Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Yaşam] Oğlumun hem annesi hem babası olmaya çalışıyorum...

oğulcuğum

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
BEN 40 YAŞINDA BİR ANNEYİM VE BENİM 7 YAŞINDA OLAN (DOWN SENDROMLU BİR OĞULCUĞUM VAR...ONUN BU DURUMUNU ÖĞRENDİĞİM AN...HAYATIM DURDU SANDIM VE NEFES ALAMADIM...KISA BİR SÜRE SONRA HAYATA SARILIP,ONUN İÇİN NE YAPABİLECEĞİMİ ARAŞTIRMAYA BAŞLADIM.ANLADIM Kİ TIPTA TEDAVİSİ OLMAYAN BİR DURUMMUŞ BU.ONUN İÇİN YAPMAM GEREKENLER İÇİN SAVAŞMAYA BAŞLADIM.YETTİM Mİ?HAYIRRRR

ÇOCUĞUMUN SAĞLIĞI VE MUTLULUĞU İÇİN İMKANLARIM YETTİĞİNCE,ELİMDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞTIM 7 YILDIR... YEMEYİP,YEDİRDİM.GİYMEYİP,GİYDİRDİM.ONA HEM ANA-HEM DE BABA OLMAYA ÇALIŞTIM.ONA VEREBİLDİĞİM EN BÜYÜK ŞEY İSE SINIRSIZ SEVGİM VE İLGİM...ELİMDEN GELENDE BU...

ANNELİKTİ TEK HAYALİM...ANNE OLABİLDİM...AMA ANNELİĞİ BECEREMEDİM BELKİ DE...O BENİM KANATSIZ MELEĞİM OLDU VE BEN ONA HİÇBİR ZAMAN İSTEDİKLERİMİ VEREMEDİM VE VEREBİLECEĞİMİ DE SANMIYORUM...İMKANSIZLIK VE ÇARESİZLİK İÇİNDE KIVRANIYORUM...TEK SIKINTIM VAR ONUN SAĞLIKLI VE HUZURLU BİR ORTAMDA BÜYÜMESİ...ALLAH,IM BİR MUCİZE YARAT DİYE DUA EDİYORUM...

HAYATTAKİ TEK SERVETİM OĞULCUĞUM ...ONUN İÇİN YAŞAM MÜCADELEM DEVAM ETMEKTE...BABASIZ BÜYÜTMEK ZORUNDA OLDUĞUM BİR ÇOCUK...BABASI TARAFINDAN TERKEDİLDİK...TEK HAYALİM VAR BENİM...OĞLUMLA YAŞAYABİLECEĞİM KÜÇÜKTE OLSA BİR EV...BİZİM KENDİMİZE AİT BİR EVİMİZ OLMADI HİÇ...BUNU İÇİN ÇOK ÇABALADIM AMA BAŞARAMADIM...

HEP DUA EDİYORUM...ALLAH,IM SEN ONU KORU VE ONU BANA BAĞIŞLA...VARSIN ENGELLİ OLSUN...O BENİM HAYATIM,CANIM,KANIM...TEK MUTLULUĞUM VE YAŞAMA NEDENİM...SAĞLIKLI OLSUN,HAYATTA OLSUN NEFES ALSIN AMA YANIMDA OLSUN...

Bu zor günlerde sizi yalnız bırkanlara yazıklar olsun!
Dilerim siz ve çocuğunuz bundan sonrasında daha öutlu ve güzel günler geçirirsiniz. Hayat zor...

sevgili oturan boğa...ben oğlumun haklarıyla ilgili,birtakım şeyler yapmaya çalıştım aslında...ama bilgilerim doğrultusunda...ben sizinle nasıl irtibat haline geçebilirim...

İrtibattayız ya :)

Şaka bir yana, buraya dilediğiniz soruları sorabilirsniz. Emin olun ben ve benden bilgili olan bütün arkadaşlarım dahil, hepimiz elimizden gelen paylaşımda bulunuruz...

