Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Benim bildigim engelli kimlik kartınız var ise yaninizda refakatçi olması şartı ile ücretsiz giriş oluyor refakat edecek kişi ücret ödüyor engelli kişi refakatçi ihtiyacı olmasi bile engelli olarak tek başına giremiyor bu da insanın aklına refakatçi den ücret alınması için mi böyle bir uygulama yapılıyor geliyor aklına geçmiş yıllarda böyle idi şimdi nasıl bilemem
@mehmet-41 Benzer bir uygulamayı Konya Kelebek Müzesi'nde de duymuştum. Refakatçisiz engellilerden ücret alıyorlardı, refakatçilirer engellilerde ise sadece refakatçiya ücretsiz oluyordu. Yani engelli para veriyordu ama refakatçi para vermiyordu.
@mehmet-41 Kelebek Müzesi'ne henüz gitmedim, sadece gitme niyetim olduğu için internet sitesine bakmıştım. Ama Ayasofya hariç (2018'de yine ücretsiz girmiştim.) gittiğim bütün müzelere (özel müzeler de dahil) ücretsiz girdim. Ama Vialand tarzı yerlerde nasıl işler, onu bilemem.
@berke26, bazı özel yerler ücret alma egiliminde yada ücret almak için illaki refakat şartı olabiliyor illaki bir kişiden ücret alayım kafasi yada engelli tek girsin ücret ödesin
Benim engelli kartim yok almadim
4 veya 5 yil once gitmistim kelebekler muzesine
Begendim guzeldi ama
Ozel arabayla gideceksin
Selcuk denen bi ilcede
biz alanyaya giderken ugramistik
Fiato zaman cuzi bir rakamdi
ozel olarak gitmek icin yol ustunde degilse degmez
Birkac kelebek otantik bitki gorecegim diye o masrafa zahmete degmeyecegini dusunurum
@GRAHAM BELL Selçuklu dediğin merkez ilçe zaten. Belediye otobüsü ya da dolmuşla gidilir muhtemelen. Tabii sırf Kelebek Müzesi için Konya'ya gidilmez ama gezmeye ya da başka bir şey için Konya'ya geldiysen oraya da uğrarsın.