Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni araç alımında ehliyeti değiştırmeye gerek yokmuş

vega1616

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
1 hafta once arac almak ıcın bayıye muraccat ettım eskı ehlıyetım vardı sanıyordum kı ehlıyetımı kabul etmeyecekler ehlıyetım degısmeden aracımı teslım aldım bılgınızeee ehlıyet degısımne gerek yok eskı ehlıyetlerımız 2020 yılına kadar kullanabılıurzz

Bursa da hangi bayiden araç aldınız?
İstanbulda ben araç alımı için kime başvurduysam hepsi yeni ehliyet istedi.

vega1616

Araçta hangi kısıtlamaların olacağına dair bilgi sadece yeni ehliyet-raporlarında yazıyor. Bu nedenle özellikle TSE ve Emniyet yeni ehliyeti şart koşuyor. Bursa'da bu konuda sorun çıkartmamış olmaları sevindirici.

İşlemleri adım adım yazarsanız başkaları için de faydalı olur.

ankarda da sorun yok. Eski ehliyet ile araç alınabiliyor.

Ne yazık ki henüz alamadım bir sürü problem çıktı karşıma inşallah son aşamadayım İl sağlık tarafından aranıp komisyona girmeyi bekliyorum :(

sakura71 ,
Ben aldım daha 1,5 ay önce ve yeni ehliyet olmadan vermiyorlar,yine bayan bir arkadaşım böyle bilinçsiz bir bayi yüzünden aracını aldı fakat 2 ay bekledi. Yok raporunu yenile yok ehliyetini yenile diye uğraştı durdu. Yanlış yönlendirme yapmayın isterseniz. Hangi ilçedesiniz...?

TSE den bilgi edinme ile istekte bulundum. TSE eski ehliyet ve raporla (ÖTV nin çıkma tarihinden sonra verilmş) işlem yaıyoruz diye cevap verdi.

Ehliyeti yenılemek en iyisi . Acaba red edılecek mı sorun cıkacakmı vs gibi soru ısaretlerı kafanızdan kalkar . Hem engelli raporu , hem sürücü sağlık raporu hemde ehlıyette iş li olan kodlar ıle aracınızı hıc sorunsuz alırsınız .

Yanlış yönlendirme diye bir şey yok. Ben aldım.
Ehliyetimde oto vites yazıyor. 2012 de aldığım raporda oto. vites kullanır yazıyor.
Tanı kısmında sol alt ekstrimite yazıyor.
Bazı raporlar sorunlu eksik tanımlı olabiliyor. O zaman maliye red veriyor. Sizinkide öyle olmuştur. Benim raporumda maliye memuru açısından tereddüte düşülecek biri durum olmadığından geçti.

alıntı;

bir kou hakkında da bilgi alabilir miyim
yaklaşık 6yıldır H Ehliyetim v değişim için baş vurdu
göz e ortopedi doktoru gördü tanılarını yazdılar ortopedi bölümü sol ayakta güçsüzlük ve 3 m kısalık var otomatik araç kullanması uygundur yazdı evrakları heyete verdim ama biraz korkum var bu heyetin ehliyeti iptal yetkisi var mı

Myserty94

ben de hatay ve adanada vw ,Renault , seat gibi bayiilerin hepsiyle görüştüm hepsi istisnasız ehliyet değiştirmemi söylediler. Mecburen ehliyetimi değiştirip vw polo aldım

Üst Alt