Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlılık emeklisiyim. Malül emekli olmak istersem maaşım artar mı?

metinxo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
malül emekli olursam maşım nekadar daha artar malül emeklilikte son kaç yıla bakılıyor

malül emeklisi olma maaşın düşer zaten malül emeklisi olamassın emekli olmuşsun

Zaten emeklisiniz emekli olanlar tekrar malulen emekli olamaz... İlla malulen emekli olmak istiyorum derseniz ilk önce çalışmaya başlayacaksınız sonra sgk ya müracaat edecek ve malulen emekli olacaksınız.
Sanmayın ki malulen emekli olunca emekli maaşım yüksek olur şuan ki maaşınızdan da düşük çıkabilir malulen emekli maaşınız...

O video iş kazası sonrası bağlanan aylıkla ilgili. Sizin durumunuzla ilgisi yok. Bence hiç mi hiç bulaşmayın sakın. Midyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz!

sgk kurumuna ihtirazda bulundum sindirim sistemine malül emeklilik yasası çıktı ben yarlanmak istiyorum diye sonuca göre hareket edeceğim sgk soruyorum fazla bilgisi olan yok yaşlılık maaşıyla malül maşı aynı diyorlar ben inanmıyorum sonuna kadar devam ne olursa burda paylaşmaya devam ederim

506 sosyal güvenli yasası
TARİHÇE : 1 - 25/08/1999 tarih ve 4447 sayılı Kanunun 5. maddesi ile mülga olan madde
metni:
Madde 55 - (Değişik madde: 06/03/1981 - 2422/5 md.)
Malullük aylığı, aşağıdaki esaslara göre hesaplanır:
a) Malullük aylığı bağlanmasına hak kazanan sigortalıya, bu Kanuna göre tespit edilen
göstergesinin katsayı ile çarpımının %70’i oranında malullük aylığı bağlanır. Sigortalı, başka
birinin sürekli bakımına muhtaç durumda ise, bu oran %80’e çıkarılır.
b) Malullük aylığının hesabına esas alınacak gösterge, sigortalının işten ayrıldığı
tarihten önceki malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödenmiş son 5 takvim yılının prim
hesabına esas tutulan kazanç tutarlarına göre bulunacak ortalama yıllık kazanç esas alınarak
tespit edilir.
5 takvim yılından daha az takvim yılında prim ödemiş olan sigortalı için ortalama
yıllık kazanç, prim ödediği takvim yılları esas alınmak suretiyle hesaplanır.
c) Ereğli Kömür İşletmesi Müessesesinde çalışan münavebeli (Gruplu) sigortalılar
için, yıllık kazançlarının iki katı alındıktan sonra yukarıdaki (b) fıkrasına göre ortalama yıllık
kazanç hesabedilir. Ancak, ortalama yıllık kazancın hesabında esas alınan son 5 takvim
yılının her birinde 180 günden fazla olan münavebeli çalışmalara ait kazanç tutarları nazara

Üst Alt