Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile süresiz emekli olanlar bu yeni düzenlemeden zarar görür mü?

elvis7703

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
3
Oturan boğa hocam

Merhaba süresiz %70 vergi indiirmden 2023 emekli oldum bu beni etkiler mi yapmam gereken bir şey var mı teşekkür ederim

Sizinle hiç bir ilgisi yok çok şükür. Sadece kontrole çağırılma durumunda canınız sıkılabilir, ama o da şu anda net değil. Ne olacağını zaman gösterecek.

Hocam şimdi bu yeni kanunla %40 ve üzerini tek hastalikta mı istiyorlar doğru mu anlıyorum?

Merhaba,
Ben 2020 yılında %30 kalp damar %27 fizik toplamda %49 raporla emekli oldum raporum süreli olduğu için yenilemek amacıyla hastaneye gittim oranı 35 e düşürdüler itiraz ettim şimdi yine kurula giricem yine düşük çıkarsa emeklilik iptal mi olacak bu akla mantığa sığıyor mu bu yaştan sonra nerde iş bulucam nasıl gecinicem ehliyette b engelli ölelim istiyorlar heralde

@osman kr,

ALLAH BELALARINI VERSİN.......bela okumak mahkemede cezaya tabi değil....LÜTFEN CİMER E DE YAZIN.......SAHTE RAPOR , PARAYLA ALINMIŞ RAPORLAR YÜZÜNDEN BİZİM GİBİLER mahvoldu

@osman kr,

Geçmiş olsun kardeş, malesef inş tekrar alırsın istediğin yüzdede engelli raporu, yasa sizleri mağdur etti malesef . Burayı iyi takip edip , sonuçları yazarsanız çok iyi olur.

Şöylede bir durum var ben de 2023 haziran ayında %42 rapor ile 2003 giriş 4240 gün ile süresiz rapor ve vergi indirimi ile emekli oldum. İş yerinde sgk lı olarak çalışmaya devam ediyorum yarın SGK Süreklide olsa da kontrole çağırsa %40 altında kalsak emekli olduktan sonra ödenen sgk primleri de günden sayılmıyor oda bir mağduriyet doğuracak.

Emekli olduktan sonra örnek veriyorum 1000 gün daha SGK olarak çalışmışsın ama o günler sayılmıyor olacak. Yarın 2008 öncesine erken emeklilik getirirler bu sefer de prim günün tutmaz şaka gibi arkadaş etmeseydin emekli o zaman başlı başına mağduriyet.

@reciss,
Bu hafta içinde sanırım herşey belli olacak ama yine sorun çıkarır salar da hukuki yollara basvurucam çok saçma akla mantığa sığmayan kararlar aliniyor adamı olan parası olan gayri mesru yollarla alinmis raporların iptali için ugrassinlar bizden ne istiyorlar birde arkadaşlar hakkiniz olan için mücadele edin ben bunun için uğraşıyorum kestirip atmak istediler fakat ben var olan rahatsızlığımin ispatini yapmakla uğraşıyorum adamlara ve bunuda kanitlayacagim sonucu da buradan paylaşacağım

Merhaba bilgi vermek için yazıyorum,ben sgk gittim özel bir Bankada çalışıyorum Bankadan emekli olacağım için sgk beni hastaneye sevk etmeyeceğini beyan etti. Sizin Sgk da yapılacak herhangi bir işleminiz yok dediler😑 iyice çorba oldu herşey

@OturanBoğa

Merhaba 2006 girisliyim. bende 2024 Haziran ayinda süresiz raporla %69 emekli oldum.Multple skleroz ve omurga kırığı.Yeniden mi heyete gireceğiz ?

@generalmarco,

hocam süresiz raporu olanlara bir şey yok .içiniz rahat olsun şayet biri şikayet eder yada başka bir sebeple kontrole cagirabilirler şuan için öyle bir seyin olacağını kolay kolay zannetmiyorum tabi burası Türkiye orası ayrı konu

Ama kontrole cagirildigimizi varsayarsak yeni sistemden değerlendirilir herhalde değil mi ?

