Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vesayet altında olmam EKPSS ile atanmama engel mi?

ARKADAŞLAR KANUN GAYET AÇIK ŞEKİLDE YAZMIŞ ASLINDA.
HİÇ KENDİNİZİ YORMAYIN. ÇEVREMİZDEKİ İNSALARA VEYA ÖRNEKLERE FALAN DA BAKMAYA GEREK YOK.
ÇÜNKÜ DEVLET MEMURU KANUNUNDA ''GÖREVİNİ SÜREKLİ YAPMAYA ENGEL AKIL VE RUH BEDEN SAĞLIĞI BULUNMAMAK'' DİYE BİR İBARE VAR. HANIM EFENDİYE MAHKEME TARAFINDAN TAM EHLİYETSİZ KARARI ÇIKMIŞ.
BUNA GÖRE;
TAM EHLİYETSİZLER: Fiil ehliyeti hiç olmayan kişilerdir. Ayırt etme gücünden yoksun olan kişilerdir.

TAM EHLİYETSİZ İSEN DEVLET MEMURU OLAMAZSIN.

Son düzenleme:
@Staytuned,

Mahkeme tarafından tam ehliyetsiz kararı verilmiş. Sınırlı ehliyetli olsaydı memur olabilirdi. ruhsal durumu var ise hekim raporuyla belki olabilir ama akıl sağlığı veya zeka ile alakalı bir durumu varsa, bundan dolayı tam ehliyetsiz diye mahkeme kararı verilmişse memur olamaz.

@black bishop

Merhaba benim de üniversite zamaninda okulda bir basin açıklaması sonrası davam olmuştu siyasi nedenden kararın geriye bırakılmasına karar verildi üzerinden 12 sene geçti. Ben de memur olabilir miyim. Veya acaba sicil kaydim yok ama edevlette.

@nurullah gülgün,
KPSS için bu ama engelli Ekpss için geçerli mi bilmiyorum şunu da öğrendim çoğu kişi vasisi olmasına rağmen devlet memuru olarak çalışıyor

@barcan88,
Biraz açıklar mısınız? Çevrenizde tam ehliyetsiz olup ekpssden devlet memuru olarak atanan birilerini tanıyor musunuz

@friends
Engelli statüsünde atanabileceği bilgisini aldım insan kaynaklarında çalışan bir arkadaşımdan. Öyle çok Engelli varmış.

Üst Alt