Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Xeplion kullanım deneyimlerinizi yazar mısınız?

Nasil 400 avru sen nerdesin benim hic bole arkadasim olmadi 1 tlde vermem kimseye:) peki benim niye bole gezme ihtiyacim var peki sokaga cikmada oldu eskiden bende cok tv izlerdim ozellikle musik kanallari bazen arabesk bu hastalik ne kadardir var sende benim15 olcak nerdeyse ins duzeliriz amin

Gezme ihtiyacın neden var bilemicem. Bende hastalik 15 senedir var, lakin 13 senedir tedavi görüyorum.

merhaba arkadaşlar.

hastalığa yakalanmadan önce ki hayatınızla sonra ki hayatınız arasında ne gibi farklar görüyorsunuz.

mmmy1983
Tekrardan yazmana sevindim. Senin önceki yazdiğina cevap yazmıştım senden bi cevap gelmeyince üzüldüm biraz.

Şimdi bu sorunu cevaplamak istiyorum:
Eskiden kesinlikle daha olumlu bakıyordum geleceğe, optimistim, şimdi ise pessimist oldum, karamsar bakiyorum. Hep bir sorun çıkacak diye düşünüyorum. Eskiden daha aktifdim futbol oynuyordum hobbi olarak. Geleceğe dair hayallerim vardı. Şimdi ise engelliyim bunu her defasında fark ediyorum. Konsantrasyon kaybım var, bişey istediğim gibi yolunda gitmeyince hemen sinirleniyorum ve pes ediyorum, mücadele azmim azaldı. Ilerde yalniz kalmaktan korkuyorum. Hayat ozaman hiç çekilmez gibime geliyor. Kaygı duyuyorum gelecekten. Canım bazen hiçbişey yapmak istemiyor, depresif bir moda giriyorum. Çok uyuyorum. Uyku düzensizliği oluştu.
Sende ne gibi farkliliklar var? He bide eskiden çalişabiliyordum şimdi ise hayatta çalişamam. Hiçbir etkinlikte flow effekti yaşayamiyorum, hani olur ya bişeye dalarsın da zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın, bu durumu yaşayamiyali epey zaman oldu.

McCorc80 anladifim kadariyla seninn modun daha agir olmasina karsin bana gore daha bilincin var ben hep olesine yasadim sadece hastalik oncesi gulen aktif ve arkadaslari olan hatta yarimyarimda olsa calisan biriydim simdi daha duzum ve sıkılganim belki buyuzden geziom carsida insanlarin oldugu yerdeyim hep ama hic bi sorumlulugum yok yemek icmek gezmek hobim gibi belki bundan bosluktayiz is veya evlilik gibi sen hic dusundunmu evliligi bana artik inkansiz geliyo bence bize ailemiz gibi fedakar biri ciksa ozamsn daha ii oluruz melek gibi biri:)

McCorc80

Seni bekletip üzdüysem kusura bakma. Bu aralar iş güç yoğun ee ramazan bir de çoluk çocuk derken pek giremiyorum.
Ama sorduğun sorulara eninde sonunda cevap veririm,vermeye çalışırım.

senin yaşadıklarınla benim yaşadıklarım aşağı yukarı aynı.
hastalığımız aynı olduğu gibi hastalığın şiddeti bile aynı.

Bende eskiden çok olumlu çok pozitif bir insandım. Şen şakrak bir insandım insanlarla iletişimim kuvvetliydi.
ama şimdi karamsarım ve keyif aldığım çok az şey var. onlarıda senin dediğin gibi motivasyon ve konsantrasyon sorunları sebebiyle devam ettiremiyorum.
Ben engelli raporu almadım alsam herkes
öğrenir hastalığımı çalıştığım kurum eş dost o yüzden hayatla mücadele etmeye kalktım. eşim ve ailem sayesinde ayaktayım. Allahın izniyle.

