Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vivatone işitme cihazı kullanan var mı?

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
274
Reaksiyonlar
175
Aranızda bu ısıtme cıhazını kullananlar deneyenler var mı? nette gozume carptı cok begendım en uygun zamanda bayısıne bakmak ıstıyorum bılgısı olan varsa acıklayanlara tesekkur ederım

Bir firmaya gidip kısa süreli deneyebilirsin. Gitmeden önce odyo testi götürürseniz ses ayarlarını ona göre yapabilirler.
uyarayım: firma yetkilisine "sesini merak ettim denemek istiyorum" dememelisin.
"Doktorum önerdi, satın almayı düşünüyorum elinizdeki varsa görebilir miyim?" demelisin. Sonra deneme yapıp yapmayacağını sor. Ses kalitesi ve kullanım şartları gözünle görmüş olursun.
doğrusu bende sevdim bu cihazı...

tesekkur ederım meo ben saf dogrusuna dogru soyleyebılırdım ıste sagırlıgın belası bısı degıl cıhazımda 7 ay once aldım napım kalıpsız kullanılır herhalde dıye dusunuyorum ıngılızcem hıc yok tam etraflı ınceleyemedım

Normal bir cihaz alttarafı; incelediğim kadarıyla ağır işitenler için hiç uygun değil. Siz kanal içi kullandığınıza göre belki sana uygun olabilir. Hiç değilse yenileri gelene kadar bilgi sahibi olursunuz. Meraklı iseniz bir firmanın elindeki cihazı bir haftasonu muhtemelen cumartesi günü incelemelisin. Deneme testi de yapmalısın; içinde uhte olarak kalmasın.

vıvatone teknolojı harıkası mınıkmı mınık tırnaktandaha kucuk kulak kalıbı yok mınıcık bır sungerımsı yerı kulak kanalına takılıyor bızım ısıtme cıhazlarının boruları onunkının yanında devanası gıbı arkadaslar
ankara duyses mıthatpasa caddesındekı fırmaya baktım ordakı gorevlılere kısaca kulak kalıbını hıc sevmedıgımı bır ımplantzede oldugumu cıhazımı 7 ay once aldıgımı eger vıvatoneyı begenırsem almayı dusundugumu soyleyınce bu cıhazın benım ısıtme sorunuma cevap veremeyecegını ama test yapıp uygun olursa verebıleceklerını soyledıler ucretsız test yaptılar maalesef benım cok agır olan ısıtmeme kısıtlı cozummus severek karsılıksız yardımcı olan hıcbır ucret talep etmeden testı yapan ınsan sevgısıyle menfaat gozetmeden sorunuma cevap veren duydes fırmasına yurekten tesekkurler
95 desıbelın altında sorunu olan arkadaslara sıddetle tavsıye ederım fıatı 1300 1600 ytl

ya şkufe sen kanal içimi kullanıyosun işitme kaybın yüksek değilmi snein nasıl oluyor ,valla çok sevdim cesaretini ben o konuda çok yüreksizim yeni bir cihaz denemek aramak bile zulüm geliyor psikolojimi bozuyor ne garip şu anda keşfettim kendimde bunu ,oticon bana 4 günlüğüne cihaz verecek kıayk yapacaklar denemek için beni ikna edin dedim bakalım neler olacak çok alıştım analog cihaza sorma ya ...

cesaretle alakalı oldugunu hıc dusunmuyorum semra benı esas zorlayan cevremde ınsanlarla dıalog o kadar sevıyorum kı sohbet etmeyı sevdıklerım sabır gosterıyor oyle oluyor bırde dıs dunyada yerımızı alıp kendımıze yetmek zorundayız aklıma takılan sıemens bıde ona bakıcam
benım ısıtmem cok agır kulak arkası kullanıyorum ımplantın verdıdı duymayı aryorum o yuzden en ıyı cıhaz arayısı ıcındeyım sımdı kullandıgım cıhazımı umıtsız olarak almıstım daha ıyısını bulursam parayı cok dusunsemde kıra sara alacagım ınsanlarla konusmayı cok sevıyorum

otıconu kullanmaya basladınızmı semra hanım vazıyet nasıl gıdıyor memnunsunuz degılmı gurultusuz saf ısıtme dıjıtallerde bence kolaylıklar dılerım ınsallah daha mutlu olursunuz bu dıjıtalle bızlerı haberdar et sonuclardan lutfen

