Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden yararlanma ve emeklilik..?

retkit

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar öncelıkle böyle yararlı bilgiler paylaştığınız icin cok teşekkur edıyorum benim bir sorum olacak babam 10.15.1956 doğumlu ssk girişi 1996 2004 de bağkura gectı ve 7 yıllık hızmet suresi var 2011de tekrar ssk lı oldu ve 3.5 sene oldu toplam 3950 pirimi var ve %64 raporu var vergi indiriminden yararlanıyor hala calışiyor sağlık sorunları var acaba ssk dan erken emekli olabilirmi veya ne zaman olabilir

Son 1261 günü ssk'dan tamamladığı an, hemen emekli olabilir ssk'dan. yıl ve primini doldurmuş.

kısmet hanım cevabınız ıcın cok teşşekkur ediyorum yalnız bu vergi indirimiden yararlanırsak emeklılık normal emeklılıkten farklı olurmu yani maaş falan gibi yoksa toplam prim kazancındanmı hesaplanır prımler asgari ucretten yatırıldı

gün/ay/2011 tarihinden itibaren ssk ya 1,5 yıl (1262 gün) prim ödediğiniz vakit sgk ya emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.

3. Dereceden Vergi indiriminden faydalanan 18 yıl sonra emekli olma zorunluluğu var mı?

Hayır 18 yıl olacak diye bir kural yok, statüsüne göre değişir bu. sigorta başlangıcı, doğum tarihi, borçlanmaları bunların hepsi süreye etki edebilecek etkenlerdir.

Üst Alt