Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vefat sonrası 5 yılı dolmayan aracın intikali, devri veya satışı için ne yapılmalıdır?

tatlıkemal

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Selam ben annemin üzerine ötv siz araç aldım beş yıl dolmasına 2 ay kala annem vefat etdi araçı üzerime almam veya satmam için nasıl bir yol izlemeliyim benim vasilikim düşdümü kardeşlerimden imzamı almalıyım noter huzurundamı olmalı.

noterden veya mahkemen veraset ilamı çıkartın ( mirasçılık belgesi). O belge ile vergi dairesine gidin. Vergi dairesinden alınacak belge ile notere geleceksiniz. Gelmeden önce mirasçılardan birinin üzerine sigorta yapılacak. Noter aracı tüm mirasçıların üzerine ruhsat çıkartacak. Dediğiniz gibi 2 ay sonra da 5 yılı dolduktan sonra tüm mirasçılar noterde sizin üzerinize aracı satış yapacaklar. Ayrıca ocak vergisini de ödeyeceksiniz mtv

@ezelim0101,
Noterden mirasçılık belgesi aldım vergi dairesindende borçu yok yazısı aldım benimle birlikde.17 mirasçı var hepsini bir araya getire bilsem notterde satış yaparım ama 17 sini bir araya getiremiyorum nasıl yaparım başka yolu yokmu

17 mirasçı nasıl oluyor ? 16 kardeş misiniz? Şayet bukadar çok mirasçı varsa gelebilecek olan kardeşinizin birine gelemeyecek olanlar vekalet verecekler. Bu da biraz masraf demek.

Üst Alt