Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yasada değişiklik oldu: Acil durumlarda ithal aracı başkası kullanabilir

Raman72

Aktif Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
Bu ithal araçlarla ilgili. Yurt içinden alınmış olan terbibatlı araçlar için de geçerlimi acaba??

Bu doğrultuda çok sayoda dava kaybedince bakanlık, böyle bir düzenleme yapmak zorunda kaldı. Aslında acil duruma da gerek yok. Sakat kişi arabadayken aracı kimin kullandığının hiç bir önemi olmamalı...

bülent bey

aslında engelli kişi arabadayken arabayı sürenin kim oldugu önemli olmamalı demişsiniz . yukarıdaki maddeyi inceledigimizde bu maddede sizin dediginizi söylüyor zaten . engelli kişi yan tarafta rahat rahat otururken trafik polisi arabayı çevirir ve neden arabayı engelli degilde sen kullanıyorsun diye sorar arabayı kullanan saglam arkadaşa ve arkadaşta engelli kişinin eline kıymık battı ve rahatsız oldu bu beklenmedik durumda arabayı ben kullanmak zorunda kaldım dedi eeee engelli arkadaşta bu durumu onayladı polis ne yapabilir ? polis inanmadım dese ve ceza kesse mahkemede nasıl kazanacak polis doktormu ?

saygılar sunarım

OturanBoğa;

Yahu bunu anlamıyorum bende, niye arabada olmalı? Araçta olması teknik olarak neyi ifade ediyor? Aslolan engelsiz birinin aracı kullanabilirliği değil mi? Bu durumu istismar edenler yüzünden iyi niyetli insanlar kısıtlanmak zorunda mı? Örneğin kendi şirketimdeki 10 araca tertibat taktırıp, gayet normal vergilerini de ödeyip, çalışan onlarca kişi ile birlikte sahip olduğum araçları kullanma şansım hiç olamayacak mı? Engellinin toplum ile entegrasyonu ve sosyalleşmesi tam da bu değil mi zaten...

Bu sınırlamayı hangi gerekliliğe dayanarak öneriyorsun, Bülent bari sen yapma, yasalar yeterince ordu kurallarını anımsatıyor zaten... Zihinlerdeki sınırlar yüzünden yeterince çekiyoruz bari sen yapma...

Devletin vatandaşlarına olan güvensizliği ve yapılan istismarlar nedeniyle zaten oldukça katılaşmış yasaları iyi niyetli insanları kısıtlayıcı nitelikten kurtarmak gerekmiyor mu?

Engelli araçlarında başka birine aracı kullandıramama zorunluluğu kaldırıldı

Engelli araçlarında başka birine aracı kullandıramama zorunluluğu kaldırıldı.
8 Kasım 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28815 Resmi gazetenin "Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı" yer alan bilgiye göre beklenmeyen hal ve mücbir sebeplerin varlığı halinde malul ve sakat kişinin de araçta bulunması şartıyla başka bir kişi tarafından da kullanılabilecek.

İlgili kanunda bahsedilen araçlar yurt dışından alınarak gümrük muafiyetli dolaşıma sokulan araçlar..Ya yurt içinden ÖTV muafiyetli alınan araçlar ne olacak??

Yurtiçinden alınan araçlar da özel tertibat olmadığı sürece herkes kullanabiliyor artık..

tabiki tertibatlı olanlar kullanan kişi kendi özelliklerine göre tertibat yaptırdığından başkası tertibatlı aracı kullanamaz.

ama yurt dışından ithal edilenler başkası tarafından kullanıyor. Bu haksızlık değil mi???

Merhabalar

Bu yasa'nın Aileler içinde geçerlilik teşkil etmesi gerekmiyor mu ?
Eşimin kullanmış olduğu H Sınıfı aracı benim eş durumundan B sınıfı ehliyetimle O olmadan kullanamamam ne kadar saçma birşey...
Bir ailede 2 araba olma lüksü olmadığından eşlerin kullanımında sakınca olmaması konusunda da bir düzenleme yapılması gerektiği düşüncesindeyim

Teşekkürler

Bu değişiklikte tertibat konusuna değinilmemiş ve anayasamıza göre aksi belirtilmediği sürece var olan hak mükteseptir, yani araçta tertibat bile olsa bu karara göre araçta engelli bulunduğu sürece aracı başkası kullanabilir.

Üst Alt