Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni raporumla ehliyetteki kısıtlama kodlarını kaldırtabilir miyim?

enesalan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle selamlar. Ben yakin bi sure icinde H sınıfı ehliyet aldım. Ehliyeti almadan onceki saglik raporu kurulu benim motosiklet ve manuel araba süremeyeceğimi söyleyip otomatik ve aparat gerektiren bir ehliyet verdiler. Ben motosiklet ve normal manuel araba sıkıntısız kullanabiliyorum. Simdi yeniden bir hastaneden rapor aldım ve o aglik raporuna normal bir surucu( her turlu araç icin örneğn 2.sinif sürücü olabilir) olarak ehliyet alabileceğim yazıyor. Ben simdi bu ehliyetimdeki kısıtlamaları(manuel arac kullanamaz, 2 tekerlekli tasit kullanamaz) ve ekstradan motosiklet ehliyeti için ehliyetimi değiştirebilirmiyim yoksa şuanki ehliyetimi iptal ettirip yeniden araba ve motor ehliyetine mi yazilmam lazim. Yardimci olursaniz cok sevinirim.

Değiştirmen imkansız gibi birşey.
İ sağlık kısıt kodu verip ehliyetine işlendikten sonra, H ehliyeti B Normal ehliyete çevirmezsin enesalan

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

enesalan engelliler 2. grup sürücü olamaz. 2. grup sürüecü olursun yada 1. grup engelli sürücü olursun. kodlu 2. grup diye bişey yok. seninki değişik bişey olmuş. H ehliyetin varken doktor nasıl 2. grup sürücü olur demiş anlayamadım. yanlış beyan verdiysen suçlu sen olursun bu arada

enesalan

İptal Etme Şansın Maalesef Yok kardeşim.
H Ehliyetin var iken doktorun sana 2.grup sürücü olur raporu vermesi Anormal bir durum.
Unutma Olurda bir kaza yaparsan, Karşı taraf %100 suçlu olsa dahi, böyle bir durumda suçlu sen olursun. Haberin olsun.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben durumu tam anlatamadim heralde. İlk komisyon bana kisitli ehliyet verdi ve ben ehliyetimi aldim. Ben ikinci defa başvurdum ve bu sefer kuruldaki insanlar farkliydi ve kendimi aciklama firsati buldum. Sana nasil olur da iki tekerli arac kullanamaz yazmislar dediler ve otomobil ve motosiklet kullanmanda bir kusur goremedik diyip beni normal bir hastaneye yonlendirdiler. O hastaneden de 2.grup sürücü olabilir ibaresi aldim. Yani engellilikle bi alakasi olmayan normal insanlara verilen rapordan aldim. Bu durumu da ehliyetim uzerinde degistirmek istiyorum engelli ehliyetiyle arac kullanmak degil engelli ehliyetimi sildirme veya iptal sansim varsa oyle yapip normal bir ehliyet alip indirimden veya baska seylerden yararlanmak istemiyorum. Çünkü engelli ehliyetimle bana kullanabildiğim ve hakkim olan manuel araba ve motosiklet kullandırtmıyorlar. Bu durumdan rahatsızlık duyuyorum. Umarim daha aciklayici olmuşumdur. Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum.

Hocam benim tam ters durum bugün iksağlık heyeti bana 2.ci grup sürücü olur onayı ve 47 kod vermiş ben engelli raporumla ötv indirimden yararlanmak istiyorum bu konuda bir şey bilen var mı acaba 4 ayrı firma galeriye sordum bilen yok

enesalan

ELinizdeki yeni raporla nüfus müdürlüğüne gidip var olan ehliyetinizi güncelleyebilirsiniz. Bunu denediniz mi?

Hüseyin oskay
Hocam sizce bir yanlislik olmasın size 1.grub verilmiş olabilir mi?kaldiki 2.grub sürücü belgesi büyük araçlar sınıfına girmekte kamyon tır otobüs bu sınıfa giriyor.size verilse 1.grub verilmiştir dogrumudur acaba?

fatih_123
Engellilerin 2.grub sürücü olamayacağını kim söylüyormuş nerenizden uyduruyorsunuz kaldiki etrafımda işitme engelli cihazlı olupta 2.grub sürücü belgesi olanlar var bir tanesi kamyon şoförü diğeri operatör is makinasi kullanmakta kodlu 2.grub var benim arkadaş larda işitme cihaz kodu geçmekte ehliyetleri de il heyet gerekli görürse kodu yazar gözlük kullanıyorsan kimden aldın bu bilgiyi

Üst Alt