Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vefat eden babamın ÖTV'siz aracında hissem olduğu için kendime araba alamıyorum!?

Ercan tuygun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
20.06.2015 tarihin de babam %90 raporu ile kendine araba aldı. Ancak 06.09.2015 tarihinde vefat etti.
Babamın adına kayıtlı araç dışında hiçbir mal varlığı yoktur. Araba 3 kardeş ve anneme toplam 4 kişiye eşit miktarda hisse olarak miras kaldı.
Benim % 98 raporum var kendi adıma hasta işlerim ve diğer işlerim için araba almak istiyorum. Raporumla araç almak için tüm işlemleri başlattım ödemesini yaptım ancak firma sistemine raporu girerken hata verip adıma zaten araç alınmış hatasını verdi.
Benim raporum ve adına otv siz arac alınmadı. Sadece babamdan miras kaldı. Şuanda kendi adıma araç alamıyorum. Miras kalan araba içinde hakkım olanı mirasçılardan birine devir etmem gerektiği hisseme düşen hisse kadarı ile otv sini ödeyip satarsam hissemi araba alabileceğimi söyleyip tam da emin değiller.

Şu öğrenmek istiyorum miras kalan araba hakkım hakkımı neden devretmek zorundayım? %98 engelli olmama rağmen devir etmek zorunda kaldığımda vergilerden muaf olmama rağmen hisseme düşen otv yi neden ödüyorum?
Kendi adıma nasıl arabayı basvuru yaptigim ve odeme yaptigim araci nasil alacam? Hissemi mirasçılardan birine devir ettiğim takdirde engelli araç göründüğü için miras kalan 5 yıl boyunca kendi raporum ve adıma araç alamayacak miyim?

bununla ilgili acil bilgi alabilirmiyim nasil bir yol izlemem gerekir? Ben şuanda her iki şekilde mağdurum ve bu mağduruyetimin giderilmesini istiyorum. Diğer türlü hakkim olan aldığım araç için ödediğim para yanacak.
Otv 2 sayılı liste uygulama genel tebliğine göre alabileceğim söyleniyor ancak her şekilde miras kalan aracın hisseme düşen otv yi ödemem gerekiyor. Ben engelli olarak neden otv ödemek zorunda kalıyorum. Tarafıma en kısa zamanda dönerseniz

Ercan tuygun

Buna benzer bir konu vardı forumda ve sanırım olumlu sonuçlanmıştı, ama şimdi bulamıyorum! Bilgisi/önerisi olan var mı arkadaşlar?

Üst Alt