sevgili oturan boğa...
ben 40 yaşında bir anneyim...7 yaşındaki oğlum,imam nikahlı bir birliktelik sonucu dünyaya geldi.babası çocuğu reddetti.ben 7 yıldır oğlumla yaşam savaşı veriyorum.sağlık problemleri,mahkeme durumları.garip ve uzun bir hikayem var aslında.ayrıntıları buraya yazamıyorum.ailemle yaşıyoruz...istenmeme durumları başladı ve ben oğlumun durumundan dolayı çalışamıyorum.ayrı bir ev kurma çabası içerisindeyim.ayrı bir evim olursa,evde çocuk bakıcılığı düşünüyorum.ancak bunun için en azından 1 yıllık bir ev kiram olması lazım.bunalımdayım ve çaresizim.oğlum şuan bir rehabilitasyon merkezine gidiyor haftanın 2 günü.ayrıca (2022 malulun emeklilik maaşı için başvuru yaptım ve sonucunu bekliyorum.)yani ben bekar görünüyorum ve çocuk benim adıma kayıtlı.başka ne gibi yardımlar alabilirim bu konuyla ilgili bilginiz var mı?daha bugün sosyal yardımlaşma vakfına gittim ve inanılmaz şaylerle karşılaştım.insanları horlayıp,azarlmaları ve 2 saate yakın bekledikten sonra ,hiçbir işlem yapılmayacaktır bugün tadilat var diye camı çarpıp içeri geçti memur bayan.ben ilkokul mezunu bir insanım ama iyi -kötü kendimi yetiştirmeye çalıştım.ancak son dönemlerdeki sıkıntılar,söyleneni dahi anlayamıyor ve çok çabuk unutuyorum...ben bu gidişle çok başınızı ağrıtacak gibiyim...şimdiden özür dilerim...SELAMLAR

İnsanları bıktıran münasebetsiz şahsiyetsiz memurlar her zaman olacaktır... Aldırış etmeyin. O memurun işi size hizmet etmek. Bunu yapmadığını düşündüğünüz anda alın elinize bi çizgisiz kağıt ve iki satırla yaşadığıınız sıkıntıyı ve memurun ihmalkarlığını/edepsizliğini anlatan bir dilekçe yazıp, VALİLİĞE verin. Gçreceksiniz, o edepsiz, mülki amirin soruşturma evrağını önünde gördüğü an kendine gelecektir!
Lütfen haklarınızı aramaktan (hele de birkaç edepsiz yüzünden) geri durmayın.

Ayrıca çocuğunuza bakmak için iş yaşamına katılamadığınıza göre, tüm şartları karşılıyorsanız, Evde Bakım Ücreti alabilirsiniz:
www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=21623

ELİ ÖPÜLESİ

SEN DİGERLERİNDENN İKİ KAT DAHA İYİ ANNESİN
BİZ ERKEKLERİN İÇİNDEN BÖYLELERİ MALESEF ÇOK ÇIKIYOR
BENDE ANNEMLE YAŞIYORUM VE İYİKİ VARSINIZ İYİKİ

ALLAHA EMANET OL ELİ ÖPÜLESİ

mucadele gucunu kaybettıgın an herseyını kaybetmısındır.. basarmanın yarısı basaracagına ınanmak olursa yolun % 50 sını tamamlamıssın demektır.. Anlattıklarından yola cıkarak yolun % 50 sını tamamlamıssın demektır... profılıne baktım ve ınternet dunyasında eger kendını gelıstırebılırsen photoshop ve bunun benzerı programlarda kendını gelıstırebılırsen evındende cok ıyı paralar kazanabılırsın... cesıtlı sırketler bu konuda cıddı yatırımlar yapıyor ve evden destek bırımlerınede bayagı cıddı paralar verıyorlar... eger batı taraflarında ızmır denızlı gıbı otursaydın sana cok yardımcı olurduk ama o kadar uzaksın kı.... bu ısı basaracagına kendıne ve ogluna ıyı bır gelecek hazırlayacagına emınım ama acele etmemende de yarar vardır sen mucadele ettıkce fırsatlar hep ayagına gelecektır..

allah yardımcınız olsun.. dirayetiniz daim olur inşallah..

merhabalar oğulcuğum bende bir anne olarak sizi çok iyi anlıyorum böyle çocuk sahibi olanlarda genelde yük annede oluyor allah yardımcınız olsun ve gücünüzü her daim artırır inşallah...hayallerinize dilerim allahhtan en kısa zamanda kavuşursunuz inşallah.belki size bir faydası olur naçizane tavsiyem.şuan türkiyede baya yaygın olan ve özellikle sizin tipteki rahatsızlıklarda faydalı olan bir tedavi yöntemi var.hiperbarik oksijen tedavisi bilginiz varmı bilmiyorum ama denemenizi tavsiye ederim.bizim rehabilitasyon merkezinde fayda görenler var inşallah sizede yarar.geçmiş olsun alllah babanızada merhamet versin inşallah sorumluluklarını yerine getiriir...

Üst Alt