Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yarı otomatik aracı ÖTV indirimli alabiliyor muyuz?

Konular
21
Reaksiyonlar
4
Arkadaşlar aklıma takılan birşey var özel tertibatlı otomatik vitesli raporla yarı otomatik ötv muafiyetsiz araç ala bilirmiyiz arkadaşlar...

cevap için teşekkür ederim ama yanlış yazmışım ötv muafiyetli alabiliriz sanırsam?:rolleyes:

sakura71 peki bu m/m ti şanjumanlar geri kaçırıyormu otomatikteyken kaçırıyorsa nekadar veya trafikte çok sıkıntı yaratırmı tek ayakla rahat kullanıla bilir mi?

Benim raporumda her iki üst ekstremiteyle kullanabileceği otomatik vitesli araç kullanabilir şeklinde.
ÖTV muafiyetli yarıotomatik araç aldım.

İşin esprisi zaten debriyaj edalı olmaması ve vitesleri ister otomatik isterseniz sadece elinizle manuel olarak değiştirebilmeniz.
Benim aldığım araçta yokuş asistanı var bu sebeple sıkıntı yaratmıyor ( 3 sn lik bir süre veriyor bana frenden gaza gecmem için).

Bir önceki aracım Honda civic tam otomatik 2001 model, D4'te yokuşlarda geri kaçırıyordu D3 veya cok dikse D1de kalkış yapmam gerekiyordu, ya da el freniyle kalkış.

Anlayacağınız sorduğunuz soru aracın modeline göre de değişir.

Otomatikte şahsi fikrim, bütçe var ise çift kavramalı modeller tercih edilmeli. Bir çoğunda Hild Holder yani yokuş asistanı olduğu için geri kaçırma gibi bir durum söz konusu değil.

peki sizin şuan ki kullanddıgınız araç ne marka/model ben auris dizel m/m düşünüyorum yada yariz dizel m/m ti

mustafacım ben fıransız malı sevmirim;) önerin için teşekkür ederim başka önerin varsa lütfen paylaş bende inceleyim deyerlendiriyim hatta bildiğin tam otomatik vitesli dizel araçlarda varsa onlarıda belirt ben atlamış ola bilirim teşekkürler

Bende naçizane tam otomatik bir araç almanı tavsiye ederim. Benim aracımda yarı otomatik. Bu nedenle alacağın dizel otomatikler şunlar olabilir. Skoda Octavya- Seat - Hyundai i 30 filan. Bunlar tam otomatiktir. Bu arada toyotanın m/m vitesinden uzak durmanın tavsiye ederim. özellikle rampası bol bir yerde yaşıyorsan çok pişman olursun. Ama illaki toyota diyorsan benzinlilerini al. Çünkü onlar tam otomatik.

Üst Alt