@Nicsizz,
Merhaba arkadaşlar sağ ayak engelli olduğumdan, ehliyet kodlarıma göre ÖTV indiriminden faydalanarak elden tertibatlı sıfır araç aldım,
Sırasıyla
Önce araç alacağım Bayi ile anlaştım ve sözleşme yaptıktan sonra süreç şöyle;
1-Sözleşmeden sonra aracımı 1.derece kullanacak iki kişinin bilgilerini bayiye verip bana bir belge (tescil kayıtları için tahhütname) imzalattılar, Aracı benden başkasının kullanabilmesi için tabi ki.
2- Bu belge ve bilgiler projeciye verilip, proje çizdirdikten sonra aracım, TSE'ye gönderildi oradaki teknik muayene raporuna şu şekilde not düşüldü. "ARAÇ ÜZERİNDE YAPILAN İNCELEMELER NETİCESİNDE, SÖZ KONUSU ARAÇ ENGELLİ OLMAYAN KİŞİNİN KULLANIMINA UYGUNDUR." yazıldı.
3- Sonrasında yine TSE'den alınan Montaj uygunluk Raporuna da şu not düşüldü,
"DİĞER HUSUSLAR, ARAÇ SAHİBİ ENGELLİ KİŞİNİN EŞİ, AYNI İL SINIRLARINDA İKAMET EDEN BİRİNCİ DERECE KAN VE HISIMLARI KARDEŞLERİ, VASİSİ ARASINDAN TESCİL KAYITLARINA İŞLENEN EN FAZLA İKİ KİŞİ TARAFINDAN KULLANILABİLİR." Yazıldı ve Engelli ehliyet kodlarım yazıldı.
En sonda
4- Ruhsata şöyle işlendi,
Araç tertibatlıdır, araç sahibi ve/veya vergi dairesi tarafından alınan taahhütnamede yer alan ve tescil kayıtlarına işlenenler dışındaki kişiler tarafından kullanılamaz.
İl: İstanbul