Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yönetmeliğe göre Evre 1 ve 2 kanser hastalarına verilen oran nedir?

Cok ilginç, '''ağlamayan bebeğe meme vermezler ''' Neyseki engelliler biz platformu sayesinde bir zafer daha kazanılmış oldu.Sevil hanım ihtiyarlar klubune hoş geldiniz.Tez zamanda emekli olursunuz inşanlah :)

Teşekkürler GuRuR,
Çok haklısınız, hem ağlamayan bebek hem de engelliler biz platformu hakkında :)
iş yerime çıkışımı verdim. Yarın gerekli evrağı alarak emeklilik başvurusu yapacağım. Umarım sorun çıkmaz.

Teşekkürler Bülent bey, kesinlikle sayenizde... :)

Teşekkür ederim Faruk34

Bülent bey merhaba;
Sevil hanım gibi banada kötü huylu göğüs kanseri teşhisi kondu ve 1-2 evre malign..Sevil hanımın mücadelesini ve sizlerin katkısını okudum.
Ben emeklilik için günümü doldurdum ve sadece 9 ay sonra dolacak yaşımı bekliyorum...Bu raporu almam bana ne gibi avantajlar sağlar bu konuda aydınlatıcı bilgi verirseniz çok sevinirim...
Saygılar..

Şimdi rapor almak sizi 8-9 ay önce emekli eder. Emeklilikle ilgili soru-cevaplar için ilgili forumdan yararlanabilirsiniz: Emeklilik

Bülent bey cevabınız için teşekkürler..
Şuan kemoterapi ve radyo terapi süreci başlayacak..tahminime göre 3-4 ay raporluyum...
Geriye 4 ay kalıyor...Erken emeklili olduğumda normal emekliliğe göre daha azmı aylık bağlanır?
17 yıldır sgk tavandan yattı. Matrahım yüksek..
Birde vergi indirimi için müracaatta bulunursam emekli maaşım daha fazlamı olur...
Teşekkürler..

Emekli maaşınız fark etmez. Ama ben olsam hiç bulaşmam. 4 ay bişey değil. Erken emeklilik için başvurduğunuzda kontrol muayenesi vs. derken canınızı çıkartabilirler. Hiç riske girmeyin derim.

merhaba..
2012 Ocak ayında evre 4 Gist ca tanısı kondu, halen tedavim devam etmekte. tümörler alınamıyor ilaçla kontrol altında tutulu- yor ve yarıya düştü boyutları. Yukarda verilmiş mevzuat maddelerine tam da uymuyor sanki benim durumum. İlaç tedavisine
cevap veriyor görünüyorum. Sizce özür oranı ne olur ve bu engelli oranı için hangi aşamalardan geçiliyor, mesela ilk nereye
başvurmam gerekir.Teşekkürler..

Üç yıldır Onkolojinin takibindeyim Verilen raporda '%80 maluliyeti vardır' ifadesi geçiyor.

damselfly

merhaba
bende karaciğere ve iskelet sistemine metastaz yapmış akciğer kanseriyim tedavi görüyorum tümörler kısmen küçüldü tedavim devam ediyor bu halimle heyete girsem %80 alırmıyım?

Arkadaşlar onkolojide iyi huylu timor diye bişey yok .nuks ve kemoterapi radyo terapi var.iyi huylu onkoli tedavi almış bir hastaya onkoloji puan vermez diye bişey yok .bazi arkadaslar yanlış yönlendirme yapıyor. Burda timor nuks olayı oluşup ise ve bu vücudun herhangi bir yerinde aynı tani ile nuks etmiş ise gayet normal bir biçimde kanser teşhisi görüp işlem yapılmakta. Güzel bir örnek vererek açıklayı. Örnek beyin sapi iyi huylu timor cerrahi olarak tedavisi yok .yapilan operasyonların büyük bir çoğu timorun küçültülmesi doğrultusunda örnek olarak 4cm tümörü 2 cm indirme gibi .diyelim bu timore radyo terapi uygulandı işin atıldı ama yok olma olmadı doğal olarak onkolojik puan neyse sizede o uygulanır.dedigim gibi burda önemli aynı taniyla iyi huylu timor nuks edip vücuttaki yayılma orani .iyi bir onkolojiyle görüşün. Kolay gelsin

Tümöründe cabuk yayılanı yayılmayanı var ,iyi huylu diye tekrar nuks etmeyecek garantiside verilmez.Ameliyat sonrasında ve ameliyat olamama durumunda ışın (radyoterapi ) uygulanır.Özürlülük oranı tümörün evresine göre ve etkilediği kayıplara göre puan yükselir.Bende omurilik tümörü cıktı rapor alırken sadece onkolojiye gitseydım rapor oranı düşerdi.Fakat tümörun etkisi yürüme ve boşaltım mesaneyi etkilediği için, beyin cerrahi ve ürolojide işin içine giriyor.Asıl yanlış burda .hasta hangi polikiliniğe gideceğini bilmiyor.

Zaten benim dediğimde o kişi iyi huylu timorden ameliyat olmuş ama kısa bir ara sonrasında tekrar nuks etmiş sonrasında radyo terapi almış nuksler devam etmiş ve yayılmış. Bu bir kanser dir .ve kötü huylu timore verilen taninin aynısı alır.

Üst Alt