Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ve takiben erken emeklilik başvurusu prosedürü..?

ace01tr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ankilozan Spondilit hastasıyım. 1994 yılında teşhis kondu. Bugüne kadar iyi-kötü çalıştım ancak artık deformasyon hızlandı ve ağrılarım çok fazla. Çalışmakta ve Sabahları kalkmakta çok zorlanıyorum . 1 aydır humira kullanıyorum.
Ayrıca Şeker ve Tansiyon hastasıyım ve insülin kullanıyorum.

4600 gün ssk ve yaklaşık 300 gün 1'e 1,5 yıpranma ile asteğmen olarak emekli sandığı günüm mevcut.
1989 Aralık Ssk başlangıcım var.
Vergi indirimine ve erken emekliliğe ilk başvuruyu Defterdarlıktan mı, yoksa direkt Devlet hastanesinden mi yapmak gerekiyor.

Ayrıca emekli sandığı günlerimi hemen mi, yoksa başvurulardan sonra mı SSK'ya aktarmalıyım. Kimisi önce defterdarlıktan başvuru, kimisi önce Devlet hastanesinden % 40 rapor olması gerektiğini söylüyor. Bugün Bursa'da vergi dairesine gittim, bana öncelikle hastane raporunu alıp öyle başvuracaksın dediler.

Hata yapmak istemiyorum. Lütfen yardımcı olun. Çok teşekkürler.. Ahmet.

Emeklilik için defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmeniz lazım. Eğer elinizde sakatlık oranı cetveli'ne göre alınmış % 40 ve üzeri orana sahip rapor varsa, o raporla birlikte defterdarlığa başvurabilirsiniz. Eğer raporunuz yoksa, o zaman defterdarlık başvurunuzda sizi Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine sevk ederler.

Süreç sonunda sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde, erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız. Aynı başvuruda hizmet birleştirme için de dilekçe vermeniz gerek.

erken emekli olmak için gün-başlangıç tarihim tamam ve %78 sürekli engelli raporum mevcut. Vergi indirimine başvurdum. Vergi indirimi aldıktan sonra SGK ya emeklilik için başvuracağım. SORUM ŞU;
Emeklilik tarihimiz Sağlık raporunu aldığımız tarih mi?, Vergi indirimine başvurduğumuz tarihi mi?, Vergi indiriminin onaylandığı tarih mi?, Sgk 'ya emeklilik için başvurduğumuz tarih mi? Yoksa Sgk nın emekliliğimizi onayladığı tarih midir?
Cevaplayan bilgili biri varsa çok memnun olacağım. teşekkürler..

Yok yok, Ahmet kardeşim yanlış anlamış... Burada sorulan, emeklilik başvurusu yapınca emekli maaşının ne zaman başlayacağı ile ilgili sanırım.

Emekli maaşı, emekliliğe başvurduğunuz tarihi takip eden ay başı itibarı ile birikmeye başlar.

Sevgili Oturan Boğa,

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Şu anda Defetrdarlığa "vergi indirimi" başvurumu yaptım ve Sgk 'ya "gün sayımı" dilekçemi verdim.

Vergi indirimi alırsam nasıl yapacağımı yine bilmiyorum ama, sanırım yine çalıştığım ile ait SGK müdürlüğü'ne başvuruda bulunacağım. Gelişme

olursa yine sizleri haberdar ederim. Teşekkürler..

Evet, vergi indirim hakkı elde ettiğinizde yine aynı sigorta müdürlüğüne gidip sakatlık idnirimine istinaden emeklilik talebinde bulunacaksınız

merhabalar,
bugün itibariyle raporum %72 olarak geldi.şimdi defterdarlığa vergi indirimi için müracaat edeceğim.ardından sgk ya erken emeklilik için müracaat edeceğim.
Sorum şu:bu süreçler ne kadar sürüyor?defterdarlıktan vergi indirimini ne kadar sürede çıkartırlar?
Teşekkürler

Üst Alt