Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yanlış ameliyat sonrası doktora tazminat davası açtım. Karar neye göre verilecek?

BlueBlue

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
8
Ben yıllar önce özelde medyatik bir ortopedi doktoruna ameliyat olmuştum. Ameliyat sonrası düzelmedim, daha kötü oldu ayağım. Sonra şikayet edicem vs deyince bir ameliyat daha edeyim ücret de istemiyorum dedi ameliyat etti yine düzelmedim. Ben bu doktoru avukatım aracılığıyla tüketici hakları mahkemesine dava ettim.
Ama bu adamı dava ettikten sonra başka bir doktora ameliyat oldum. Zaten bu doktor da ayağın kötü durumda, ameliyat esnasında eski ameliyatında yapılan işlemler bizi aşırı zorladı, düzeltmeye çalıştık vb şeyler dedi.
Şimdi eskiye göre daha iyiyim. Fakat merak ettiğim konu şu..
Yanlış ameliyatın üzerine başka doktora ameliyat olmuşken, mahkemenin beni sevk ettiği Hacettepe ortopedi nasıl neye göre bir karar verecek?

@OturanBoğa @OğuzHan112 Hocam konuyla ilgili bilginiz varsa paylaşır mısınız? Yada tahmin, düşünce

bir çin atasözü derki eger davada ikiside zenginse hakim karar veremez istifa eder biri zenginse zengin kazanır ikiside fakirse adalet yerini bulur

@BlueBlue,
Kardeşim hacettepe ilk ameliyat önce ve sonrasını değerlendirecektir.Bunu değerlendirebilmesi için sizin ilk ameliyat öncesi ve sonrası durumunuzun film rapor vs gibi belgeleri temin edip götürmeniz lazım.
Hacettepenin ortapedi servisi içinde kendi sağlık kurulu olup,bu durumunuzu raporlayarak mahkemeye gönderecektir.
Sizin yapmanız gereken hacettepeye giderken yukarıda bahsettiğim evrakları film vs gibi temin edip doktora durumunuzu anlatmaktır,değerlendirmeyi kurul kendi içinde yapacaktır.
Mahkeme sevk yazısını aldıysanız Hacettepenin başhekimlik sekreterliğine o belge ile başvurun onlar senin yönlendirirler.
Geçmiş olsun tekrar.

Ben genelde özel hastaneleri önermem..bu benim kişisel düşüncem..

Şikayetiniz neydi peki?
Ameliyat olmanızı gerektiren bir durum var mıydı gerçekten?

Basit bir sivilce ameliyatı bile olsa her ameliyatta mutlaka riskler ve gelişebilecek komplikasyonlar olabilir..illa olur diye bir şey de yok..olabilir diyorum.

Ameliyat öncesi size bazı evraklar imzalatılmıştır, imzaladığınız evraklar sizi biraz uğraştırcak gibi..

Her hekimin kendine göre savunduğu doğruları vardır..sevk olunduğun ortopedi kendince doğru ve yalnış olan işlemleri rapor eder..

@BlueBlue,

@Mehmet005,
Abi teşekkür ederim ama ben onları avukatıma vermiştim ilk dava açılırken. Avukatım da onları mahkemeye sunmuştu. Son ameliyatimda doktor şu sorunlar vardı giderdik, bu vardı düzelttik gibisinden bişeyler yazmıştı. Onları da avukatıma vermiştim 2 sene önce. Avukatım dediğim gibi mahkemeye sundu abi

@OğuzHan112,
Abi her iki ayağımda nasır vardı ama ne yapsam da geçmiyordu. Ayrıca parmaklarim da çekiç parmak vardı. Basarken çok sorun yaşıyordum. O yüzden ayak ve ayak bileği üzerine uzmanlaşmış bir cerraha ameliyat olmam gerekiyordu. Devlet Hastanesi'nde ki doktorum da zaten bunu önermişti.

