Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almadan, sadece sağlık raporu ile emekli olunabilecek mi?

Konular
58
Reaksiyonlar
0
5510 sayılı SGK 01/10/2008 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Buna göre;

Yetkili sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı incelenmesi sonucu, çalışma gücü oranı

a) %40-%49 arasında olanlar en az 18 yıl ve 4680
b) %50-%59 arasında olanlar en az 16 yıl ve 4320 gün prim bildirmiş olmalarıyla emeklilik talep edebileceklerdir.
c) Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce %60 ve daha fazla oranda özürlü olduğu için malüllük aylığından yararlanamayanlar, 15 yıl ve 3960 prim gün sayısıyla emekli olabileceklerdir.

Yani 5510 sayılı yasayla illa ki vergi indirim belgesi şart değildir. Ama aldıkları taktirde emeklilik için geçerli bir belge niteliğinde olacaktır

bÖYLE BİR ŞEY GÖRDÜM FORUMDA BU KONU HAKKINDA SİTE YÖNETİMİNDEN KESİN BİR BİLGİ ALMAM MÜMKÜNMÜ ÇÜNKÜ HERKES FARKILI BİR ŞEYLER YAZMIS DOGRU OLAN NEDİR

Bu konuyla alakalı net bir oluşum belirlenmemis durumda,ama kanun maddesini tam alıntılarla beraber incelemekte yarar görüyoruz arkadaşlar.......

Herhangi bir şey net değil yani ? Bekleyip görelim sanırım konuyla alakalı bilgisi olan arkadaslar forumda olucaktır
Teşekkür

bu yasa çıktı ama daha sgk munda bu raporları inceleyip karara baglayacak bir kurul oluşturulmamıştır yani kısaca yasa çıkıyor ama bu ülkede uyguluyan olmuyor hastaneler sadece hastalıga ilgili bul guları yazacaklar kararı sgk munda bulunan saglık kurulu karar verecek %40 nı kaybedip etmedigine bilmem anlata bildimmi arkadaşlar

Yukardaki yasa geçerli.Vergi indiriminden yararlananlar vergi indirimi raporu üzerinden,vergi indirimi olmayan ve yasaya uygun sağlık kurulu raporu olanlar yukardaki şartlarda emekli olabilirler.

Ben geçen sene vergi indirimi için başvurdum %42 olan oranım %27 ye düşürüldü itiraz etmedim ölece kaldı. Şimdi bu yasaya göre; 2006 yılında Araba için aldığım rapor vardı orda %42 yazıyodu, o raporu tekrar alabiliyorum, raporun açıklama kısmına vergi indiriminden faydalanabilir yazdırıp, maliyeye gönderirsem emekli olabilirmiyim??? acil cvp lütfen

araç için rapor ayrıdır vergi indirimi için rapor ayrıdır maliye seni hastaneye sevk edecek yani şu andaki mevzuat bunu gösteriyor hastaneden gelen raporu maliye inceliyecek ve ona göre karar verecek %40nı kaybettigine karar verirse erken emekliligi hak etmiş olacan

selam

Arkadaslar kafamları karıstırmanın bir anlamı yok engelli kadrosunda calısıp vergi indirimi almayanlar emekli olamıyor benim anladıgım o herkes bir şeyler söylüyor yani senin emeklilik zamanın geldi hastaneye gittin & 45 rapor aldın hadi ben emekli olayım die bir şey gene yok eger tam bir bilgi sahibi değilsek kimseyi yanlıs yönlendirmeyelim

Yeni yasaya göre vergi indirimli raporonuz olmazsada,usulune uygun raporonuz olduktan sonre erken emeklilikten faydaanabilirsiniz.

raman usulüne uygun raporla nasıl emekli olunacak bunu bana izah edermisin abi kimse bakmıyacakmı bunu nerden aldın diye daha bi yolu olmuyacakmı ozaman biz nediye ugraştık durduk vergi indirimi alacagız diye ozamn bizde hiç bişi yapmadan emeklilik günümüz geldiginde alırdık %40 rapor olurduk emekli bana bi izah edermisin

falim,
Raman72'nin söyledikleri doğru. 5510 sayılı yasayla norm birliği sağlanabilmesi için vergi indiriminin yanısıra sadece raporla da emekli olunabilecek. artık verg indirimi için belge almayabilirsin ama bu seferde gv kesintisinden vergi indirimin olmadığı için yararlanamazsın. Yani daha fazla gv ödersin. vergi indirimi almak hem gv açısından hemde erken emeklilik açısından fayda sağlayan bir belge statüsünde geçerliliğini koruyor.

arkadaşlar mrb,
benim %44 raporum var. ama özürlü kimlik kartı almak için çıkarmıştım. ben öğretmenim ve vergi indirimi veya erken emeklilik için henüz başvuruda bulunmadım.ben 2002 yılında öğretmenliğe başladım. 7. yılımı çalışıyorum.vergi indirimi için rapor çıkardığımda kaç yılda emekli olabilirim. şimdiden teşekkür ederim.

Memurlar için vergi indirimi almanız emeklilik açısınsan size avantaj sağlamaz.Vergi indirimi için size avantaj sağlar.Memurluğa ilk başlangıcınızda engelli olarak işe başlamışsanız 15 yılda,sonradan rapor çıkarmışsanız [FONT=&quot]% 40[/FONT][FONT=&quot] ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar,18 Yıl ve en az 6480 uzun vadeli sigorta primi olması kaydıyla,emekli olabilirler.[/FONT]

Arkadaşlar
5510 sayılı yasaya göre 2 bölüm vardır emeklilik için
1- 5510 sayılı yasadan önce işci ,memur veya bağkurlu olanlar (ki bunlarla ilgili emeklilik işlemleri geçici maddelerle düzenlenmiştir)
2- 5510 sayıl yasadan sonra göreve girenler. Bunlarda 5510 Sayılı yasanın 28. maddesine göre değerlendirilecektir.
Yani 1 Ekim 2008 tarihinden önce göreve girenler 28. maddeye tabi olmayıp İlgili Kanunun Geçici maddelerine göre emeklilik işlemlerini yapacaklardır. Bunlardan işci olanlar (SSK lı) için Vergi indirim belgesi şartı vardır.
5510 sayılı yasanın yürürlüğü tarihinden sonra göreve girenler için ise vergi indirim belgesi alma zorunluluğu bulunmamaktadır.

