Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni maluliyet cetvelinde uyku bozukluğunun tanımlı olmadığı söyleniyor..?

muntada al ansar

Aktif Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
35
valla yayınladıkları cetvellerin hiç birine uyulmuyor yeni malululükte güya ilk defa uyku bozukluklarıda malullüğe alındı yazıyordu tüm net sayfalarında ama ben bu gün sevk aldım sordum uyku bozukluğu diye bir hastalık tanımlı değil diyorlar

maluliyet cetveli'nin uyku ile ilgili olan bölümü şurası:
O. SOLUNUM SİSTEMİ HASTALIKLARI
  1. Uykuda solunum bozuklukları
A. Ağır fonksiyonel kayıp; uykuda solunum bozukluğunda polisomnografide belirgin noktürnal desaturasyon bulunması ve bu kronik noktürnal hipoksemiye bağlı pulmoner hipertansiyon veya kor pulmonale gelişmesi
veya
B. Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup CPAP tedavisini tolere edememesi veya yeterli kompliyans sağlanamaması

şunu tam olarak anlaayamadım sadece uyku apnesi olan direkt emeklimi oluyor??

Durumu yukarıda cetvelden paylaştığım düzeyde ise evet...

* Sigorta başlangıcından önce rahatsızlığı var idiyse dahi, yukarıdaki seviyede olmaması ve sigorta başlangıcından sonra bu seviyeye ilerlemiş olması gerekiyor...

ama uyku bozukluğu tanısı yok yani oysaki bütün malulen emeklilik yazılarında hem gazeteler hem net sayfaları uyku bozukluğu diyorlardı uyku apnesi demiyorlardı

bende ahi 88 ve ayrıca kalpten ef değeri %45 ayrıca şeker ve kolesterol var sizce sonuç ne olur??

bende aynı durumdayım malulen emekliliğim geldi benim

cbap cihazı kullanıyormusun kullanıyorsan direk emeklisin

telden görüşsek olurmu??numaramı vereyim bu konuda aydınlanmak istiyorum..0 532 599 83 60

arıyorum açmıyorsun kardeşim ki

Üst Alt