Bende6 aydır kullanıyorum Bİ tek asker gibi yerinde sayma yapıyor ayaklarda kilo aldırmadı vurulunca ilk 2 gün uykuya dalamama oluyor ondan sonra düzeliyor

Evet bu iğne depo iğne ayda bir kez yapılıyor.
başlangıç dozu 150.
sonra 100,75,50 ve 25 var
ben 150 ile devam ediyorum sürekli.
çok fazla yan etkisi yok . en büyük sorun diğer a tipik antipiskotiklerde olduğu gibi prolaktin hormonunu yükseltmesi.
kas kaybı ve kilo alma.

sizde kullanan arkadaşlarda etkisi ve yan etkisi nedir ?

Halüsinasyonlari geciriyormu peki? Tamamen yok ediyormu ?

mmmy1983

Bende özbakım sorunu da var, traş olmak zor geliyor, iyice sakallarım uzayınca kesiyorum. Eskiden iyiyken neredeyse her gün traş olurdum. Bide özgüven kaybı yaşıyorum. Eskiden bilgisayar parçalarini tek tek satın alıp kendi bilgisayarimi kurmuştum, şimdi böyle bişeyi hayatta yapamam. Araba ehliyetim vardi araba kullaniyordum şu an hayatta kullanamam. Kendime güvenim yok. Hareket etmeye etmeye, bayağa kondisyon ve güç kaybim var. Bisiklet sürmek bile zor geliyor.

Evet bu iğne depo iğne ayda bir kez yapılıyor.
başlangıç dozu 150.
sonra 100,75,50 ve 25 var
ben 150 ile devam ediyorum sürekli.
çok fazla yan etkisi yok . en büyük sorun diğer a tipik antipiskotiklerde olduğu gibi prolaktin hormonunu yükseltmesi.
kas kaybı ve kilo alma.

sizde kullanan arkadaşlarda etkisi ve yan etkisi nedir ?

Alevlenme donemi ne zaman oluyor en cok? Hangi ay mevsim yada belli bi günü zamani varmi?

daily_26
Evliliği düşünemiyorum. Bizim gibi hasta birini kim ister ki? Biraz ümitsizim.

McCorc80 Evet benimde pek umitim kalmadi yas 40da gecti senin kac yas ama arap yada dogudab biride olabilir bilmiyom tabi hem bize hem eve is zor gibi bilmiyom istee yaa napcaz bole benim icin fiziksel engellide olur ama herkes cekiniyo bizden neyse bekarlik sultanlik:)

daily_26
Benim yaş 39, 40a gircem bu sene. Türkiyeden Suriyeli biriyle nışanlandıydım, o bile hastalığımı öğrenince vazgeçti evlenmekten. Yani işimiz biraz zor.

Hadi yaa parada mi ikna etmedi yanii ben baslik vermeye bike raziyim

Sen sağlıklı olsan engelli biriyle evlenir miydin? Ben anlayışla karşılıyorum. Seni seviyorum diyordu, bu laflara da karnım tok bundan sonra. Işin ucunda Almanyaya gelmek vardı yinede istemedi gerisini sen düşün. Hemde çok fakir bir durumda oldukları halde.

McCorc80 sen almanyadamisin ben evlenirdim oraya gelirdim:) acikcasi benim komsumlarim ikiside kotulumdu ve kendimi bildim bile evliydiler gecen sene kocasi öldü daha cok ornegi var benim annem bile sagirdi ama babam evlenmis yani olmicak bisey degil dogudan getirende cokk

Peri1995

bende görsel halüsunasyon hiç olmadı.
sadece müzik ve kliplerden anlamlar çıkardım.

ama geçiriyor diye biliyorum.

alevlenme ilaçları bırakınca olur en çok bahar aylarında demişti doktor.
kıştan çıkarken bilhassa.

