Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesi "olur" dediği rapora şimdi özel donanım şart koşuyor!?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar çok zor durumdayım acil yardım gerekiyor sağ bacakta 3 cm kısalık ve femur pertes sekeli teşhisi ile 18 rapor aldım ehliyetimdede sadece otomatik sürebilir yani 78 kodu mevcut. Galeriye gittik ve vergi dairesine sorgu yaptık ve olacağı söylendi. Araca imzalar atıldı kredi çekildi peşinat verildi fakat şu anda maliye tertibat istiyormuş ne yapmam gerekiyor raporu yeniden almak tam bir ölüm ayrıca otomatik vites verildi tertibat yazılmadı ne yapmam gerekiyor 2 gün sonra arabayı alacaktım resmen çok kötü oldum bilen varsa acil yardım etsin lütfen teşekkürler.

Galiba sag ayakta oldugu icin tertibat istiyorlar. Bu nasil bir istir ya bastan nie olur diolar ozaman.

BLACKSAGAT

Hay Allah! Ama zaten sağ bacakta kısıtlılık olduğunda özel donanım şart koşulur. Bu beklenmedik bir karar değil ki.

Sağ ayağa tertibat isteniyor maalesef ehliyete tertibat kodu eklenmesi gerekiyor ama süreç nasıl işliyor bilmiyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Muameleci ile görüştüm araç almada sıkıntı yok dedi tertibat proje çizilecek ve araç muayene olacak dedi ama kafami ehliyette 78 kodunun olup aparat olarak birşey yazmaması birde rapordada aparat gibi bir ibare olmaması yani bu şekil olur mu yoksa geri ötv istenir mi acaba

Projede sıkıntı çıkmaz ise yani TSE projeye onay verirse sıkıntı olacağını zannetmem ama TSE neye göre projeye onay verecek önemli olan o

BLACKSAGAT

ÖTV açısından sorun olmaz.

Bence araç kullanımda da sorun olmaz. Teoride bi terslik var gibi ama, pratikte ehliyetin aradığı otomatik vites şartı karşılandığı için bir sorun yaşanmayacaktır.
Ha, kitaba göre dersen, sağ alt ekstremite kısıtlılığında salt otomatik vitese onay vermemeliydiler, özel donanım şart koşmalıydılar. Şimdi de teorik olarak gidip ehliyet-raporunu düzelttirmek lazım. Ama ben olsam bunu yapar mıyım, sanmam! :)

Yani bu aparatı taktırmak sıkıntı cikartirmi çıkartmazsa taktırır geçerim ama sıkıntı olrsa o kötü

Sağ bacakta polio sekeli var ve uzun yürüme ortezi kullanıyorum 20 yıla yakındır tertibat takılı olsa bile tertibatı kullanmadan araç sürüyorum, çünkü böyle daha rahat ve güvende hissediyorum, oysa kimse ne ehliyet ne rapor verirken nasıl rahat kullanacağımı sormuyor, ayaktaki kasları ve fonksiyonları test etmeye kalkıyorlar ve tertibat yazıyorlar ama kullanmıyorum. İddia ediyorum bu komisyona katılan insanların %90 ından daha güvenli ve başarılı araç kullanıyorum, hemde onların bana dayattıkları tertibatı kullanmadan...

BLACKSAGAT,

Aparatı taktırman hiç sıkıntı olmaz.Hem aparat dediğin çok zor değil, sadece fazla paran gidiyor. Ben normal araç sürüyorum ve heyete gittiğimde kendi vergisiz tertibatsız ( otomatik ) vitesli aracımla gittim ve heyete girdim... Dediler ki tamam otomatik vitesli olacak eywallah ötekisi dedi vites sol ele göre uyarlanacak...!!! Yafuuuuuu Müslüman OTOMATİK vitesli araç diyorsun sonrada sol ele göre uyarlanacak diyorsun,bu nasıl iştir..??? Bak benim zaten aracım var ve ben yeni şöför değilim, olmaz sol ele göre olacak. Peki tamam... cam silecek kolu sağdan sola alınacak.....!!!! La havle vela kuvvete.... Sağ elimdede hiç birşey yok sadece parmak uçlarımda hafif sıkıntı var engel olacak hayatımı sürdürecek hiç bi engel yok...

