Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı elde ettim. Emeklilikte yeni rapor istenecek mi?

bulnes

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Ben 15.11.2006 tarihinde heyet raporu ile "Sürekli" olarak %50 özürlü raporu aldım. Ankaradan vergi indirimi için onay kağıdım da geldi. (oranımı değişitirmediler)
Bu durumda gerek yeni düzenlemeye göre gerekse emeklilik zamanım geldiğinde emekli başvuru işlemleri sırasında benden yeni rapor isteyecekler mi? Yoksa hiç bir yeni bir şey istemeden direkt emeklilik işlemlerimi mi başlatacaklar?

Merhabalar;
Siz yeni tarihli Özürlülere verilecek Sağlık Kurulu raporları hakkındaki yönetmelik gereğince sağlık kurulu raporu almışsınız.
Eğer bu yönetmelik değişmez ise, yeniden rapor istemezler. Ancak Yönetmelik değişirse (ki değişeceğine dair ibareler mevcut) o zaman da değişen yönetmeliğe göre emeklilik işlemlerinde yeniden rapor isterler.
Bunun çözümü Bülert beyin söylediği gibi Yargıya gitmek ve kazanmaya çalışmak. Gerçi Ülkemizde Yargı kararları dahi hiçe sayılabiliyor. Bürokrasi bildiğini okuyor.

Anladım, verdiğiniz bilgi için teşekkürler

4/a sigortalısı olarak vergi indirimi almanız durumunda emeklilik talebiniz sırasında ayrıca rapor istenmez. 4/a sigortalılar için vergi indirimi erken emeklilik için geçerli bir belgedir. Kanun değişse bile -kanunlar geriye işleyemeyeceğinden- siz etkilenmezsiniz.

Almış olduğunuz vergi muafiyeti raporu yönetmelik değişsede değişmez erken emekliliğinde geçerli olur.

Makri ve Çelik arkadaşlara açıklama zahmetinde bulundukları için çok teşekkürler.

Makri;

bu yazıya göre ozaman 2006 dan önce alınan raporda geçerlidir öğle değilmi .yani ben vergi indirimi raporumu 2000 yılında aldıysam bu yazıya göre oda geçerliliğini koruyor.

2006'dan önceki raporun geçerliliği bence su götürmez. Ama kurumlar yeni rapor istiyorlar. Hukuki süreç başlatmadan kabul etmezler..

Ama, vergi indirim hakkı elde edilmişse, o zaman zaten ssk'lılar için yeniden rapor söz konusu değil

sevgili bülent ssk lıyım ve vergi indirim hakkım var,1994 ten beri sigortalıyım ankara dan %40 raporum var raporuda hatırlamıyorum ama zannedersem 1996 ile 2000 arasında çıkarttım bu durumda tekrar yeni rapor istemezler değilmi

peki raman kardeş şu eski raporlar sayılmaz yeni kanuna göre rapor çıkartılacak felan deniyor o neiçin benim emeklilik raporumu bağlamaz yani değilmi ?

Sigortalı olup vergi indiriminden faydalananlar için yeni rapor söz konusu değildir.Erken Emeklilikten faydalanırsınız.Yeni rapora gelince,yeni raporlar emekli sandığına bağlı memurlar için istenmekte.İstenmesinin sebebide yasadaki boşluk.

ok raman çok teşekkürler verdiğin bilgiler için.

acaba benim durumum hala geçerliliğini koruyormu,yani 1996 yılında aldığım vergi indirimi raoprum 2011 9.uncu ayda inş.emekli olurken geçerli olacakmı

Inşallah hem ikimizin hemde tüm bu şekilde beklentisi olan arkadaşlarımızın duaları kabul olur ve beklediğimiz zamanlarda emekli oluruz

Merhaba Arkadaşlar,
Bu başlığı taaa ne zaman açmışım şimdi ise emekliliğime 6 ay kaldı.Zaman hakikaten su gibi akıp gidiyor.
Pek zannetmiyorum ama emin olmak adına sormak istiyorum.
Dediğim gibi emekliliğim yaklaşmakta hatta 6 ay kaldığını belirttim.
Bu aşama yapmam gereken bir hazırlık var mı?
Dikkat etmem gereken noktalar var mı?
Kaç ay veya gün kala yapmam gereken işlemler vardır.
Saygılarımla

Merak ettiğim bir konu abi yazılanları ilgiyle okucam.