McCorc80

şöyle bir şey yapılabilir eğer sizde bir rahatsızlık varsa ve ilaçla sağlıklı bir hal aldıysanız yine ilaçla düzelmiş topluma karışmış çalışan veya ev işi yapabilecek seviyede rahatsızlığı bünyesinde barındıran bir bayanla evlenilebilir.
bu araşıtrılmalı

mmmy1983
Bizi olduğumuz gibi kabul eden biri inşallah çıkar. Ben çocukları çok seviyorum ve kendim de isterim bir çocuğumun olmasını fakat sorumluluğunu yerine getirebilir miyim bilmiyorum. Zor gibime geliyor fakat Allah o gücü verir diye de düşünüyorum. Başkaları 4 5 çocuk büyütüyor biz 1 veya 2 çocuk mu büyütemicez? Evin neşesi. Arkadaşlarim evli ve çocuklari var, hep resim ve video yollamalarini söylüyorum çocuklarinin. Facebookta bebekleri izle izle dur, nekadar tatlılar, insanın bütün yorgunluğunu stresini alıyor, rahatliyor insan. Her zorlukla beraber kolaylik veren Rabbime şükürler olsun.

Arkadaşlar size bir sorum olacak:
Bakışlarınızda bir tuhaflık oluyor mu, ileriye bakamamak gibi, ileriye bakmanız mümkün, lakin yürürken misal yere ayağınızın ucuna bakiyor musunuz, sanki bakışınızı içten gelen bir sıkıntı hapsediyor gibi? Nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum. Içimde bir huzursuzluk ve sıkıntı olduğu zaman bakışlarıma yansıyor, kafamı kaldırıp ileri bakmak zor geliyor, en yakın yere bakıyorum. Sanki bakışlarım hapsedilmiş gibi. Çok huzursuzluk verici bir durum.

McCorc80

Eh işte bende de biraz oluyor. Keyifsiz veya gerginken göz temasından kaçınıyorum Yürürken yere bakıyorum

perseküsyon
Utangaçlıktan başkalarının yüzüne bakamama gibi değil benimki veya illa dışarda yürürken yaşadığım bir durum da değil. Sıklat geçiriyorum sanki, içim çok huzursuz ve gerginken yaşiyorum bu durumu. Misal: elindeki sigaraya normalde bir kere bakarsın yakarken, ben o gerginliği yaşarken gözüm devamlı sigarada bitirene kadar. Bir odadan diğerine geçerken yerdeki fayanslara bakarak yürüyorum. Içim çok fena halde huzursuz oluyor, aynada yüzüme bakınca bir noktaya odaklandiğimi fark ediyom, geniş olarak yüzüme değilde bir gözüme bakiyorum misal, sağ veya sol gözüme. Duvara bakarsam deseni inceliyorum sanki. Nasıl anlatacamı bilemiyorum. Yaşayanlar bilir sadece.

şizofrenler ve türevleri hatta otistikler göz teması kurmaktan kaçınır

Bi sorum daha olacak arkadaşlar:
Manideyken (siz buna alevlenme dönemi diyorsunuz) hızır a.s. ile karşılaştığınızı düşündünüz mü? Ben burda Almanyada sokakta avare avare gezerken, bikaç defa sarışın bir alman çocukla karşılaştım. Bikeresinde elimde kizartilmiş patates vardi, o da yiyebilir miyim diye sordu, bikeresinde de tatli aliyordum o da istedi. Türkiyedeyken de Bursa da Orhan Gazi türbesinin oralarda tepede bir adam oturdu yanima elimden tuttu ve bana şöyle dedi: "Hızır ben hızırım demez", kitap dolu bir çantası vardı, içlerinden bitanesini almamı söyledi, borcum nekadar diyince gönlünden ne koparsa dedi. Imami Gazalinin ölüm ve ötesi kitabini aldim, kitabin arka tarafina baktim 4 TL yaziyordu, 4 TL verdim. Sonra dedi gel beraber çimene oturalim, oturduk, bide baktim kameralar orda ihlas haber ajansiydi yanliş hatirlamiyorsam ve mehter takimi gibi kostümlü insanlar gösteri yapiyordu. Bu olay beni çok etkilemişti. Adamin parmağinda osmanli yüzükleri vardi. Elimi tuttuğunda hiç birakmicak sandim. Ya gerçekten Hızırdı yada üçkağıtçının teki. Siz hiç Hızırla tanıştığınızı düşündünüz mü? Olayı anlatırsanız sevinirim.

Üst Alt