Bu kişi beni üst üste iki ameliyat etti ama daha kötü oldum sorunum da çözülmedi. Bayağı param gitti, maddi manevi yıprandım. Yani benim ameliyat öncesi evrak imzalamş olmam daha sonra duzelmesem de hiçbir hak iddiasinda bulunamama sebep olmamalı diye düşünüyorum Oğuzhan abi.

Evrak imzalamak hakkını arayamazsın anlamına gelmez tabiki,ortada bir kusur,bir hata varsa sonuna kadar tabii ki hakkınızı aramalısınız.

Alanında uzmanlaşmış bir hekimden söz ediyorsun.. bayağı bir uzmanmış ki sizi tedavi edememiş üstelik daha kötü etmiş.

Umarım sağlığına kavuşur, ortada bir ihmal bir hata varsa buna sebep olan hekim cezasını çeker/Geçmiş olsun.

@BlueBlue,

Avukat işleri yürüttüyse sende olmasa bile onda öne sürülebilecek raporlar vs. vardır.
Şu an iyi olduğunu ve yaptırım olamayacağını düşünme. Bu zamana kadar çektiğin sıkıntıyı mahkeme dikkate alır.
Geçmiş olsun.
---
Başka bir başlıkta doktorlara neden güvenilmiyor diye soru sormuştu biri. Cevabını almıştır umarım.

@BayKukla,

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Umarım mahkeme adil olur, adaletli davranır

Başımdan geçen süreci sizlerle paylaşmak istiyorum. Dün mahkemenin bana vermiş olduğu sevk kağıdı ile beraber Hacettepe üniversitesi ortopedi ve travmatoloji bölümüne gittim babamla birlikte.

Doktora önce başımdan geçenleri anlattım, oda bilgisayara notlar aldı bununla ilgili. Daha sonra yurumemi istedi. Yürüdükten sonra parmaklarımı hareket ettirmemi istedi. Aşağı dogro kapatmamı ve kendime doğru çekmemi istedi. Ben bu hareketleri yaparken o bilgisayara yine birşeyler yazdı.

Daha sonra sol ayağında 2. Ve 3. parmağın kendine doğru çektiğin zaman oynamıyor hiç dedi. En son röntgene gönderdi, oradan CD şeklinde görüntü aldım ve başhekimlik doktorun yazacağı yazı ile beraber o belgeleri doğrudan mahkemeye gönderecek dediler. İnşallah hakkımda hayırlısı olur adaletli bir karar verilir

Ben ameliyat olmuştum özel bir hastanede ama düzelmedim. Sonra yeniden ameliyat oldum yine düzelmedim. Tam tersi ayağım daha çok ağrı yapmaya başladı. Doktoru mahkemeye verdim. Mahkeme ameliyat olduğum hastaneden benim ameliyat dosyamı istemiş. Dosyayı uyap uzerinden goruntuledim. Doktor ismi ve imzası kısmında başka bir doktorun adı ve imzası var. Yani benim doktorumun adı Ali fakat imza ve isim yerinde Mehmet diye biri var. Bunu mahkeme dikkate alır mı? Bu yaptıkları yasal mı?

Durumu doktora da sordum şimdi telefon açıp. Ben o hastanede de calismiyordum, ameliyat için anlasmistim. O yüzden isim ve imzayi o doktor attı o hastanede çalışan bir doktora attırmak zorundaydım dedi.
Kafam çok karıştı bu bir suç mu?

Özel bir hastanede seneler önce ameliyat oldum. Ameliyat sonrası duzelecektim sözde ama daha kötü oldum. Bunu doktora söyledim tepki gösterdim, doktor bir ameliyat daha etti ve hatta ameliyatı bu defa ücretsiz yaptı. Üstelik uçak bilet parama kadar bu doktor ödedi. Tabi bu yaptığı ameliyat sonrası da düzelme olmadı. Sonuç olarak eskisinden daha beter oldum. Doktor neden ikinci defa ameliyat ederken ücretsiz ameliyat etti, uçak biletine kadar karşıladı. Sizce iyi niyetinden mi bunu yaptı yoksa yanlış ameliyat yapıldı da hatasını mi duzeltmeye çalıştı ?

