Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekliyim. Durup dururken kontrole çağırıldım, maaşım durduruldu!?

Süreli rapor süresiz vergi indirimiyle emekli olup kontrole çagrılan varmı

Vergi indirimi süresiz rapor sureli emekli olup kontrole cagrılan varmı

raporumda süreliydi vergi indirimide süreliydi. sonuç :kontrol muayenesi için çağırdılar

Sorun kontrol muayenesi değil, asıl sorun ''engellilik oran cetvelinin değişmiş olması''.
Atıyorum adam 2010 yılında yüzde 53 ile süresiz emekli edilmş o gün hastalığının karşılığı olan oranlar ile..
2020 yılına gelindiğinde bugün aynı hastalıklar artmasına rağmen ''engellilik oran cetvelinin değişmiş olması''
sebebiyle kontrol muayenesine giren aynı kişiye 27 yada 35 gibi bir oran veriyorlar.
önce bu adaletsizlik düzeltilmeli ama buna tek tek kimsenin gücü yetmiyor tavsiyem..

Türkiye genelinde Engelli dernekleri'nin bir aray gelerek bu olaya bir çözüm üretmesidir. yoksa bu gidişle sıra birgün sesi çıkmayanlara da gelecektir

türkiye engelliler derneği ne iş yapar peki sendika başkanları gibi toplantılara katılıp villalardamı oturuyor bu başkan üyeler!!??..bence o derneği e mail bombardımanına tutalım çünkü bana kontrol gelmedi demeyelim bugün ona yarın hepimize!

Sorun kontrol muayenesi değil, asıl sorun ''engellilik oran cetvelinin değişmiş olması''.

Tespit doğru ama Danıştay'ın bu konuda kararları var. Bir kişi emekli olduğu dönemdeki mevzuata tabidir. Bunlar geri döner ama zaman bizi bitirir. Ayrıca adalet sistemine ulaşmak da başka bir dert.

hozgul şubat 2019 da çıkan yeni mevzuatta da öyle diyor ancak sitede görüyorum ki, kontrol muayenesine giden tüm arkadaşların oranları düşüyor emeklilikleri ellerinden alınıyor. Sistematik bir şekilde engelli emekliliğine ayrılan arkadaşlarımız tek tek harcanıyor kesinlikle burda bir art niyet olduğunu düşünüyorum örgütlenemezsek sıra birgün bize de gelecek ben daha yeni rapor aldım %93 yine girsem yine alırım ama ya alamayanlar ne olacah hele hele sınırda ve sınıra yakın oranlarılar ile emekli olan arkadaşlar onların yeni ''engellilik oran cetveline'' göre hiç mi hiç şansları yok yeminle çok üzülüyorum binbir güçlükle emekli olmuş insanlarıpaspas gibi bir kenara koyuyorlar yazıktır günahtır...

algaNihat buna maruz kalan kişilere sabır diliyorum. çok zor bir durum zira tek geçim kaynağı bu. Dava lehte sonuçlansa bile aradaki zaman çok yıpratıcı.

Bu meseleler üzerine örgütlenecek bir yapı maalesef çok zayıf. Ama görünür kılmak adına kampanyalar düzenlenebilir. Belki oradan çıkacak bir ateş işe ülke gündeminde az da olsa yer tutabilir.

burada dilekçe yazılış işlerinden anlayan bir arkadaş hazırlayıp indirilebilir bir şekilde siteye atabilirse, o ortak dilekçe ile cimer veya benzer yerlere göndererek az da olsa şansımızı deneyebiliriz...dediğim gibi beni çağırmadılar ki banane demiyelim bugün ona buna yarın bize.
raporun veya vergi indiriminin sürekli olması bir şey ifade etmiyor sgk için kafasına göre rastgele çağırıyor herkesi!!

polio sekeli hastalığından sürekli vergi inidirimim var bizide kontrolemi çağıracaklar.2013 yılında almıştım.polio sekeli düzelen bir hastalık değil.

turan1977..aynen kardeşim,buradan da takip ettiğim kadarıyla hastalığa veya sürekliliğine pek bakmıyor sgk, önüne geleni tuttuğunu çağırıyor maalesef asarım keserim devlet bana yetki vermiş mantığı ile!!
poliao sekeli tanısı bana da kondu beyin kanamam sebebi ile ayrıca noröpati de var ben de..geçmiş olsun.

turan1977

biraz şans aslında umarım çağırılıp biton işle uğraşmazsınız. sadece hazır olun ama kesin çağırcaklar gözüyle bakmayın.

sgk'nın milyarlarca borcu var o kadar borç varki normal emeklililerin maaşını kesemediği gibi şuan engellilere sarmışlar herlade gizli talimat geldi ayıklayın diye bir diğer husus sgk'nın operasyonu aylık bağlama oranlarında ki haince düşüş vatandaş asgari ücretin yarısı bile bağlanmıyor yani durum vahim birilerin bir şey yapacağı yo hele hele o dernekler hiçbir şey yapmaz.

eskiden çözüm olurdu 2000-2010 yıları arası bir şeylerde yapılırdı ama 2010 dan sonra artık engellileri bitirdiler