@OturanBoğa,
Merhaba
2020 yılında emekli oldum rapor sürem dolduğu için yenilemeye gittim 49 olan raporumu 35 e düşürdüler kalp damar bölümü iyilesmeme dair hiçbir emare olmamasına rağmen 30 olan orani sıfıra düşürdü şimdi raporum sadece ftr nin verdigi 35 ile engelli raporum geçerliliğini kaybetti bu durumda emekli maaşım kesilecek muhtemelen dava açmayı düşünüyorum sizce kazanabilir miyim

5 yıl önce işten yrildim emekliligim nedeniyle şimdi hangi fabrika beni ise alır ne engelli olarak çalışabilirim nede normal bir işçi gibj sürekli ayakta duramiyorum uzun mesafe yuruyemiyorum ehliyetim de engelli olduğu için ticari araç ve iki tekerlekli araçta kullanamıyorum gecimimi nasıl sağlayacağım benim bütün hayatımı alt üst ettiler

@osman kr,
Önce rapora itiraz edin il sağlık müdürlüğüne giderek. Sizi başka bir hastaneye sevk edecekler, orada tekrar muayene olacaksınız, yüzde 40 ve üzeri çıkma şansı olabilir gideceğiniz yeni hastanede.

Merhaba , ssk girişim 2008 öncesi ama engelli raporum 2008 sonrası 2016 yılında,dolaysıyla engelli çalışmam da 2008 sonrası...Raporum da 2 hastalık var ama biri tek hastalıkdan 40 diğeri 5.... benden de yeniden rapor istenir mi acaba yoksa mevcut raporum mu ankaraya kocatepeye gönderilir iş gücü tespit oranı belirlemek için ? ve işin ilginç tarafı 2 yıldır emeklilik hakkı kazanmama rağmen emekli olmadım çalıştığım banka emekli çalıştırmıyor diye :( benim iş çok karışık ve dramatik :(
@OturanBoğa

@OturanBoğa,

Benim eşim meme kanseri sebebi ile 5 yıllık rapor alarak 2024 haziran'da emekli oldu. 2026 başında kontrol muayenesi var ve 5 yıl dolduğundan dolayı, remisyon durumunda %40'a düşecek. SGK Hastalık Listesi'nde onkoloji remisyonu listeye dahil edilmemiş. Kontrol muayenesinde emekliliği iptal edilecek bu yasaya göre. Doğru mu değerlendiriyorum?

@ensplt3636,

Merhaba,@ali_ank, arkadaşımız ve de sizde dahil iseniz 506 sayılı mülga kanunun ve de 5510 sayılı kanunun Geçici Madde 20. Maddesi (Özel Banka Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı) bağlı çalışanlar 4A SGK işçi statüsünde olup tüm işlemlerini bağlı oldukları Banka Emekli ve Yardım Sandığı aracılığı ile yaparlar.

@ali_ank, arkadaşımız direk SGK il veya ilçe müdürlüğüne giderek hiçbir işlem yaptıramaz.Sizinde tabii olduğunuz sosyal güvenlik sistemi aynı ise Bankanız Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı -Emekilik servisi ile görüşünüz.Bununla beraber yazımın başında belirttiğim üzere tüm sistem SGK 4A statüsü(işçi) ile aynı şekildedir.İlgili bilgilere her alandan ulaşabilirsiniz.

Saygılar.

@ali_ank,

İtirazda bulunduğum hastanede fizik 35 kalp damar 30 yazdı evrakları teslim ettim heyet günü telefonla aradılar iki kalp damar doktoru daha görecek dediler gittim ikinci doktor da 30 yazdı üçüncü doktor fakrli degerlendirdi ben prosedürleri pek bilmiyorum deyip ikinci doktoru yanına cagirdi aralarında konuştular yürüyüş mesafesini 200 metre olarak değerlendirirken 700 metre olarak değiştirdiler sonra ikinci doktor da değiştirmiş sıfır vermiş bende heyete bugün gittim görevliler rapor çıkmış burda yapılacak birşey yok tekrar il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edebilirsin hakem hastaneye sevk edilirsin dediler 1 aydır benim psikolojimi bozdu bunlar ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum ameliyatlarımi yapan doktorla görüştüm sana oran vermek zorundalar hakkını ara dedi bu yine itiraz için başvuru yapicam yine sorun çıkarsa hukuki yola basvurucam artık belliki bizimle uğraşmaya devam edecekler bende hakkım olanı almak için elimden geleni yapicam

@ali_ank,

Bende bankada çalışıyorum kendi sandığımız var . Peki nereye gidilecekmis .sonuçta engel oranı için heyete girilcek evet emeklilik için SGK ya gidilmez belki ama ne yapılacakmış

Üst Alt