Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni Sistem Öğretmenlik için Ekpss mi MEB-AGS mi?

Konular
42
Reaksiyonlar
2
İkisine de mi girmek gerekiyor bu yeni süreç nasıl bilen varmı?

Öğretmen olacak kimse yokmu, Benim anlamadığım hem ekpss ye girip hemde meb-ags sınavına iki sınavada mı girilecek

Ben de öğretmenlik için ilk kez gireceğim bu sene. Bildiğim kadarıyla sadece ekpss puanı yeterli ama normal KPSSden daha farklı olacağını düşünmüyorum maalesef ki ... Ekpss daha kolay denildi ama başvuru ve atama oranları yine dengeli olmayacak ve işin açıkçası hevesim kırıldı... Yine de umut ediyorum , şansımız açık olsun 🙏

@Rodin romanovic, Ama geçen yılın kılavuzuna baktım MebAgs kılavuzunda engelli adaylara ilişkin açıklama var yani ona başvurmadan Akademiye nasıl alınacaz ki

@mehtapsolmaz, EKPSS'ye girmeniz yeterli.Ama son alımdan sonra biz de akademiye gideceğiz artık.Sadece girdiğimiz sınav farklı.Biz EKPSS ile akademiye gireceğiz diğerleri ise AGS sınavı ile.Hem EKPSS hem AGS sınavına girmiyoruz.Îkisi birbirinden bağımsız sınavlar.Ikisine de girecek olsak EKPSS'nin bir anlamı kalmaz.Baktığınız şey akademinin kendisi ile ilgili, akademiye giriş sınavı ile değil.Evet bizim için de akademi var.O yüzden kılavuzda yazıyor.Ama Akademiye Giriş Sınavı değil.

Üst Alt