Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Velayet değişikliğinde araç üzerinde hak iddia edilebilir mi? [Hukuk]

metehan50*

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,
Ben bu sitede bir çok konuda aydınlatıcı bilgiye ulaştım. Sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.
Arkadaşlar, Benim bir sorum olacak. Benim % 90 zihinsel engelli bir çocugum var. Ben bu çocuguma yurt dışından epeyce bir bedel ödeyerek bir araç getirttim. Birinci derece sıhri yakını olarak da gümrüge noterden taahhüt belgesi verdim. Bu özürlü çocugumdan dolayı eşimden ayrılmak zorunda kaldım. Resmi olarak boşandık. Hakim çoçuğun velayetini bana vermişti. Şimdi ise boşanmış bulunduğum eşim, çocuga evde bakım ücreti almak için çocuğun velayetini kendi üzerine almak istemektedir. Benim sorum şudur;
Boşanmış bulunduğum eşim çocuğun velayetini alırsa, Noterden, gümrüge birinci direce sıhri yakını olarak aracı kullanmayı ben taahhütde bulunmama rağmen boşanmış bulunduğum eşim araç üzerinde hak iddia edebilir mi? Bu konuda beni aydınlatırsanız memnun kalırım.
Teşekkürler.

Teorik olarak aracın sahibi çocuğunuz. E velayet de anneye geçerse, araç hakkında da söz hakkı anneye geçer. Benim yorumum bu.

Ruhsat üzerinde sadece bir tek sizin isminiz (eski isminiz ile) yazılı ise o işlemlerı siz yapacaksınız. Ek olarak 1. Derece yakını diye boşandığınız eşinizi ismi var ise şimdi sorun yaratacak; velayet alan kişi üzerine gececek. Benim tahminim buTedbir olsun diye çözüm arıyorsanız: bu velayet işini iyi bilen avukata danışmalızsınız. Her avukat bu işi bilmeyebilir. Bizim gibi yorum yapabilir.

Sayın meopius,Araç ruhsatı üzerinde çocugun ismi yazmaktadır.Yani araç çocuk üzerine tescil edilmiştir.Bu işlemler yapılırken boşanma davası devam etmekteydi.Noterden vekaletname verilirken eşim ile benim imzam olması gerekirken,sadece benim imzamla işi hallettik.Birinci derece sıhri yakını olarak aracı ben kullanıyorum diyerek tekrar bir taahhüt verdim.Zaten bu konularda uzman,bilgi sahibi kişi veya kişiler bulumadığım için bu sitede sormak zorunda kaldım.Saygılarla

Aracı yurt içinden vergi ötelemeli olarak aldıysanız, zaten herhangi bir kazancınız yok. Yani aracı her ne zaman satarsanız satın, başta ödemediğiniz vergiyi ödeyeceksiniz! Bence aracı velayet sizdeyken satın, sonra velayeti verin anneye...

Bülent bey gerçekten takdire şayan bir kişilik yapısına sahipsiniz. Aracı yurt dışından aldım.Bana çok cazip geldi.Yarıdan fazla avantajım var.

Üst Alt