Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Widex işitme cihazı için hangi ayarları önerirsiniz?

gokhankarakas

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
4
Merhaba herkese,
Widex Moment 330 işitme cihazı kullanıyorum. Genel olarak cihazdan memnunum ama özellikle kafe, restoran gibi çok gürültülü ortamlarda ciddi zorluk yaşıyorum. Gürültü bastırma ve konuşmaya odaklanma ayarlarıyla oynamama rağmen, birden fazla ses olduğunda konuşmaları seçmekte çok güçlük çekiyorum. Arka plan sesleriyle insan sesi birbirine karışıyor ve arkadaşlarımı duymakta zorlanıyorum.
Buna ek olarak, araba kullanırken de ciddi bir sorun yaşıyorum. Araç içinde motor sesi, yol gürültüsü gibi uğultular arasında yan koltuktaki ya da arka koltuktaki arkadaşlarımın söylediklerini anlamakta zorlanıyorum. Özellikle seyir halindeyken konuşmalar netleşmiyor ve iletişim çok güçleşiyor.
Özellikle kalabalık ve uğultulu ortamlarda daha iyi bir işitme için hangi ayarları önerirsiniz?
Widex uygulaması veya cihaz üzerinden yapılabilecek özel bir program, mod ya da başka bir çözüm var mı?
Benzer sorun yaşayan ve çözüm bulmuş arkadaşlar varsa tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Şimdiden teşekkür ederim.

İşitme kaybınız ne durumda bilmiyorum ancak ileri seviyedeyse bahsettikleriniz normal gibi.
Ben Phonak kullanıyorum çok ileri derecede kaybım var 90-95 db. Bahsettiğiniz şikayetler bende sürekli var gürültüde.
Ayar meselesinde satın aldığınız yerle görüşmeniz lazım. Ya da aynı markanın daha iyi ayar yapan başka bir yer bulmak lazım.
Widex'in akıllı telefonlar için olan uygulamasını denediniz mi? Phonak'ta bazı ayarlar var ancak bende pek işe yaramıyor.

Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Benim işitme kaybım sol kulakta çok yüksek, sağ kulakta ise ileri seviyede. Cihazım desibel testime göre ayarlanmış durumda.
Widex'in akıllı telefon uygulamasını kullanıyorum, bazı ayarları denedim ama çok büyük bir fark hissedemedim.
Dediğiniz gibi, belki başka bir merkezle görüşmek daha iyi olabilir.

İmkanınız varsa bir de Oticon cihazlarını deneyin yeni çıkanları. Belki bir denemenize izin verirler bir kaç gün. Eğer önemliyse gürültüde anlamak.

@salih555,
Ben de Widex kullanıyorum, ama iyi bir ayar yapılmadığı için tam verim alamıyorum. İyi ayar yapan bir yer arıyorum.Sizin gittiğiz yer neresidir? İstanbul'da yaşıyorum

İyi bir ayarı tabiki kovalayın ama beklentileriniz de gerçekçi olsun. Bizler sesleri duyduğumuzu ama sadece konuşmaları anlayamadığımızı zannederiz ama öyle değildir. Mesela sesine aşina olduğumuz birini gürültüsüz ortamda iyi anlarız ama iyi kulak kendini kaosun tam ortasında gösterir. En ufak bir olumsuzlukta duyamayan/anlayamayan kulak zayıftır. Çünkü gereken sesi yada frekansı duyamıyordur. Bunun dışındaki sesleri duymanın faydadan çok zararı oluyor.

Benim işitme kaybım hafif-orta düzeyde.
Buna rağmen kimse beni kalabalık bir ortama sokamaz. Yakında bir müzik çalarken yada makine vs çalışırken konuşmaya zorlayamaz. Birebir konuşmalar dışındaki grup sohbetlerine sokamaz. Yani kısacası bizden parti adamı olmaz. O zaman kaybedeceğimiz kulvarlarda neden yarışalım ki?
İşitme cihazları sadece temel ihtiyaçları sağlamak adına varlar. Gürültülü ortamlar çok değişken ve zordur. Cihazın bir zekası yok ki neyi duymak istediğinizi bilebilsin. Sessiz ortamlarda, birebir görüşmelerde belirgin bir fayda sağlayabiliyorsa işini yapıyor demektir.

Farklı ortamlar için programları kullanmak faydalı olabiliyor. örneğin telefon için ayrı tv için ayrı program yapılabiliyor ancak çok kullanışlı olmuyor. En iyisi 3-4 program yapıp sıkıntı yaşadığımız ortamda birini seçmek.

Widex işitme cihazı ben alalı bir ay oldu, aynı sorunları brnde yasıyorum, sanırım biraz alışma süreci uzun olucak benım için, Bolu da ki subesine kendim gidip ayarlatıyorum, dedığım gibi alışmam zaman alıcak. Uygulamasını telf indirdim, gürültülü ortamlarda cihazı kapatıyorum simdilik,

Üst Alt