Saçmalık kısmen düzeltilmiş. Ama yine de devam ediyor.
Benim araç kullanamayacağımı, direksiyonu kavrayıp kavrayamayacağımı bir doktor asla bilemez, doktor sağlık durumuna göre yorum yapar. Mevcut kurullara ek aşağıdaki uzmanların da katılması lazım:
1: Araç Teknik Uzmanı - Kişinin engelinden dolayı teknik yetersizliği varsa onu nasıl yönetebileceğini söylemesi için( makine mühendisi bunu bilmez, o sadece teknik proje yapar)
2: Sürüş Uzmanı - Bir kişinin araç sürüp süremeyeceğini en iyi bilecek kişidir
Ayrıca her kurulda sürüş simülatörü olmalıdır, ki buna göre kurulda yapılacak deneme ile kişilerin araç kullanıp kullanamayacağı uygulamalı olarak da görülebilir(direksiyon tutuşu, sağ ve soldaki aparatların kullanımı, vites ve pedal kullanımı vs...).
Bunları yapmak zor değil, ben bunları itiraz sırasında kurul başkanın yüzüne de söyledim, ama inatla bana ek tertibat vermek için yırtındı("Bana işimi öğretme" dediğinde, "O zaman siz de makine mühendisinin işini yapmaya çalışmayın" dediğimde kadının suratı düşmüştü, çok acıdım kadına).
Bu ülkede amaç çözüm değil, çözümsüzlük. O yüzden fazla beklentim yok, "Ne kadar az hakkımız yenirse, o kadar iyidir" mantığını yerleştirme çalışıyorum kafama(gönül hiçbir hakkın yenmesine razı olmaz tabi).