salam yapılacak bısey yok kardes calısıyorsan ısyerınden emeklı olmak ıcın ıstıfa edıp raporunla ve ısyerının dolduracagı evrak var onu alıp sskya bas vuracaksın ama benım bır tavsıyem olacak basvurmadanonce ssk ya gıtıp bakıp onayı al saglam olsun bırde onlardan ısyerının dolduracak olan evrakvar on al bıde senın dolduracagın evrak var onuda al bırde ısyerının son ıkıayın ssk pırımı ınternette cıkmıyor ssk onun ınternetten cıktısını ıstıyor onu al baska bısey yok ama bırde evragıverınce 2 3 sonra ssk ya gıdıp dosyana bakan memuru ogrenıp ssk telı de ogrenıp memuru ararsanız emeklılık cabuk cıkıyor normal beklersenız gec gelır

Emekli olup napcan bulnes ;) Bulmaca mı çözecen hep :D şaka bir yana hayırlı olsun

Teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için.
Yok be çamlıca ne bulmacası, emekli olsakta ölene kadar çalışırız biz :)
İşte alacağım tazminat ve bağlanacak maaş ile bir ev almaya çalışacağım hayırlısıyla.
Yoksa istanbulda kirada yaşamak çok zorrrrrr.

vergi indirimi kazandıgın saglık raporunun 1 nüshası sende 1 nüshası vergi deftardarlıgında oldugu için elindeki rapora istinanen aldıgın vergiindirimi belgen oldugu müddetçe sana yeni rapor çıkar gel hiçbir kurum diyemez çünkü orapor dorultusunda vede o tarihteki kanunlara dayanılılarak sana vergi indirimini vermiş oldugundan emekli müracatını elinde bulundurdugun raporunla vede vergi indirim belgenle emekli müracatını yap zaten vergi deftardarlıgından tekrar raporunla vergi indirim belgen istenecek oldugundan kurum ssk ya tekrar göndericek böylebir özürlünün kaydı olup olmadıgına dayir tespit yapılarak emekli işlemlerin gerçekleşir

Teşekkürler Tagi Çeçe, inşallah dediğiniz gibi zahmetsizce gerçekleşir.
Diğer arkadaşların yazılarını okudukça ve emekliliğim yaklaştıkça tedirgin olmamak elde değil.

Tesekkürler cavusae, doğru noktaya parmak bastınız. İlk olarak SSK 'dan emeklili hak ettiğime dair kesin bilgi alayım di mi? Zaten yanılmıyorsam işverene verilmek üzere emekliliği hak etmiştir yazısı veriyorlardı sanırım sizde ondan bahsediyorsunuzdur.

bulnes kardeş
okuduğum kadarı ile hangi statüte emekli olunacağınızı yazmamışşınız?

Merhaba merveenes,
SSK'lı yani 4a statüsünde emekli olacağım.

hocam,
yeni rapor istenmez,emekli olan arkadaşımız var vergi indiminizde varmış zaten şimdiden emekliliğiniz hayırlı olsun

Teşekkürler merveenes, darısı herkesin başına......

Dediğim gibi emekliliğim yaklaşmakta hatta 6 ay kaldığını belirttim. Bu aşama yapmam gereken bir hazırlık var mı? Dikkat etmem gereken noktalar var mı? Kaç ay veya gün kala yapmam gereken işlemler vardır.

Var tabii ki! Emekli maaşını nasıl yiceksin, kime ne ısmarlayacaksın: Yaş pasta mı alacaksın, baklava mı? Yaş pasta karamelli cevizli mı olacak çikolatalı mı? Pelit'ten mi alınacak Divan'dan mı? Baklava olacaksa kuru mu olacak şerbetli mi, Güllüoğlu'ndan mı alınacak Hacı Seyitoğulları'ndan mı?
6 ay kısa bir süre ve tüm bunlara bir an önce karar vermen gerek! :)

İlahi Bülent Bey, sabah sabah güldürdünüz beni valla.....
İlker'in dediği emekli maaşı bağlansın, gelin ıslatırız elbet ya.

Ben de ne emeklilik hayalleri kuruyorum kaç aydır. Ama SGK yok ben sana o kadar kolay yaşatmıyacağım bu sevinci diyor:))
Maliye Bakanlığı'nın raporunda eksiklik buldu işte. Ama telefonda eksikliğin ne olduğunu öğrenemedim bir türlü. Yazı postaya verilmiş. Buradan giden yazım 1 ayda Ankara'ya varmıştı. Şimdi 1 ay da buraya gelmesini bekle. Sonrasında da bana yine rapor alma yolları görünecek sanırım.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...25-45-raporla-vergi-indirimine-basvurdum.html

Üst Alt