Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesi "olur" dediği rapora şimdi özel donanım şart koşuyor!?

Biliyorum takip ediyorum inşallah sonuç olumlu olur. Olumlu olursa paylaşacağım inşallah ama bi de ondan sonrası var sağ el sadece otomatik vites alanlar bu sefer de mtv den muaf olma konusuna sıkıntı yaşıyor siteden takip ettiğim kadarıyla inşallah herşey sıkıntısız olur beklediğimize değer...

Yarin heyete giriyorum arkadaslar heyette soylemem gereken birsey yada tavsiyeniz var mi? Engelim sol kalca kemigi kirigi. Heyet surecindeki ortopedi doktoru sol ayagindaki guc kaybi ve kiriktan dolayi otomak vites kullanmasi uygundur yazdi ama heyette bu ifadeyi rapora yazarlar mi bilemiyorum. Heyette ne gibi bir sureç oluyor derdimizi anlatma firsatimiz oluyor mu

Arkadaşlar eşim sağ yakta skolyoz sebebi kısalık var.. ben işitme engelliyim ötv siz araç alma hakkım yok.. eşim alabilirmi artı ehliyeti yok.. yani ehliyetsiz ötv siz araç almak istiyoruz..

ilker201 Valla aslında o anki ortama ve heyettekilerin durumuna kalmış ama sıkıntısız geçer inşallah diye düşünüyorum...

greensea

Heyet cok olumlu gecti hocam derdimi anlatabildim hatta doktor yanindakine tamam arkadasa otomatik vites uygundur yazalim dedi. Ancak rapor cuma gececek elime. Doktorun demesine ramen o ibarenin yazilmama durumu olabilir mi mevzuata falan takilip. Cunku basvurmadan once rapor kalemindeki memur yazilmio artik demisti. Buda beni hala tedirgin ediyor.

Valla bence problemsiz olur 78 ya da 10.02 kodu verebilirler otomatik için 47 kodu bi de 102 verirler heerhalde..
47 kodu:İki tekerlekli araç kullanamaz
102: ticari araç , ambulans vb. kullanamaz. İyiye yor iyi olsun inşallah...

greensea

Insallah hocam cuma hastaneden raporu kaptik mi gerisi olur heralde. 50 gundur ugrasyrm hastanelerde. Bir imza icin 2 gun daha merakta bekletiyorlar adami. Tek tesellim doktorlarin soyledikleri

Evet benim gibi sürecin nasıl sonuçlanacağını merak edenler yeni haberlerim var. Araca aparat takıldı (soldan gaz pedalı) ve araç tse ye girdi. Burada ehliyet için verilen raporuda istemişler fotosunu yolladım yanlız benimde ıskaladığım bir konu var orada özel tertibatlı araç kullanımı için sağlık kuruluna sevki uygundur ibaresi ve sağlık kurulunun onaylaması aslında benim o kadar kötü bir durumda olmadığım anlamına geliyormuş. Araç dün tse muayenesini oldu bugün ise onay çıkmış pazartesi muayenesi olacak 2 3 günede inşallah araç teslim edilecek. Muameleci önemli olan tseyi geçmek dedi onu geçince ehliyet raporu ve normal rapor olunca trafikte sıkıntı olmayacak dedi inşallah çarşamba yada perşembe alacağım ve bu tür bir durumla karşılaşanlara örnek olacağım. pazartesi salı ve araç alma evreleri hakkında sizi bilgilendireceğim iyi akşamlar.

@chelıx
ehliyet olmadan ötvli araç alamazssınız yani burada kullanacak kişi ve yararlanacak kişiler gibi bir durum var. Eşinize ehliyet alır üzerinden araç alır ve kullanırsınız. Onun araç alabilmesi için engelli statüsünde sürücü belgesi olması şart. Yani neye göre ötv verilecek. Önce özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli kodlu rapor alıp buna göre ehliyet çıkartmalı. Size bir örnek vereyim geçen bir arkadaş ehliyete hak kazandı geçici ehliyet belgesi verilmiş galeri bunu kabul etmedi.

BLACKSAGAT Burada ehliyet için verilen raporuda istemişler fotosunu yolladım yanlız benimde ıskaladığım bir konu var orada özel tertibatlı araç kullanımı için sağlık kuruluna sevki uygundur ibaresi ve sağlık kurulunun onaylaması aslında benim o kadar kötü bir durumda olmadığım anlamına geliyormuş. BU İFADENİZİ ANLAMADIM?

Yani tertibat yazilmasada bu ibare sol gaz tertibatını kabul ettirmiş.

Arkadaslar dun raporumu almaya gittim. Karar kisminda sole yaziyor. Hastanin sol ayagindaki guc kaybi ve asetabulum kemigi kirilmasi sebebi ile engelli ehliyeti almasi ve ozel tertibatli arac kullanmasi uygundur. Sizce bunu kabul edermi vergi dairesi. Otv indirimi gibi bisey yazmiyor.

