Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekliyim. Durup dururken kontrole çağırıldım, maaşım durduruldu!?

hakan yavuz
kardeş sen kaç yılında rapor aldın oranın kaç idi ve kaç yılından beri emeklisin.tşk

koray_34
doğru yazmışsın kardeş bu hükümetten herşey beklenir..kasada para kalmadıki kimden ne alırız ona bakıyorlar donumuz kaldı sade

verği indirimi ile emekli

raporum sürekli idi vergi indirimini ben mahkeme yolu ile verği indirimi aldım ve 2018 emekli oldum şimdi kontorlor çağırlar mı diye korkuyorum bilğisi olan varmi verği indirimini ben mahkeme yolu ile aldım

sgk her zaman kontrol isteyebilir kimden ne zaman kontrol isteneceğini kimse bilemez ancak son zamanlarda kontrol isteme olayı arttı herkesten kontrol istenecek diye bir şey yok

Bu daha iyi günlerimiz verdikleri 3 kuruş maaşa göz diktiler daha ne olsun saray emekli engellilere verdikleri maaşlarla dönecek bu gidişle
haram zıkkkım olsun bizden beter olsunlar şerefsizler

marto1
Yorumunuza tamamen katiliyorum.Sayi bencede fazla ama herkez kulaginin üzerine yatmis gibi.Mantikli bir cözüme henüz ulasamadim.Sayfada var oldugunu dusundugum ve bu konulara bizden daha hakim olan kisilerde ses vermiyor.Suana kadar eldeki gercekler 1- maasim kesildi
2- Ne yapmaliyim fikrim yok ( il saglik kuruluna itiraz bazi haklardan vazgecmek oluyor )
3- Burada is maalesef siyasete donustu.Kaldiki onunda bana su asamada faydasi yok...
Halen bir ümitle bekliyorum mantikli bir hamle yapilabilir diye.

malesef forumda çok fazla yalaka yandaş var ne beklenir ki ama yarın bir gün onlarında başına gelecek bu durum sgk'yı batırmışlar sgk-maliye el ele engelli emekliliklerine takmış yarın bir gün bunlarada takacak kaçış yok gibi.

haa bir de yarın bir gün vergi indirimini bile keserler şaşmam bunun işi herkese sıçrar gibi geliyor çok eskielere şuanlık bir ses yok sanırım belli yıllara takılmış durumda gibi 2008-2020

bir diğer forumda da bu insanların başına gelmiş orda da yazdım acaba sözcü ya da cumhuriyete mi haber etsek burda cddi bir potansiyel haber kaynağı var

https://www.engelliler.biz/forum/em...lerin-maaslarini-faiziyle-geri-istiyor-3.html

belkide bu rezil uygulama haber olursa geri adım atılır.

Ortada hukuksuzluk var kanunsuzluk var bence haber olmalı yokmu eşi dostu tandıık gazeteci

Ben kendi imkanlarim dogrultusunda medyaya ulasmaya ve bilgi vermeye calisiyorum.Ama ne derce ne olur bilemiyorum.

arkadaşlar maalesef burada hükümeti eleştirenler,ki hakkını aramaya bile işi politikaya getirmeyin diye tersliyorlar adamı,onlar böyle yerlere yazmazlar onlar anca chp zamanında şunu yapmış pkk ya kol kanat germiş kılıçdaroğlu sgk yı batırmış, zamanında kuyruklarda çok bekledik hastanelerde rehin kaldık diye topik açar oradan nemalanır kimse de onlara ağız açmaz bir de desteklerler üstelik!..gerçi ben onlarda gram suç bulmuyorum adminlerden buldukları yüzle cesaretle bunları yazıyorlar,o yüzden ben şahsen konu ile ilgili cimere yazdım akp chp milletvekillerine e mail attım vs..herkes bir yerden bir şeyler yapsın ya da aklına başka bir şey gelenler bizleri de aydınlatsınlar...kolay gelsin hakkımız da hayırlısı olsun arkadaşlar.

arkadaşlar ulaşabildiğiniz gerekli linkleri burada paylaşalım,postu da kopyala yapıştır yaparak gönderirirz.

Merak ettiğim konu, oranlarda düşürülme tüm rahatsızlıklarda mı geçerli? Misal ben elimdeki raporuma göre yeni tabloya baktığımda %40 üzeri oran görüyorum, zaten elimdeki rapor da %40.