Velhasıl dediklerini yaptırdım fakat kullanıyormuyum...? Hayır süs duruyor öyle... Hatta vitesi sol ele uyarlanacak demişlerdi ki aldığım araçta direksiyonda da vites kulakçıkları mevcut onu kabul ettiler... Araç zaten otomatik ve ben elimi kullanabiliyorken vites sola alınacak denildi... :)

muameleci iyi araştırmış sıkıntı yok diyor fakat tse başkalarının kullanması için ayrıca kağıt verirse ki sola taşınan gaz pedalında genelde yazmıyorlarmış, aparat muayene çekici parası dahil 2800tl istemezsse 2300 tl alınacakmış artık alsınlarda arabayı versinler yani yapacak birşey yok.

BLACKSAGAT

Sola alınan gaz+fren sistemli araca başkası kullanabiliyormu? Nasıl yapılması ne yapılması gerekiyor işlem için

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sola alınan gaz tertibatı aslında en basit sayılacak aparatların başında geliyor. Bu aparatı başkalarının kullanımına açan olay ise katlanabiliyor ve paspas altında bırakılabiliyor olmasıymış. Siz bu konuyu halis sayara sorun geri dönüş yapıyorlar. Benim aparatı galeri hallettiği için ben prosedürden haberdar değilim. Ama sol gaz tertibatıyla başkası sürebilir alınabiliyor.

emirrr ,

Araçlarımızı 3. kuşak a kadar artık sürebiliyorlar, fakat bu işlem TSE onayı ile oluyor. Benim aracımada gaz pedalı sol tarafa da yapıldı ve TSE onay verdi. Aparat yaptıracak ve proje çizdireceksen eğer ben Ankara da yaptırdığım aparatçı mın telefonunu verebilirim, her şehire gidip yapıyor. Kişiliği dürüstlüğü işçiliği 10 numaradır.

@BLACKSAGAT ,

Kim söylediyse yanlış bilgi vermiş sana, benimde gaz pedalım sola alındı ve TSE onayladı.
Ayrıca aparat yaptırma + tse + kurtarıcı ücreti = 750 TL ye yaptırdım.

@emirrr,

Özel mesaj yazdım ustanın cep telefonunu, buradan yazmadım ki reklam yapıyorum diye düşünülmesin hiç bir alakam yok sadece çok araştırdım ve buldum kendisini..

Siz denizlidesiniz halis sayar istanbulda sayar oto engelli diye yazın sitesi var aparatı kargo yapabilir belki

Kardeşim selamlar
Anlattığınız olayı bir arkadaşımda yaşamıştık inşallah sende olmaz ama emniyette bu işin patlama ihtimali var çünkü TSE özel donanımlı araç kullanır ibaresini görmeden neye göre tertibat projesi çizecek ayrıca ehliyette tertibata uygun kodlar mevcut değil aslında doğru olan iş
1.ehliyete itiraz edip önce ehliyeti geri değiştirmek
2.tekrar özel donanımlı araç kullanır raporu almak

engelin sol tarafta olsaydı bu tür sıkıntıları yaşamıyacaktın
inşallah aracını alırsın seni üzmeyeyim ama evrakların birbiri ile örtüşmüyor
OturanBoğa
bülent abi sencede bu iş biryerde patlamaz mı

Vergi dairesi onay verince kredi ve peşinat verildi yani su anda kamyonun freni parlamış durumda bakalım ne olacak. Arkadasinizin olayı neydi ve nasıl sonuçlandı. Eğer dediginiz işlemler şart derlerse 1 sene uğraştırır resmen. Birde o kadar zahmet var.

ozkanerel özel tertibatlı araç raporuna gerek yok kardeşim TSE projeye ehliyetteki kodlara göre onay verir...