Sana gideceğin Tüm DR ler suç sende davanı geri çek gibi baskılar yapacak ve kötü davranacaklar. DR hiç bir ceza almayacak. 3-5 sana tazminat sağlık bakanlığı verecek ve konu kapanacak

Tüm doktorlar neden öyle bişey yapsın ki? Birde sağlık bakanlığı vermiyor ki tazminatı bu özel hastane

@OğuzHan112 abi senin yorumun nedir son yazıma

Bana bazen bildirim gelmiyor, dolayısıyla bana sorulan soruları tesadüfen görüyorum 🤔

Ayağında tam olarak ne vardı, gerçekten ameliyat edilmesi gerekiyor muydu?

Daha önce devlet hastanelerinde size ameliyat önermişler miydi?

Özel hastaneleri az çok biliyorsunuz, sırf para almak için gereksiz bir takım işlemler yapılıyor, benim kendi şahsi kanaatim dünyanın en zengin insanı olsam dahi özel hastanelere asla gitmem!

Diğer sorularının cevabı:

Özel hastane olduğu için mutlaka gereksiz işlemler yapmıştır, pişman da olmuştur.. Özel hastanede çalışan hekimlere hastane yönetimi tarafından bazen baskı yapılabiliyor, vicdanlı hekimlerin hiçbiri Özel hastanede çalışmaz.

Neden uçak biletini aldı, 2. ameliyatını neden ücretsiz yaptı? Hekimlerin hiçbiri kendisinin karalanmasını istemez.. belki de gereksiz yaptığı ameliyatı ikinci ameliyatla düzeltmeye çalışmıştır, istediği sonucu alamayınca da size yaklaşımı bu şekilde olması gayet normal.

Bu durumun duyulması, kendisinin karalanmasını.. hastanenin kötülenmesini istemediğinden dolayı size yaklaşımı bu şekilde

@BlueBlue,

Oguzhan abi teşekkür ederim yorum yaptığın için.

Her iki ayak tabanimda nasır vardı. Devlet hastanesi doktorları baba solüsyon vermişti ama geçmiyordu. Bende bu özel hastanede ki doktora gittim uçağa binip.

Doktor beni muayene etti, tarak kemiğinde ki kemiği traşlayacagim. Orada ki baskı ortadan kalkınca nasır da düşecek demişti.

Ameliyatı bulunduğu hastanede yaparsa yüksek bir ücret tutuyordu. Babam ben bu ücreti veremem deyip odadan çıktı. Doktor bizi ikna etti, başka bir hastanede yine özel tabi. Bu özel hastanede ameliyat edelim dedi ve ameliyat oldum.

Ameliyat sonrası düzelme olmadı, ağrılarim arttı. Sonra abi bu adama ben sitem ettim baya. Doktor yeniden ameliyat etti beni. Tabi yine sonuç hüsran bu defa daha da kötü oldum.

Doktor mahkemeye hasta benim hemşehrim olduğu için ve maddi imkanı olmadığı için kendisine destek amaçlı ücretsiz ikinci ameliyati yaptım ve uçak bileti aldım, maddi açıdan destek oldum demiş savunmasında

Tabi süreç devam ediyor. En son hacettepeye gönderdi beni mahkeme. Orda doktor muayene etti, rapor yazdı. Yani Oğuzhan abi ayağıma ayak parmaklarima baktı kadın oynat vs dedi kendine doğru çek dedi parmaklarını sonra kitapciktan birşeylere bakıp PC deki rapora girdi. Bide röntgen çekildi CD halinde verildi. Bunların hepsi bana gösterilmeden mahkemeye gönderildi hastane kendi gönderecekmiş

Ayrıca Oğuzhan abi benim parmaklarım şuan şekil bozuklugu durumunda. İlk ameliyat olmadan önce parmağımda bişey yoktu onunla neden oynadılar bilmiyorum. Çekiç parmak denilen bir ameliyat da yapıldı çünkü bana ama ben nasır sikayeti icin gitmiştim. Eskiden parmaklarım düzgündu şimdi ise üst üste binmiş eğri durmuş halde.