2015 de emekli oldum.Sol diz altından kesik rapor oranım%43 vergi indirim onaylı.2011 de şişli Etfal Hastanesi'nden alınan raporla emekli oldum. Şuan benden kontrol muayenesi olamam isteniyor ve maaşım durduruldu.

Benim şu ana kadar yaşadıgımda aynı,tavsiyem bir avukattan destek almak.

hakan yavuz bey siz avukattan destek aldınız mı? Aldıysanız süreç nasıl ilerliyor bilgi verebilir misiniz?

Evet bir avukat ile birlikte yol almaya basladik.Su an bana teblig edilmesini bekliyorum.Normal emekliligime bes sene var.

bacağı ampute olan kişiyi kontrole çağırmak nedir yaa!!??..neye bakacaklar acaba bacağı tekrar dan çıkmış mı yerinden diye falanmı bakacaklar acaba!!??....sağlam kişilere rapor ver ama ceza verme gerçek engellileri süründür!...savunun halen bu hükümeti helal olsun sizlere!!

Benim işim başından beri ters gidiyor. 26 Kasım tarihinde Unkapanı SGK arayıp, kontrol muayenesine gitmem gerektiğini ve Kasım ayı başında bunun için bana yazı yolladıklarını söyledi. Elime öyle bir yazı ulaşmadığı için tekrar iadeli-taahhütlü posta yoluyla göndermelerini istedim. 10 Aralık tarihinde yazı elime ulaştı, ilçede yaşadığım için bana en yakın Üniversite hastanesine yönlendirilmiştim. Hastane uzak olduğu için (170km) önce hastaneyi arayıp prosedürün nasıl işleyeceği konusunda bilgi almak istedim. Kurul servisindeki memur bana yığılma olduğunu,bu nedenle isim ve numaramı alıp bana sıra geldiğinde arayacaklarını söyledi. Ben de isim ve telefonumu bırakıp, bana sıranın gelmesi bir ay kadar sürer denildiği için beklemeye başladım.
Hastaneden ses çıkmayınca dün yani 31 Ocak tarihinde hastaneyi tekrar aradım. Önce ismimi listede bulamadıklarını söylediler, biraz aradıktan sonra da bombayı patlattılar. “Siz engelli emekliymişsiniz, biz sadece malulen emeklilere bakıyoruz, zaten hiç engelli raporu vermedik. Unkapanı bize sizin gibi 3-4 kişi yolladı. Biz de SGK ya yazı yazıp bize yönlendirme yapılmamasını istedik. Siz Unkapanı SGK’yı arayın .... Hanımla görüşün.”
Unkapanı Sgk’da telefon açan birini bulursak görüşebiliriz belki. Bakalım bu rezillik nasıl sonuçlanacak çok merak ediyorum.

Edit: Unkapanı SGK’ya kendin neden gitmiyorsun diye soranlar olacaktır. İstanbul’da yaşamıyorum :)

Pendik SGK haber vermeye dahi tenezzül etmeden maaşım kesilince öğrendim.Sol ayağım yok ampute.Diz altından kesik.Bundan 25 yıl önce de ayağım yok tü 25 yıl sonra da olmayacak Allah ömür verirse. Artık kurumun mu tavrı yoksa oradaki müfettişinmi kararı belli değil.Az bir araştırma yapsalar dı bana protez ayak için kurumun ödeme yaptığını göreceklerdi.Bu ödeme yaklaşık 5 inci protezim.Her protez değişiminde tekrar rapor alıyorum.Son emekli olmadan önceki sağlık kurulu raporum şişli Etfal Hastanesi'nden 2011 de alındı oran %43.Kontrol için de Sultanbeyli devlet Hastanesi'ne sevk edildim.Merakım şudur şişli Etfal de devletimizin hastanesi ve verdiği rapor yönetmeliğe aykırı değil. Ben ve benim gibi olanların elle tutulur gözle görülür uzuv eksikliği var. Oldu Sultanbeyli devlet Hastanesi'nden alacağım raporuda kabul etmezlerse ne yapacağız.

esmekaya68@

SGK bütçe açığı kapatmak için kırk tepeden atlıyor.

