Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesi engelli aracını sadece 3. dereceye kadar akrabaları kullanabilir dedi

özer öztürk61

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar adım Özer Öztürk
öncelikle bi kaç sorum olacak forumu genelde takip ederim ve eylül 2011 itibari ile engelli araçlarını % 90 üzeri araçları herkes kullanabilir(yurt içinden alınan)
h sınıfı ehliyeti olup özel tertibatlı araçları kendileri ve kendi gibi h sınıfı ehliyeti olanlar kullanabilir ve eğer araçta özel tertibat yoksa ve otomatik vitesli ise o aracı herkes kullanabilir.

FAKAT ;
bugun ıtıbariyle gittiğim TRABZON KARADENİZ VERGİ DAİRESİnden aldığım cevap

%90 ve üzeri raporu olanların aracını 3. dereceye kadar akrabaları kullanabilir harici kimse kullanamaz
h sınıfı sürücü belgesi olup ötv indirimli aracı kişinin kendinden başkası kullanamaz .
şimdiden herkese teşekkürler yardımlarınızı bekliyorum
buda konunun bahsi geçtiği link OTURAN BOĞA arkadaşız yazmış
http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-hisimlar-otomobili-kimler-kullanabilir.html

Nasıl bir sistemin içindeyiz

Vergi dairesini kafana takma önemli olan bence emniyet çünkü 61 xxxx 61 plakalı araç sağa çek emniyet söylüyor. denetim ve uygulamalı yürütme onlar benim aracım engelli plakalı sadece mtv muaf ikinci el aldım kim isterse veriyorum sıkıntı yaşamadım şu ana kadar. son çıkan yönetmelik gayet açık ve net kimse aksini idda edemez.

arkadaşım EGM internetten yaz %90 özürlü aracı kimler kullanabilir diye en doğru cevabı onlar söyler yani aracın eylül 2011 itibari ile herhangi bir kişi tarafından kullanabilir cevabınının çıktısı al ruhsata koy soran olursa gösterirsin

Maliye ne karışırmış aracı kimin kullanacağına?! Emniyet çıkıp "şundan şu kadar vergi al" diyor mu da Maliye hangi aracı kimin kullanacağına dair yorum yapabiliyor!

Size verilen bilgiler tamamen yanlış. Sorunuzda alıntıladığınız başlıkta yer alan bilgiler doğrudur. Vergi dairesindekileri bu konuda umursamayın...

Üst Alt