonucu en az 2 ay gibi bir sürede öğrenebileceğim.

Hastanenin raporumu eksik düzenlediğini düşünüyorum. Rapor oranım toplam %42 ancak tiroit kanserinden aldığım oran ise sadece %10. Halbuki Kalıcı tiroit eksikliğine %10 I. evre tümöre (yeni yasaya göre) %20 olmalıydı. Anlatmaya çalışsam da dinletemedim.

Bu aşamada nasıl bir yol izlemeliyim. Ankara'dan gelecek sonucu beklemekten başka yapabileceğim bir şey var mı?

2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.) 10

II-Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign tümörü olan hastalar: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarındaözür oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.

Sevil hanım bende cıkan tümörde üreyen cins değildi ve 15 senedir herhangi bir üreme olmadı eskiye göre 2. evre %10 verilmişti.Ve kesinlikle kontrole tabi tutulmadım.Metestas olayı olsaydı zaten daha yüksek oranda rapor verilirdi.Anlaşılan yeni yönetmelikte de aynı değerlendirmeye tabi tutulmuşsunuz.

bende aml 2005 yılıdna oldum raporumu 2008 yılında aml m4 c92 hastalık gittiğimde bana decvam eden hastalıkta kontrol edilen bir hastalık sa yüzde 65 verdiler sürekli benim durm bundan ibaret size rahatsızlık ney kaç oran

Faruk,
Yönetmelikte yayınlamasınlar ne gerek var ki, madem uygulanmayacak..
Eski yönetmelikte her iki evre de %10 idi. Yeni yönetmelik %20.

Tiroit bezinin ameliyatla tamamen çıkarılmış olması ömür boyu ilaç kullanılmasını gerektirir. Bende kullanıyorum. Bunun karşılığı Kalıcı hipotiroidi %10 buna verilmeli idi.

I.evre maling tümörü olan hatalara da %20 diyor yönetmelik. Zira tümör hücrelerini yok etmek için alınan ilaç bünyede hasara sebep oluyor. Ben RIA tedavisi aldım vücudum zarar gördü. BU raporda sanki o tedaviyi almamış gibi değerlendirildim.

Rıa tedavisi aldığıma dair belgeleri ekli dosyada dilerim Ankara dikkate alır.

Merhabalar, bugün Ankarayı aradım.
Oranım % 29 la oradan çıkmış. Hakem hastane mi mahkeme mi? kararsızım. Sizlerin fikirlerine ihtiyacım var. Şayet mahkeme derseniz, bu konuda bir avukat teli rica ediyorum. Teşekkürler.

Bülent bey,

Eksik evrak olarak geri dönen raporumun eksiklerini tamamlayamayıp Başka bir hastaneden yeni rapor çıkarmıştım. Buna göre raporumda ne eksiklik mevcut idi ne de cetvele uyumsuzluk vardı. Bu şartlarda düşürülen raporum için izlemem gereken yol hakkında yardım rica ediyorum.

Son alınan Sağlık Raporu bir öncekini geçersiz kılar mı?

26 haziran 2010 tarihli raporumla vergi indirimi müracatı yaptım. Eksik belge sebebiyle tekrar başka bir hastaneye sevk edildim. 03.01.2011 tarihinde yeni rapor aldım. Bu son rapor ilk raporumu geçersiz hale getirmiş olması gerektiğini düşünüyorum. Hangi raporum geçerli ve asıl olan arkadaşlar.

Geçerli olan en son rapordur. Siz de her işlem için bu yeni raporu kullanın zaten...

Yeni raporum Ankaradan üzeri çizilerek gönderildi. Hastanenin verdiği %42 oranındaki raporun üzerinde şimdi %29 yazıyor.

Veritabanına yansıdığı için bir önceki rapor geçersiz sayılır. Ulusal Özürlüler Veritabanı her hastanede bulunmakta ve önce sağlık bakanlığına aktarılır daha sonra elektronik ortamda her ayın ilk haftasında özidaya bilgiler gönderilir. Md 14 de açıkca belirtiliyor.

http://www.ozida.gov.tr/yenimevzuat/4-25.htm

Benim sürekli ibaresi olan 2005 ve 2007 tarihli 2 raporum var.ikisininde % 40 üzerinde fakat oranları farklı. ben lazım olduğunda genelde 2005 raporun aslı gibisini kullanıyorum sorun olmuyor kabul ediliyor. en sonda başbakanlık kartı için kullanıştım.

ayyüzlü Vergi indirimi için önemli bir başvuru yaptığınız zaman inceleme yapılacaktır. Şuan ki yaptığınızda zaten memurları kandırmanız, orda diyebilirdiniz benim 2 raporum var farklı oranlarda. Bu sadece kendinizi kandırmanız.