5510 sayılı yasadan öncede vergi indirimli raporunuzun olmaması durumunda bile,usulune uygun raporunuzun mevcut olup,kurum tarafından kabul edilmesi durumunda yine erken emeklilikten faydalanabilirsiniz.

İlk raporun geçerliliği nedir?

Raman ben boşunamı uğraşıyorum şimdi .elimde raporum var %48 lik hastanenin bana vermiş olduğu.
Vergi indirimi için başvurdum 1 yıl sonra için tekrar vergi indirimnden yararlanmak istiyor isem hastaneye başvurmam gerektiğini bildirir bir yazı geldi.bende şu an hastanelerde koşturuyorum yeni rapor çıkartmak için .
1.sorum eylül 2009 gibi ssk bana gel işlemlerini başlatalım dedi .eğer bana ankaradan %40 ın altında bir puan gelirse yinede başvurabilirmiyim erken emeklilik için ssk ya ?
2.sorum ilk aldığım rapor sürekli yazıyor psikiyatri ve ortopedi.
Bu raporun geçerliliğini 2.rapor alınca yitirecekmi.

Ilk rapor tarihim 19/04/2006

yardımcı olursan sevinirim .

Bence vergi indirimi almak içinde yasal prosedürü yerine getir. Hem gv yararlanırsın hemde emeklilik talep ederken raporla filan uğraşmazsın.

Eğer sadece emeklilik için uğraşıyorsan,ikinci başvuruda bulunman gerekmez.Çalışmaya devam edecekseniz hem vergi indirimi alacağınızdan hemde erken emeklilikten faydalanacağınızdan alacağınız yeni rapor faydanıza olacaktır.

arzuizmir raporunuz%40 ın altında gelirse yararlanamazsınız erken emeklilikten.2. raporu almaya giderken ilk raporun örneğini de götür yanında muayine eden doktorlara ve kurula beyan edersen iyi olur.

inanın doktorlarda bıkmış durumda Ankaradan geri dönen raporlardan ,bizi burda boşuna oyalıyorlar hastaları uğraştırıyorlar diyorlar yazık.Orda çekilen eziyeti herkes biliyordur.
Doktorlarada Allah sabır versin biz 1 gün hastanede geçiriyoruz zamanımızı berbat bir durumda eve dönüyoruz ya onlar tüm gün hastalarla uğraşıyorlar.
rapor Ankaradan 2 defa düşük yüzdeyle geldiğinde son şnasımızmı kalıyor.yani 3defamı hakkımız.

her yasasa olduğu gibi 5510 sayılı yasada da bir haksızlık var anladığım kadarıyla.yasaya göre kimi raporla emekli olabiliyor, kimi de emekli olmak için vergi indirimi almak zorunda kalıyor.ve benim gibi bir çok kişi özürlü kontenjanında çalıştığı halde vergi indirimi raporu alamıyor ve mağdur oluyor. %40 raporum var 10 yıldır çalışıyorum ama veri indirimi raporu alamıyorum.

arkadaşlar emeklilik için işçilerde vergi indirimi şart 29/04/2009 da emekililik dilekçemi verdim o kadar uzmanlara sordum araştırdım vergi indirimi almadan emekli olamayacağımı gördüm sonundada vergi indirimini aldım ve dilekçemi verdim işin özü usulüne uygun rapor maliyenin %40 üzerinde vergi indirimini onaylamasıyla emekli olunabilir

sklm

arkadaslar kusura bakmayın ama benmi anlamıyorum yoksa bir yerde bir yanlsılımı var soru su diyorumki ben 2004 te iskur vasıtası ile işe girmek için rapor aldım %45 buraya kadar okey engelli kadrosunda calısıyorum burasıda okey şimdi ben hiç rapor almazsam günüm dolunca emekliliğe basvursam emekli olabilirmiyim ? yok olamz isem devlet hastanesine gittim % 45 rapor aldım bu rapor ankaraya gidip onaylanmak zorundamı ? yada ankaraya gitmek zorundamı ankara raporu yok kardeşim deyip iade edebilirmi e ediyorsa yeni kanunun ne getirisi var ? 20 ytl fazla alıcam diye vergi indirimene basvurmadım ben onada kasamam acıkcası cok rica ediyorum bu konu hep tartışılır su işi biri izah etsin

yesil_izmit,
İnsanlar 20 tl alacağım diye vergi indirimi başvurmuyorlar. Vergi indirimi hem çalışırken hem de emeklilik talep edildiğinde geçerli bir belgedir ve tekrar hastanelerde sürünmezsiniz. 01/10/2008 tarihinde yürürlüğe giren (ya da girdiği sanılan) yasa gereğincede vergi indirimi müracaatı yapmadan alacağın %40 ve üzeri bir raporla emekli olma yolu açılıyor(du).

arkadaşlar;
ben 1 eylül 2009 da sgk ya gittim ve vergi indirimim olmadığını lakin %65 özürüm olduğunu söledim bana aynen sölenen şu 1986 ssk başlangıç tarihiniz olduğundan vergi indirimi almadan emekli olamazsınız..

Üst Alt