Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vefat ve 5 Yılı dolmuş araç satışı hakkında..?

brkcn

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar öncelikle;

2011 yılının kasım ayında %100 raporu bulunan babam üzerine araç satın almıştık. Rahatsızlığı nedeni ile haziran 2012 yılında vefat etti.
Vefatın ardından bizde aracı üzerimize almak için başvuruda bulunduk ve veraset intikal işlemlerini harçlarını yatırdık. Ancak araç kredi ile alındığı için (sağlık sigortası yapılmamış krediyi ödedik) kredinin kapatılmasını ardından devir yapılabileceğini söylediler trafik tescilden. Biz de çektiğimiz krediyi ödeyerek kasım 2015 yılında bitirdik.

Ardından bu ay itibari ile aracımızın 5 yılı dolduğu için artık üzerimize almak istiyoruz aracı. Rıhtım verasetten borçu ve satışına engel durum yoktur diye kağıt almıştım zaten gidip bugün tekrar tarihini yenilettim
oradan çıkıp ümraniye nakil vasıtalarına gittim ve oradaki görevli bana kişi öldüğü zamandan itibaren 5 yıl geçmediği için aracı ilk önce varislerin hepsinin üzerine tescil edip sonra tekrar yeni yazı alıp bir kişinin üzerine yapabileceğimizi söyledi.

Açıkcası bana alakasız geldi trafik şubesi ötv yönünden sıkıntısı yoktur diye kağıt al gel halledilir diyince oradaki kişiye inanmadım.
Pazartesi günüde arabanın trafik sigortası bitiyor bir an önce çözmem gerekiyor bu durumu. Sizden ricam böyle bir durum başına gelen varsa bana açıklama yaparsa çok sevinirim.

Özür dilerim biraz uzun oldu şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

brkcn

Vefat tarihinden itibaren değil, aracın ilk alınış tarihinden itibaren 5 yıldır. Vergi dairesindeki görevli yanlış değerlendirme yapmış.

Teşekkür ederim ilginiz için nasip olursa cuma günü gidip görüşeceğim tekrar vergi dairesi ile devamında oluşan durum ve prosedürleri buradan paylaşırım.

aracın fiyatından daha yüksek bir miras kaldı mı? yoksa sadece araç mı var? araç varis lerin üzerine olacaktır. beklemeye de gerek yoktu fakat varis ler de bir kişiye devreder ise devredenlere ötv çıkacaktı beklemis siniz 5 yıl dolmuş bir sıkıntı çıkacanı sanmıyorumi

Ev kaldı birde bir sorun teşkil eder mi ?

Üst Alt