Üç ay önce başka bir hekime ameliyat oldum eskiye nazaran az daha iyiyim ama hala parmaklar yamuk. Zaten Hacettepe de rapor yazan doktor da bana parmaklarını kendine doğru kaldır demişti sonra da ayak parmaklarından 1. Ve 4. Parmak oynuyor yukarı doğru diğerleri yukarı kalkmıyor demişti.

Senin tahminince mahkeme nasıl sonuçlanır. Hem özel hastane hem doktor herşeyi yalanlamış abim

@OğuzHan112 ben özel hastanede bacaklarımdan fizik tedavi almak istedim. Hem ev yakın hem faydalı olacagını düşündüm. Bende skolyozda var. Fizik tedavi doktoru skolyozun derecesi çok fazla. Ameliyat olmazsan ölürsün dedi. Bana fizik tedavi yapacak olan fizyoterapist rontgen e baktıgında ameliyatlık bir durum olmadıgını söyledi. Hastaneden fizik tedavi almayacaktım. Fizyoterapist beni bırakmadı. Özel hastanede gerçekten dr. Tavsiye etmeler para için herşeyi yaparlar maalesef bir daha özel hastaneye kesinlikle gitmedim. Konu ile bagımsız özel diş klinikleriyle ilgili ne düşünüyorsunuz@OguzHan112

@BlueBlue,

Bu kadar uzun bir soruya kısaca bir cevap verelim.

İnş kazanırsın diyelim..ondan daha önemlisi inş sağlığına kavuşursun,kendim ettim kendim buldum sözünü de ilave edelim.

@CORTU, önermem.. ama gidecekseniz gitmeyin demem, kimsenin Özel hayatı beni ilgilendirmez.

Son düzenleme:
@OğuzHan112 şimdiye kadar hep devlet hastanesine gittim. 1 dt. Aynı anda 2 dişimi birden çekti. Diş hastanesine farklı bir doktora gittigimde çekilen dişlerin tedavi ile kurtarılabilirdi dedi. Diş biraz karmaşık insan diş dt ne derse inanıyor. Kanal tedavisi yaptırdım hastanede acısını hissettim igneyi birden vurmaları aynı pozisyonda uzun süre kaldıgımda benim için sıkıntı oluyor. Devlet hastanesine gittigimde diş doktoru görüyor. Istese benim bacaklarımı 1 dakikadan az bir sürede hareket ettirmeme izin verir. Bacaklarımı hareket ettirmem dt.nin diş tedavimi yapmasına engel degil. Ben doktora uzun süreli hareketsiz kalamadıgımı anlatıyorum. Yapilan kanal tedavili dişimde çekildi. Birinin çürümüş diş dedigine digeri kurtarılabilirdi. Diyor belkide dişteki çürükler tedavi edilebilecek seviyedeydi doktor ugraşmak istememişte olabilir. Özelde nasıl olur bilmem kanal yada çekim olacak. Yani insan bazen yaşadıklarından dolayı devletmi özel mi arada kalıyor , devlet yada fakültedeki dt lerin davranışları hiç hoş degildi. Bunlardan dolayı özele gitmeyi tercih ettim. Uslup ve yaklaşımları beni rahatsız etti İyi anlayışlı işini zorla degilde isteyerek yapan bir diş doktoruna denk gelmedim . En son gittigimde başka bir doktor benim diş çekimimi yapan doktor onu neden oraya yatırdın . Tekerlekli sandalyede çekebilirdin dedi. Cevabıni verecektim agzım açik oldugu için veremedim. Maalesef böyle dt. Yetiştirilip egitim verilip doktor oluyor

Üst Alt