oticon swift benimki ama hiç memnun kalmadım 1 ay kullandım ama tekrar eski cihazımı takınca oh dedim ,en delirdiğimde odiologların memnun olmamamın nedeni olarak, anlamayı zamanla kaybetmek adı altında açıklamaları ,bakın ben analog cihaz kullanıyorum ,bundan daha iyisini yapmalı vereceğiniz dediğim zaman cihazımın çok ayara müsait olmamasını gösterdiler ,çok rahatsızım bu yüzden yeni bir cihaz almam gerek elimdeki 5 yılı devirdi artık ,bakalım vericez dediler denemek için ama iletirim duygularımı shukufe :)

vivatone cihazın kalıpsız olması ani dönüş ve bir sete duvara karşı yakın oldunuzmu cihaz cok ötüyor elinize sacınıza dokundunuzmu cıhaz öter bir sorunu bu birde 50 ve 70 db arası olan orta derece ve sadece plus serisini tavsiye ederim cift yonlu mikrofon olmasından dolayıcihazın bir özellik her iki kulaha kullanabilirsiniz cihazın ucundan höporlorü degiştirebilirsiniz diger kulagınıza alırsınız bir höporlorün fiyatı 110 dolar ekstra ödersiniz.....işitme kaybına göre programı otomatik yükletirsiniz ve alışmanız 3 ay sürer ondan sonra diger hafıza ları yuklersiniz televizyon veya toplantı için yani mevcut ayardan 4,,,5 dsb artırrmak için.... entre plus 250 marka en cok satılan fiyatı 1500 dolar her renk den var siyah olması iyidir ...

menzıl yanlıs anlamadım dımı
vıvatonenın ses ayarlarını kendın yukluyorsun oyle bısı olursaaaa muthıssss
bır amerıkan markasındada programı ısıtme cıhazıyle beraber verıyorlar bılgısayarda kendın yukluyorsun dıye okumustum
valla ne guzel olurdu
odıometrısler ben gıbı cok agır ısıtme sorunlulara bıraz sabırsız davrandıgı oluyor
en ıyısı kendı ısını kendın gor

vıva tone işitme cihazlarında kulak kalıbı olmadığı için çok estetik bir cihaz kulak kalıbı olmayan bir diğer cihaz ise vivatonenin aynı boyutunda olan zon 3 zon 5 ve zon 7 cihazlar gerçekten her ikiside mükemel cihazlar

sevgılı odyometrıst42
hadı ama sızden cok rıca edıyorum
su 3zon 5zon 7zon dıye yazdıgınız ısıtme cıhazları hakkında ozenlı bır bılgı verebılırmısınız sıze cok rıca edıyorum
estetıgı bosverın ısmımız ustumuzde en kıbarı ısıtme engellıyız :lol:
kulak kalıbı olmayan ısıtme cıhazları yenı bır cıgır acıcak gıbı bence
super olurdu ben gıbı azıcık ısıtmesını koruma adına paranoyakca kımselere kulagını elletmemek adına odıometrıstındende doktorundanda panık gıbı bucak bucak kacanlara muthısss bı olanak
artı o korkunc naylonları kulagımıza tıkıs tıkıs yapmadan yasasıııın hurrıyet dıye bagırmıyacak hıcbır ısıtme engellı dusunemıyorum
elımızdekı cıhazlara bu vıvatonenın hoprlorunu taktırma oyle kullanma gıbı bı hayal kurabılırmıyız
hadı ama sızden buyuk rıca...

zon

Merhaba shukufe,
Vivatone cihazlarında Zon diye bir model yok, Zon Starkeyin modellerinden ve bu modele benzer Vivatone'da olan cihazın model ismi Entre 'dir. Ayrıca bugün artık birçok markada bu türde cihazlar var. Bunlardan bir kaçı şöyle:
Oticon Delta modelleri
Starkey Zon modelleri
Vivatene Entre modeli
Oticon Epoq modelleri
Oticon Vigo modelleri
GN Resaund Dot modeli
Siemens Vibe
...............................gibi