@Bertoned
kardeşim gerek yok diyelim arkadaşımızın ehliyetin de kod yok muş her halukarda bi eksiklik var bu işte amacım mileri safalarda takılmaması.

ozkanerel evet işte onu diyorum sizinde dediğiniz gibi ehliyete kod ekletmesi yeter engelli raporundaki ibareye bakılmıyor diyorlar

Bertoned

ekletirme derken bu işlem nasıl oluyor biliyormusunuz yani bir aile hekimi sonra sağlık kurulu ve emniyet olur galiba

ozkanerel

arkadaşınızın başına geldiğini yazmışsınız ama sonuç ne oldu onu yazmamışsınız. Nasıl sonuçlandı acaba

Arkadaşım sol paliosekeli tutmuslar ehliyete kod yazmışlar tertibat olarak elden gaz firen raporundada sadece otomatik yazıyordu bayi olur dedi parayı yatırdılar vergi dairesi once olur demisti sonradan bir telefon raporunuzla ehliyet uyusmuyor emniyettede sorun cıkar demisler arkadasım ehliyete itiraz etti tekrar bastan rapor cıkardı hakem hastaneden daha sonra tekrar il saglık komisyon 10.02 yazıldi ve ehliyetini gerisin geri degistirdi ve elinde bu ehliyet raporuna ek sol ayagında paliosekeli ibareli bir raporla cok sükür aracını aldı

Arkadaşım sol paliosekeli tutmuslar ehliyete kod yazmışlar tertibat olarak elden gaz firen raporundada sadece otomatik yazıyordu bayi olur dedi parayı yatırdılar vergi dairesi once olur demisti sonradan bir telefon raporunuzla ehliyet uyusmuyor emniyettede sorun cıkar demisler arkadasım ehliyete itiraz etti tekrar bastan rapor cıkardı hakem hastaneden daha sonra tekrar il saglık komisyon 10.02 yazıldi ve ehliyetini gerisin geri degistirdi ve elinde bu ehliyet raporuna ek sol ayagında paliosekeli ibareli bir raporla cok sükür aracını aldı

yani o şekil gidip düzelttirme yapınca kabul ediliyorsa bence sorun yok çünkü ben aracı kampanyadan kaptım normalde opsiyonlarla fiyatı 142000tl idi ve indirime girmişler araç 124000tlye düşmüş birde ötv aldım araç 80000tlye geldi ve bugün yarın 142000tl liste fiyatına zam gelecek. Yani galeride kalmasının mahsuru yok ben evrağı halleder alırım.

çok pahalı fiyatı ataştırdınız mı? tertibast fiyatları ve TSE onayı.
,

Blacksagat kardeşim şimdi iki ihtimal var ama zaman konusunda birşey diyemem Birincisi benim de sağ ve sol üst parmaklarda rahatsızlığım var bana da sadece 78 kodu verildi vergi dairesine gittim sol elin otomatik araç alımı konusunda problem yok ama sağ elde de oldugu için proje çizilmesi gerekiyor dediler bende gelir idaresi başkanlığınıa yazı yazdım otomatik vitesin özel tertibat sayılması gerektiğine dair, yazıya cevap geldi ama genel anlamda bi yazıydı bu. Bu yazıyı gösterdim vergi dairesindeki memure hanıma olmaz dedi biz bursadan kimseye sağ el ya da ayak için otomatik vermedik özelge doldurun dedi özelgeyi doldurdum raporlarımı falan sundum şimdi özelgeye cevap gelmesini bekliyorum bu da yaklaşık 6 ay falan sürüyormuş.Yani zamanın olmadığı için biraz sıkıntılı. İkincisi ehliyet raporuna tekrar kod ekletip tertibatlı yapabilirsin bu işlem ne kadar sürer bilmiyorum.Ben kanunu adam akıllı uygulasınlar diye direniyorum o yüzden cevap bekliyorum.

greensea hocam sağ el engeli ile otomatik vitesli aracı indirimli alan arkadaşlar var sizinde özelgeye olumlu cevap geleceğine inanıyorum sonucu bizimle paylaşırsanız sevinirim.

Üst Alt