Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkım var. Emeklilikte yeniden rapor istenecek mi?

27osman

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
essalamün Aleyküm

Sizin değerli fikirlerinizden faydalanmak istiyorum
ben 19.02.1997 yılından bu yana SSK lıyım ve 2006 yılında buyana vergi indiriminden faydalanmaktayım

Sizden ricam

Ben emekli olacağım zaman devlet benden yeniden rapor ve vergi indirimi belgesi istermi (( 2006 senesinde polio sekeli %40 vergi indirim raporum var ))
Ayrıca raporun üzerinde sürekli ibaresi işaretlenmemiş, ama rahatsızlığım 4 yaşından buyana devam etmektedir yani sürekli…

Kısaca ben nasıl emekli olabilirim

vergi indiriminiz sürekli işaretli olarak mı geldi? Bunu öğrenmelisiniz.

Emekliliğinize gelince dilekçe veriyorsunuz; SGK yazışmaları neticesinde işlem tamam. Tavsiyem vergi dairesine gidip sürekli olup olmadığını öğrenmeniz.. Lakin dilekçe verdiğiniz ve işleme konduğu gün işi bırakıyorsunuz o yüzdendir bir tedbiri alın derim..

erol bey nasıl bir tedbir bunu anlayamdım

Benimde raporum sürekli ama vergi indiriminde herhangi bir ibare yok sadece ikinci dereceden vergi indirimi almaya hak kazanmıştır gibi bir ibare var.buna gore süresiz mi oluyor acaba

27osman,
Vergi indirim belgenizin üzerinde her hangi bir süre şartı yok ise vergi indirim hakkınız süresizdir.
Emekli olurken yeniden rapor istenmesi söz konusu olamaz
Bu arada 17 yıl 3920 güne tabisiniz
19.02.1997+17 : 20.02.2014 tarihinde emekli olmayı hak etmişsiniz...
Emekliliğiniz şimdiden hayırlı olsun

27osman Vergi indirim evraklarınız da süreklidir ibaresi yok ise sizi tekrar hastane işleri ile yorarlar.. Emekli baş vurusu yaptığınızda isten ayrılmak zorundasınız . Baş vuru yaptığınız gün hiç bir yere bağlı çalışmamalısınız. Tazminatınız yanmasın demiş M.no.
iş yerinizde vergi indirim dosyası vardır muhasebeciye söyleyip bakın bir de fotografını çekin bakarsınız . sorun yok ise iş ilişkisini kesip emekli olmak için başvuru yaparsınız.

Vergi indirimli raporu olupta sürekli olanlardan yeniden rapor istenmez.Raporunuzda sürekli ibaresi yazılmadığı için sıkıntı olabilir.Raporunuzda .....tarihte kontrole gelmesi gerekmeltedir veya rapor ...yıl geçerlidir ibaresi varmıdır?

27Osman kardeş aradığınızcevabını Forsa kardeşimiz vermiş. Herşeye emin olduktan sonra (özellikle sürekli mi değil mi) emekliliğinizi talep ediniz.

@27osman,
Hiç bir sıkıntı olmaz kardeşim rahat ol vergi indirim belgesinde süre yazmıyor ise vergi indirim hakkınız süresizdir. Raporda ne yazdığı önemli değildir. 1 yıl süreli rapora süresiz vergi indirim hakkı kazanan kişiler var sakın ama sakın yeniden vergi indirimi için müracaar yapmayın..
Prim ödemeniz 3920 günden fazla ise sgk ya vergi indirim hakkı ile emekli olmak için müracaat edin.

@forsa,
Vergi indirimi belgesinde süreklidir diye bir ibare yazmaz Süreli ise sürelidir yazar (Kontrol yazar) Hiç bir ibare belirtilmemiş ise o vergi indirim hakkı süresizdir.

Sağ olun bende öğrenmiş oldum. Nasıl bir tetbir anlayamadım deyince . açıklamaya çalıştım.
Selamlar.

Üst Alt