Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor %90'ın altında düşerse eski raporla araç alabilir miyiz?

hsnkrcy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar eşimin %98 daimi raporu var. Ve biz bu rapora istinaden 2010'da araç aldık. 7 ay sonra 5 yılı doluyor. Yeni araç almayı düşünüyoruz. Mevcut raporumuza göre alabiliyoruz. Ancak Gelir vergisi indirimi için yeni bir rapor almamız gerekiyor. Yeni rapor %90'ın altında çıkarsa biz yine ilk raporumuzu vererek araç alabiliyor muyuz? Acentayı aradım ilk raporunuz daimi ise alabilirsiniz diyorlar. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Geçen hafta yayınlanan tebliğden sonra artık en son alınan raporun beyan edilmesi şart oldu. Yani artık eski raporla araç alınamaz:

Malul veya engellinin, birden fazla engelli sağlık kurulu raporunun bulunması halinde, en son tarihli rapor bu uygulamada dikkate alınır. Malul veya engelli tarafından geçerli raporun ibraz edilmediğinin tespiti ve ibraz edilmeyen en son tarihli raporun da ilgili istisna uygulamasında aranılan mahiyette olmaması durumunda, ziyaa uğratılan vergi, vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi ile birlikte malul veya engelliden aranır.

Üst Alt