Hay Allah'ım memurları kandırma ha :) yok valla kandırmıyorum. 2 sinide götürüyorum ama memurlar 2005 fotosundan olsa gerek onu alıyorlar...doğru vergi indirimde kapsamlı bi inceleme var, bana uyma sevil kardeş:p

Ankara Sağlık Kurulu'na itiraz

Ankara rapor oranımı düşürdü. İtiraz edeceğim ancak itiraz için yazdığım dilekçeye ne gibi ekler koymalıyım ve rapor aslını göndermeli miyim? Ben hastenenin yaptığı tetkiklerin fotokopilerini ekledim ancak raporun aslı konusunda tereddütteyim. Bugün göndermek istiyorum acilen bilgilendirirseniz sevinirim.

Başvurman için sadece itiraz dilekçesi ve raporun aslı veyahut aslıdır örneği yeterli. Md. 10 açıkca belirtiliyor

MADDE 10 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk özürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise özürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir.

Defterdarlığa "Sağlık yüksek kurulu tarafından yeniden değerlendirilmesini arz ve talep ederim" diye basit bir dilekçe ile itiraz etmeniz yeterli. Herhangi bir ek koymanıza gerek yok. Bakmazlar bile...

Ama, ben olsam, eğer zaman açısından bir sıkıntınız yoksa, 1 sene sonra Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden yeni rapor alır ve onunla yeninden başvururum. Zira itiraz süreçleri hem uzun sürüyor hem de kolay kolay olumlu sonuç vermiyor...

Teşekkür ederim ancıl,
İlk rapor oranın %41, ikincisi ise %42 idi. İki farklı hastaneden aynı denebilecek oranlarda rapor verilmiş olmasına rağmen ve 10/1 maddeye rağmen raporum düşürülerek gönderildi.

Bülent bey. defterdarlığı aradım. İtirazınızı Ankara'ya yapacaksınız dendi. Benim de pek umudum yok ama prosüdürü tamamlamak istiyorum son noktaya dek. Diğer yandan zamanım kısıtlı. Hakkım olan vergi indirimim verilirse bir yıl içinde emekli oluyorum.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Seyhan Kardeş,
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot]III-[/FONT][FONT=&quot] Malign transformasyon gösteren benign tümörler: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında [/FONT]Özür Oranı [FONT=&quot]genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur.[/FONT][FONT=&quot] Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.[/FONT]

İyi huylu tümörler kanser değildir. Ancak bu tümörlerin bazı türleri kansere dönüşüm yapabiliyor. Yönetmelikte bu yönde. Kansere dönüşmüş olanlar değerlendiriliyor.
[FONT=&quot][/FONT][FONT=Arial][/FONT]

seyhan;

Benimde omurilikte EPANDİMOM cıktı ,ameliyat olalı 15 sene oldu , ameliyattan sonra 1 ay radyoterapi gördüm,bugüne kadar herhangi bir tekrar üreme olmadı, klinik muayende 2. dereceye giriyor.Bana söylendiğine göre omurilikte görülen en iyi huylu tümörlerden bir tanesiymiş.Ayak bileklerimde fonksiyon kaybı var ,düşük ayak.Her sene kontrol mr çektiriyorum ,ne kadar iyi huylu olsada tekrarlama riski olasılık.

Merhabalar, Ankara'dan %29 a çekilerek gönderilen raporuma itiraz ettim. onlarda beni yeni rapor almam için defterdarlığa yönlendirdi.
Başka bir hastaneden rapor işlemlerim bugün sonuçlandı. Yeni oranım %65.
Bekleme sürecine girdim bakalım Ankara bu kez ne yapacak.

Rapor aldığım hastane aynı zamanda bir hakem hastane.

Kontrolleri aksatma.Geçmiş olsun.

OturanBoğa;

Merhabalar.
Ankara Vergi indirimimi % 55 olarak onayladı. Bugün yazı işyerime geldi. Başta Bülent bey size ve tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Üst Alt