Ayrica suresini yazmayai unutmus akillilar son anda ben farkettim . Onumuzdeki hafta duzeltilip tekrar imzaya cikacak. Karar kismi degismez merak etmeyin dediler

ilker201

Hayırlı olsun kardeşim kabul ederler heralde etmemeleri için bir sebep yok gibi otomatik vites verirler sağlık müdürlüğü sana inşallah hayırlısı olur.

emirrr

Tesekkurler kardesim. Raporun ön yuzunde ortopedi kisminda yaziyor zaten otomatik vites kullanir die. Karar kismindada taniyi acik birsekilde yazip özel tertibatli arac kullanmasi uygundur yazmislar. Tabi süresi icin tekrar doktor karsisina cikacak ins bi degsiklik yapmazlar. Surenin 2 yada 3 yil olacagini tahmin ediyorum. Ama ötv den yararlanir gibi bir ibare yazmamislar. 100 kisi heyete girdi sadece benimkinin süresini unutmuslar hayret ya. Aksilik bu ya. 2 aydir bu rapor icin ugrasiyorum 10 kere hastaneye gittim biktim desem yeridir. Daha ehliyet degisim sureci var bakalm o nekdr surecek

ilker201

Hayırlısı inşallah ehliyet süreci benimkini 1,5 ay bekledim senin ne zaman denkgelir bakalım benim iki ayakta olduğu için vergi dairesine gidip sordum bana ehliyet kodlarını sol ayağa uyarlanmış gaz fren sistemi vermişler vergi dairesi rapora baktı senin iki ayağında problem var niye elden tertibatlı kod vermediler diye sordu problem olurmu dedim hastaneye göndeririz raporu problem olmaz derlerse sorun olmaz dediler.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet bu konuyu takip eden arkadaşlar pazartesi günü galeriden arabamı aldım. Ve gerçek söylüyorum efsane bir araba almışım resmen. Aparatı paspasın altına katladım gayet rahat kullanılıyor. Yani işlem tamamdır. Araba alacaklar skodada bahar kampanyası ile skoda süperb 1,6 active dsg +8 inç bolero ekran + cruise control+ klimatronik dijital klima paketleri ile birlikte 80000tl. Araçta start stop +far sensörü+ park sensörü+ gündüz farı+ kararran dikiz aynaları+ araç kitlendiği zaman otomatik katlanan aynalar+ çoklu bilgi ekranı+ lastik basınç sensörü+ yorgunluk uyarı+ yokuş kalkış+ usb +aux+sd slotu+ mirrorlink ve android auto özelliğiyle telefon bağlantısı+ tam boy stepne+ soğutmalı ve aydınlatmalı torpido+ aydınlatmalı yükseklik ayarlı kolçak+ eller serbest konuşma ve mesaj yazma sesli komut ve daha benimde keşfedemediğim bir sürü özellik var. Araç audi a6 gibi. Ayrıca sınıfının en iyi arka diz mesafesi en iyi bagaj kapasitesi mevcut. Arka bagaj kapağı resmen camla kalkıyor.buzdolabı koysanız girecek resmen. Aldığımdan beri 150km yol yaptım sadece şehiriçi ortalama hız 14km yazıyor ortalama yakıt 6,1 yazıyor şok oldum. Allah hepinize nasip etsin iyi günler.

BLACKSAGAT

Hayırlı olsun kazasız belasız binin inşallah aparatı kaça yaptırdınız hepsi ne kadar a mal oldu sizden başka biri kullanabiliyormu bende almaya düşünüyorum da bilgim yok fazla benimde sol gaz fren kodları var.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayirli olsun. Bende engelli saglik raporumu aldim yarin il saglikta kurula girecegim. Allah izin verirse otomatik vites kodunu da verirlerse bir engel kalmiyor. Ben honda civic dusunuyorm daga uygun oldugu icin:)

aparat tse onayı ve araç nakili için 2800 tl ödedim normalde 450 tl civarınada benzer aparatı bulmak mümkün yani toplamda 1300 tl falan oluyor. Benim aracım 1 kez aparat yapılmadan giti ve sıkıntı çıktı çekici akşama kadar bekledi geri dödü. 2. kez aparat yapılınca gitti yine akşamı buldu. Yani çekici masrafımda çok tuttu. fakat bana yapılan aparat koltuğun altına kadar çelik bir uzantıyla getirilmiş ve hem kendi altından vida ile hemde koltuk altına bağlantı ile sağlam olmuş. Paspasın altında katladım araç normal gibi duruyor. İlerleyen zamanlarda onuda kullanabilirim belki. Bende hondaya baktım fakat yakıt olarak 9 10 litreleri görmesi birde son zamlarla 110000tlyi geçmesi yani c sınıfı bir araba almak yerine 10000 tl daha verdim d sınıfı bir araba aldım.

Ötv

BLACKSAGAT

Öncelikle hayırlı olsun. Geçen gün yeni ehliyetim elime ulaştı. İlçe sağlık kurulunun verdiği raporda gaz ve fren pedalının sol ayağıma uyarlanmasına ilişkin kodlar var. Ancak öncesinde hastanenin ötv indirimi için verdiği raporda her iki ayak alt extremlerinde sorun olduğu gerekçesiyle ötv ile ilgili talebi kabul etmedi. Sizce, ben şimdi aldığım bu yeni ehliyetimle ve ilçe sağlık kurulunun verdiği raporla ötv siz araç alabilir miyim?

Son düzenleme:
Çok sagolun. İzmirde çocuk felcinden dolayı iki ayağında kullanamayan bir arkadaşım vardı ve almanyadan almıştı aracını el gaz fren tertibatı ile. Siz vergi dairesine sorun raporu onlar kabul edecek sonuçta.

Üst Alt