Kotan

aynen kardeşim emekli olana kadar bir ton değil on ton iş ile uğraştım.kaç kere kurula girdim,o sakat halimle binlerce merdiven inip çıktım raporum gitti ankaraya düştü geldi sonra hastane değiştirdim zor bela 40 oranım onaylandı emekli olduk.inşallah sil baştan uğraşmayız..primde ona göre vardı.6 yıldır artık primde yatırılmıyor sdp ile çalışıyoruz.allahtan hayırlısı

Yukarida bahsettigim konu ile ilgili Avukat ariyorum.... Konu hakkinda bilgisi olan veya burada avukat olan arkadaslar donus yaparsa sevinirim.

hakan yavuz kardeş en iyi yol budur işi bilen iyi bir Avukat'ın olmadığı bir yerde SGK biz engellileri çiğ çiğ yer..
SGK'nın en büyük avantaşı itiraz eden engellilerin davalarla başa çıkamamasıdır.
Çok iyi biliyorlar ki, madur olan vatandaşın belirli bir yerde kadar davayı kovalasalar bile maddi manevi yorulup pes edecekler.
SGK'da ki bu algıyı yıkmak lazım bak ondan sonra çorap söküğü gibi arkası gelece bu konuda seni kutluyorum kardeş

turan1977..yok hocam çağırmadılar da diken üstündeyiz gene de işte...2018 benim rapor ve emeklilik tarihim...hakkımızda hayırlısı olsun cümlemizin inş.

var evet beyin kanamasına bağlı..daha evvel yazışmıştık seninle baya.

Avukat ariyorum...

Vergi indirimi ile emekliyim. Durup dururken kontrole çağırıldım, maaşım durduruldu!?

Acmis oldugum konuya hakim Avukata ihtiyacim var.Bilgi verirseniz sevinirim.

hakan yavuz..hocam şu anki aşamada avukatlık bir durumun yok yanlış anlamada,sen kontrolüne git raporunu bir al önce hastalığından emin isen ve eğer düşük rapor alıp oranın düşüp emekliliğin iptal edilirse o zaman avukat mahkeme vs olaylarına girersin...yanlış anlamassan naçizane fikrim bu benim...kolay gelsin geçmiş olsun.

Yandaşlara yaptırılan Körülere, otoyollara, tünellere, havalimanlarına , hastanelere müşteri ve para gantisi verildigi için devletin halktan topladıgı veriler ve yaptıgı zamlar yetmedikçe acaba nerden para kısabilir diye ugraşıyorlar. Sadece bir tane körüye bu sene arac garantisi verildigi için ödenen para 3 milyar Türk Lirası ve bu ödeme 15 sene daha devam edecek. Köprüye bir senede ödencek para ile köprüyü devletin kendis yapabiliyorken yapmamış. Allah bu milletin bir lirasını haksız yere kim yiyor ve yediriyorsa hem bu dünyada hemde ahirette 2 yakası bir araya gelmesin. Amin ...

Lütfen gelişmeleri buradan paylaşın siteyi devamlı bilgilendirilmesi lazım bu durum yarın bir gün bizimde başımıza gelebilir

Konuyu ve siteyi terketmemek lazım...

marto1

Kesinlikke haklisiniz,son durum su...
Ikinci rapor yani kontrol raporu cikti ve %26 ile.Emekli maasim durduruldu.Il saglik mudurlugunemi yoksa mahkemeyemi yada nereye ne yapmaliyim bilmeden bakiniyorum etrafa.Her konuda ve malesef her zaman oldugu gibi sanirim sahipsiziz.Durum hakkinda bilgilendirmeye devam edecegim.

Bu aldığınız raporun altında itiraz mercii ve süresi yazmıyor mu hakan bey?

bu sitede artık belli başlı bir kaç kişinin dışında ilgilenen yok oturanbogaya ya da ufuk alp beye danışmanızı tavsiye ederim mutlaka cevaplıyorlar.

Bu konuda en azından dava açılarak engelliler emekliliklerini tekrar kazanacaktır.

Sadece yol yordam gösterilerek yönlendirerek bir çok kişi mağduriyetleri emsal kararlarla giderilebilir diye düşünüyorum.

Bir de bu tip durum bence başlıkta sabitlenmeli.

az buz kişi yok çok insanın maaşı kesiliyor daha bilmediğimz o kadar çok kişi var ki

hakan yavuz

raporun düşme sebebi nedir. yeni engelli oran tablosuna göre hastalığın oranı mı düşük yoksa hastalıkta vs iyileşme var da o yüzden mi oran düşmüş? iyileşmeye bağlı oran düşüklüğü varsa sgk ya karşı işin zor ama tabloda oran düşüklüğü yüzünden rapor oranın düşmüşse hak kaybı oluşutuğu için mahkemeye başvuru yapabilirsin.

Gazi olan kahraman askerlerimizin bile maaşlarına göz diken hatta ellerinden alan, 15 Temmuz'da yaşanan olaylarda şehit ve gazi olanlar için toplanan paraları bile bunca yıldır vermeyen AKP iktidarından herşeyi beklemek gerekir.

Üst Alt