Bu tür cihazların hoparlörleri kulak kanalına, kulak kalıbı olmadan çok küçük ve yumuşak bir prob ile yerleştirilip kullanılabilmekte, genellikle kalın sesleri normal duyup, ince seslerde artan bir kaybı olan kişilerde kullanılırlar. Yani hafif ve orta derecedeki işitme kayıplarında bu şekilde kullanılırlar. Fakat daha fazla işitme kayıplı olan kişilerde, bu cihazların bazılarında, ayrıca özel bir kalıp yapılarak, en fazla 80dB'lik işitme kayıplı kişilerde kullanılabilmekteler.

vivatone ve oticon delta fiyatları 1500-2000 dolar üzerinde galiba,starkey zon fiyatları hakkında bilgisi olan var mı?

kendi sorumu kendim cevaplayayım
oticon delta 2500 euro
vivatone 1500 dolar
starkey zon yurtdışı fiyatı 1800 dolar civarı

abahcivan fiatlari yazmanda iyi olms ama denediysen nasil bir izlenim birakti onlarida yazarmisiniz
kulak icinde hoperlor
kulak kalibi yok
probla isitiyosunuz denilince insan dayanamiyo agzinin suyu akiyo
ne hikmetse bisuru cihaz saticisi veya odyometrist arkadaslar bizleri bilgilendiriyorlar ama su hoperloru kulak kanalinda olan kalipsiz cihazlar icin sole guzel bi aciklama yapmiyo
benim hayalim
bu kulak ici hoperlor herhangibir isitme cihazina takilabilmeli
oyle olunca agir isitme kayiplilarda kalipsiz cihaz kullanabilmeli
heeeeyt o gunlerde gelicek insallah

sevgili gulay
siz ne kadar musteri hizmetlerinden olursanizda sattiginiz malin ne oldugunu biliyorsunuzdur zannederim
hic starkeye ugramadimen kisa zamanda ankara mithatpasadaki yerinize bakmak istiyorum
su zonlar icin
acaba siz genede kac desibele kadar is gordunu yazabilirmisiniz bunlarin

kullanmadım ama internette baktım güzelmiş keske denesem bana olsada taksam hoşuma gitti cihaz:)

Starkey

Starkey Müşteri Hizmetlerinden bağlanan arkadaşa öncelikle ilgisi için teşekkür ederim.

Geçmişte Starkey işitme cihazı kullanmış olduğum için, cihazın ses kalitesinin hiç de fena olmadığını söyleyebilirim. Ancak, yıllardır SSK ile anlaşmalı firma olmasının da verdiği rehavetle ne yazık ki müşteri memnuniyeti konusunu gözardı edilmiş. Bu forumlara ilgi göstermenizi, artık müşteri memnuniyetini de önemsiyor olmanızın bir göstergesi olarak kabul ediyorum.

Bu vesileyle, ben de bir modelinizin fiyatını sorabilir miyim? Starkey Destiny 1200 SP.

İlginiz için teşekkür eder, işlerinizde başarılar dilerim.

Merhaba Shukufe,

Zon serisi hafif, orta ve orta ileri derece kayıplara hitap etmekte.Bu da 40 ile 70 DB kadar isitme kaybınızı karsılamaktadır.

Ote yandan konunun uzmanı olmadıgım icin her halukarda daha saglıklı bilgi alabilmeniz icin Ankara subemizdeki odyometrist arkadaslarimizla gorusebilirsiniz.

Ankara Sube Adresimiz: Mithatpaşa cad.No:65/1 Kızılay
Tel: 0 312 434 02 86

işitme cihazı

arkadaşlar ileri dereceli 90db/100db arası kanal içi modeller de mevcut.phonak certena model 2000 tl sıemens nitro var 2500tl ileri kaybı olanlar ille de kulak arkası kullanmak zorunda değiller yani.

90-100 dB'e kadar olan kayıplar için CIC tabir edilen kanal içi cihazlar uygun değil. Bahsettiğiniz Phonak Certana'nın da CIC/MC P modeli 85-90 dB'e kadar ugundur ki zaten 85-90 dB kaybınız varsa da sınırda olduğunuz için bu cihaz önerilmez. Ama Certana'nın kulak içi (ITE) full shell modeli 100 dB'e kadar uygundur. Onun da görüntüsü kulak arkasından daha estetik değil. Bu nedenle ileri dereceli kayıplarda kulakarkasından şaşmamak lazım.

Üst Alt