Diğer sebep ise müfettişin güvenlik soruşturması (fetö sahte rapor) nedeniyle tüm emekliler yavaş yavaş kontrole çağırıyorlar.

Sen hiç üzülme sıkılma dert etme hastaneye git heyet işlemleri tamamla %40 ve üzeri rapor alırsan kesmiş maaşı toptan alırsın ve maaş almaya devam eder Sakin pes etme.

ender72

Kontrol muayenesine sevk edildikten sonra yeni raporunuz 3 ay içinde Sgk.ya gelmezse emekli maaşı kesiliyor. SGK.ya yine de gitmek zorunda kalabilirsiniz. Sevk edildiğiniz hastane çok uzaksa ikamet ettiğiniz yere daha yakın olanını tayin etmelerini isteyin.

Daha önce yazdım ama tekrar yazma gereği duyuyorum.
OturanBoğa

Aslına bakarsanız bunlar hep yanlış yorumlanıyor.Sgk'nın emekli olacak zaman süreli raporlarda yeniden hastaneye gönderme yetkisi var.Sürekli raporlarda hastaneye gönderme yetkisi yok.Ayrıca diyelim ki sürekli raporunuzla 2020 de 45 yaşında %40 raporunuzla emekli oldunuz sgk 10 yıl sonra buyur gel yeniden rapor al bakalım düzeldin mi derse ne yapacaksınız.Eski yönetmelikle de olsa yeni yönetmelikle de olsa rapor oranınız iyileşme olduğu öne sürülerek düşürülürse (diyelim ki bu oran %35 olsun) bu kez ne engelli ne engelsiz sayılacaksınız .İş veren rapor al dediğinde engel oranınız çıkacak sağlam da olmayacaksınız.
Yanlış yorumlanıyor dememin sebebi bundan dolayı .Süreli raporla emekli olurken sgk yeniden rapor isteyebilir ama sürekli raporlarda ne emekli olurken ne de emekli olduktan sonra yeniden rapor istemesi zaten mantığa ters .

Kazanılmış haklar

MADDE 15 (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda 'DA' rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemez. Sağlık kurum ve kuruluşları tarafından 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin uygulamasında, 1/8/2002 tarihinden önce alınmış sağlık kurulu raporları ile süresinin bitmesine altı aydan az kalmış sağlık kurulu raporları hariç yeniden rapor düzenlenemez.
(2) Ancak, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen;
a) Süreli engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin ; yeniden sağlık kurum ve kuruluşlarına sevk işlemleri uyarınca düzenlenecek raporlar,
b) Engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin ilgililer veya kurumlarca yapılan itirazlar,
c) Hakkında engelli sağlık kurulu raporu düzenlenen kişi, vasisi veya kurumlarca yapılan yeni rapor başvuruları, kontrol muayeneleri,
bu Yönetmelik hükümlerine göre sonuçlandırılır.

Kazanılmış haklarda da belirtildiği gibi süreli raporlardan yeniden kontrol ve rapor isteyebilirler.İstemesinin nedeni de bu gün muayene olmuş 3 ay sonra emekli olacak mesela sgk emekli kontrol koyup emekli eder,sonra yeniden rapor ister,kontrolden sonra sürekli rapor olarak onaylanır ve emeklilik devam eder onlarda sorun yok.Ama 5 sene sonra kontrole çağırmak iyi niyetli bir yaklaşım değil zaten.Sürekli raporlu olanlardan yeniden kontrole çağrılıp rapor istenmesi memurların cahiliğinden başka bir şey değildir.Kazanılmış haklarımız böyle memurlar yüzünden elimizden gidiyor.Dava açın yeniden rapor isteme hakkı yok,tüm yasal haklarınızı sonuna kadar kullanın.

Son düzenleme:
Polat34..45 yaşındaki o kişinin 10 yıl içersinde zaten normal emekliliği gelecek ise sıkıntı yok,ama ya yoksa ne olacak o kişi o hasta ve 55 yaşındaki haliyle nasıl iş bulacak kim bunun hesabını verecek??..koskoca bir hiç kimse!!

Polat34..olan engelliliğim bir şeye yaramıyor oran düşürülüyor ,bir de üstelik sen engellisin diyerek iş vermiyorlar...anladım...bende farklı açıdan yaklaştım anlattıklarına ilave olarak.

Üst Alt