Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni aldığım rapora rağmen vergi dairesi hastaneye sevk etti!?

Cano06

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
5
@OturanBoğa,

Merhaba. 17.01.2025 te aldığım süresiz raporu vergi indirimi için gönderdim bugün şöyle bir cevap geldi.
Gelir idaresi başkanlığı hakem hastane olarak …. Hastanesine sevk edilmesini uygun gördü
Engelli sağlık kurulu raporu formunun doldurularak müdürlüğümüze gönderilmesi
Diye bi yazı.

Bi de emekliyim acaba onun için mi? Yenileme raporuydu. süregelen rahatsızlık . .
Peki ben sevk olduğu için randevu alacak mıyım.

Emekliyseniz neden vergi indiriminizi yenilemek istiyorsunuz?

Bir önceli süreliydi .rapor tarihi 5 şubatta bitiyordu. Emekli maaşı işin de 1 Temmuzmuş. .
Şimdi süresiz verdiler

Başvurmamam mı gerekiyor bilemedim .
Sadece sgk nın kontrol muayene çağrısını mı bekleyim ?

SGK kontrol şartı koymadıysa hiç bir şey yapmayın. AMan!

Sgk da 1 Temmuz gözüküyor.
Ordan kontrol çağrısı gelene kadar bekleyim mi

Yok, o zaman yanlış yoldasınız. SGK kontrol çağrısı yaptıysa en az 3-4 ay öncesinden sgk'ya gidip kontrol için başvurun. Muhtemelen elinizdeki raporu kabul ederler, vergi dairesi ile hiç bir işiniz olmaz. Ama yine muhtemelen raporunuzu eski Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre değil SGK Hastalık Listesi'ne göre değerlendirirler ve emeklilik konusuna karar verirler. Bu konuda nasıl bir uygulama olacağını bekleyip göreceğiz.

Ben rapor alınca hemen vergi indirimine başvurdum ne alakaysa 🥹
Sgk henüz çağırmadı ama kontrol tarihi 1 Temmuz görünüyormuş.
Ozaman ben sgk nın çağrısını bekleyim mi ?
Yaşa direk gidip kontrol muayenesine geldin mi diyim . şuan 5 ay gibi bir süre var.
Cevaplarınız için teşekkür ederim 🙏

1 ay sonra sgk'ya gidip "ben kontrole geldim" deyin. Macera başlasın...

Üst Alt